Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Tips & Tricks

Tips & Tricks #20892

Trucuri, sfaturi si alte idei pentru imbunatatirea lucrului la calculator in d-ale internetului...

 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re: Tips & Tricks #20894

ProxyPy Web Proxy – navigare sigura si anonima cu Google Chrome

Un server proxy actioneaza ca un intermediar dintre un calculator si internet, asigurand astfel securitate, control administrativ si caching. Mai pe romaneste, un proxy iti va schimba IP-ul si astfel vei ramane complet anonim pe internet, fara posibilitatea de a fi identificat. Este o masura excelenta de securitate si poate fi folosita de asemenea si pentru accesarea unor site-uri restrictionate.Atunci cand folositea unui proxy este facila, utilizarea sa va intra in rutina.
Daca utilizezi browserul Google Chrome, ai la dispozitie extensia ProxyPy Web Proxy. O instalezi, apesi butonul din dreapta barei de adrese si poti introduce acolo orice site web pe care vrei sa-l accesezi anonim.

Poti instala extensia de la adresa: https://chrome.google.com/extensions/detail/illahkmhnkgdnhdfkankcocbmmjmbipd?hl=en#

Este foarte simplu, Spor ;)
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Tips & Tricks #28432

[Tutorial] Cum să protejăm unitatea USB flash folosind parola

Cum se crează partiţia criptată pe unitatea flash USB

Potrivit datelor raportate de către agenţia XXX, 80% din toate memoriile flash USB pierdute sau furate conţin informaţie foarte importantă (date de afaceri). Acest ghid este destinat utilizatorilor privaţi, care oferă informație despre securitatea datelor pe notebook-uri, telefoane mobile, unități flash USB şi alte dispozitive mobile.
Să presupunem că aveţi mai multe fişiere importante pe unitatea flash USB şi doriți să-l folosiți pe computerul de acasă /birou/universitate. Există câteva instrumente gratuite care vă permit protejarea cu parola şi prin criptare a unității flash USB întregi sau doar a cîtorva fişiere. Dacă utilizaţi criptarea puternică și parolă în același timp, atunci fiți siguri că datele Dvs. vor fi în securitate.

Unul dintre cele mai libere şi puternice instrumente de cripate USB flash este Rohos Mini Drive. El crează partiții ascunse și protejate cu parola pe orice unitate flash USB. Rohos Mini dispune de asemenea de un instrument separat, portabil, care permite accesarea partiţiei criptate pe un USB Flash de pe orice PC, unde sunteți oaspete sau utilizator fără drepturi adminstrative. Singura limită este – 2GB dimensiune de criptare.

Acest ghid explică cum să criptăm o parte din unitatea flash USB şi cum să o accesăm de pe orice calculator:

• Descarcă și instalează Rohos Mini Drive.
• După instalarea Rohos Mini Drive, introduceți unitatea USB în computer, apoi rulați aplicația Rohos Mini Drive.fotografie de ecran 1

• Faceți clic pe “Criptarea unitații USB”, apoi conectați unitatea flash USB la PC.fotografie de ecran 2

• Detectează automat unitatea flash USB şi oferă cele mai bune opţiuni de criptare a unității flash.
• Pe fotografia de ecran: se creează o partiţie în conformitate cu litera F: cu 900 MB spațiu. Aveţi posibilitatea să modificaţi dimensiunea partiţiei criptate şi litera de disc făcând clic pe [Modificare…].

Vă rugăm să reţineţi că puteţi alege, de asemenea, hard disk-ul local, dacă doriţi să utilizaţi Rohos Mini doar pentru a cripta 2GB pe notebook-ul Dvs.fotografie de ecran 3

Rețineți: Limita de dimensiune a discului criptat Rohos Mini este 2 GB.
După ce toate setările de criptare a unității USB sunt OK, putea specifica o parolă pe care o veți folosi pentru a accesa partiţia criptată şi apoi faceţi clic pe “Creare disc”.

Rețineți: Lungimea minimală recomandată pentru parolă este de 8 simboluri. Parola Dvs. va fi mai puternică dacă utilizaţi numere şi simboluri speciale (de exemplu /\+=*&^,.). De asemenea, vă recomandăm să folosiţi în parolă numai caractere în limba engleză (aceasta vă va permite mai tîrziu să folosiți proprietățile Tastaturei Virtuale).
Dacă doriţi, puteţi schimba parola pentru criptarea unității, mai tîrziu. Pentru a crea un disc criptat pe unitatea USB aveți nevoie de doar câteva secunde.


fotografie de ecran 4

După finalizarea procesul de creare a partiţiei criptate, veţi vedea starea în fereastra principală a Rohos Mini:fotografie de ecran 5

Litera de disc R: este partiția criptată a Dvs de pe unitatea flash USB. Ea se află într-un fișier pe unitatea flash USB \_rohos\rdisk.rdi. Acum puteți decupa/lipi fișiere și mape pe discul R:\. Atunci cînd salvați informația pe discul R:\, ea este criptată automat și în timp real.

Video "Cum se pune parola unei memorii USB":

Pagina Oficiala
 • Korvin
 • Avatarul lui Korvin
Ultima editare: by daniel. Motiv: move
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Tips & Tricks #29207

FlyingBit Password Keeper

Ati avut vreodata probleme cu amintirea unei parole? Aveti prea multe conturi online si va este imposibil sa tineti minte toate detaliile confidentiale? Fac pariu ca majoritatea dintre voi ati intalnit cel putin o data aceasta problema! Poate ca unii dintre voi aveti obiceiul de a nota si documenta aceste informatii confidentiale pe un caiet de notite sau intr-un fisier text in calculator. Dar ce se intampla atunci cand pierdeti caietul de notite sau cineva va copiaza fisierul text din calculator? Oare mai sunt in siguranta datele voastre? Cel mai probabil nu, asa ca cea mai recomandata solutie pentru rezolvarea acestei probleme este folosirea unui manager de parole.

Ce este un manager de parole?
Un manager de parole este un program care ajuta utilizatorul sa-si organizeze parolele, PIN-urile, numerele de cont si alte informatii confidentiale. Programul are, in mod normal, o baza de date locala criptata, sau un fisier criptat, care contine toate aceste informatii. De asemenea multe astfel de programe au si o functie automata de completare a formelor web cu datele necesare.

FlyingBit Password Keeper
este un program securizat de organizare a parolelor si conturilor, care va permite sa stocati PIN-uri, numere de cont, parole si alte informatii confidentiale, intr-o baza de date criptata. Pentru criptare, puteti alege unul dintre algoritmii de criptare: AES (Rijndael) cu chei de 128 si 256 de biti; Blowfish (cu cifru pe 64 de biti si cheie de 256 de biti) si Twofish (cu cifru pe 128 de biti si cheie de 256 de biti). Recomandarea mea este sa folositi AES pe 256 de biti sau Twofish cu cifru de 128 de biti si cheie de 256 de biti.Aplicatia vine cu o interfata simpla si placuta. Nu trebuie sa fiti utilizatori avansati pentru a va da seama cum functioneaza aceasta. Probabil cea mai grea parte este sa transferati toate informatiile de pe caietul de notite in forma electronica, dar odata terminata aceasta operatie, veti vedea viata cu alti ochi. Gata cu problemele de stocare si memorare a parolelor si conturilor! Dupa ce introduceti toate informatiile in baza de date, nu uitati sa salvati si sa criptati baza de date cu unul dintre algoritmii de criptare prezentati mai sus.

In privinta portabilitatii, veti fi placut surprinsi sa aflati ca aplicatia poate fi instalata cu usurinta pe orice stick de memorie. Puteti salva baza de date pe un astfel de volum fara nicio problema, dar nu uitati inainte de a face asta sa faceti o copie a bazei de date si in calculator, pentru a nu pierde datele in cazul in care pierdeti stick-ul. Astfel datele voastre sunt in perfecta siguranta, chiar daca stick-ul de memorie cade pe maini nedorite. Baza de date fiind criptata si parolata, iar algoritmii de criptare folositi fiind aproape imposibil de spart. Pentru spargerea unui algoritm ca AES pe 256 de biti fiind necesari aproximativ 250 de triliarde de ani cu cel mai performant super-calculator de pe planeta la ora actuala.

De asemenea FlyingBit Password Keeper suporta baze de date multiple, astfel daca sunt mai multi utilizatori pe acelasi calculator sau daca din oricare alt motiv doriti mai multe baze de date, acest fapt nu va fi o problema. Schimbarea bazei de date facandu-se extrem de usor, printr-o delogare din program si alegerea altei baze de date.

O alta trasatura importanta este stergerea informatiilor din clipboard, pentru a evita stocarea datelor in memoria RAM si pentru a va impiedica sa uitati de aceste date ulterior. Operatia de copiere functioneaza numai pentru 10 secunde, dupa acest timp datele din memorie sunt sterse automat, iar operatia trebuie reluata. Timpul de stergere al informatiei din memoria RAM poate fi modificat, iar acesta poate avea valori intre 0 si 100 de secunde.

Partea proasta este ca programul nu vine cu o functie de back-up sau de restore a bazei de date, aceste operatiuni depinzand in intregime de utilizator. De asemenea programul vine numai in trei limbi (Engleza, Rusa si Ucraineana), din pacate nu suporta limba Romana.

FlyingBit Password Keeper este o aplicatie gratuita
, foarte folositoare pentru stocarea informatiilor confidentiale si poate fi descarcata de AICI ;)
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Tips & Tricks #29216

sal all... un program pentru parole care il folosesc de multi ani si e simplu e roboform ... se aplica in browser si cu un click iti baga parola si id automat .... bineinteles ca va trebui la inceput sa salvezi datele(pass, id, etc) ... problema ca e trial 30 zile dar netul e mare si se poate rezolva :) ... toate cele bune!
 • simpluxgreu
 • Avatarul lui simpluxgreu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • daniel17xro
 • Posts: 547
 • Thank you received: 94
 • Karma: 5
Nu plange pentru ca s-a terminat, zambeste pentru ca s-a petrecut.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Tips & Tricks #29922

Cookie

Un cookie HTTP sau un modul cookie este un text special, deseori codificat, trimis de un server unui navigator web si apoi trimis inapoi (nemodificat) de catre navigator, de fiecare data cand acceseaza acel server. Cookie-urile au creat ingrijorare din cauza ca ele permit strangerea de informatii despre comportamentul utilizatorilor (in principiu, ce anume pagini web viziteaza si cand).

Tehnicile de tip „cookie” au fost de asemenea criticate pentru faptul ca identificarea utilizatorilor nu e intotdeauna precisa, ca si pentru faptul ca prin intermediul lor se pot executa atacuri informatice.

Exista si o serie de pareri gresite despre cookie-uri, cele mai multe bazate pe impresia (gresita) ca ele ar contine intotdeauna cod executabil; in realitate ele sunt doar texte, si nu pot sa execute nicio operatie. Ele nu sunt nici spyware si nici virusi informatici, desi anumite programe antivirus si anti-spyware le pot detecta.

Cele mai multe navigatoare moderne permit utilizatorului sa decida daca accepta sau nu cookie-uri. Siturilor care le refuza le vor lipsi insa anumite facilitati - de exemplu, intr-un magazin virtual nu se va mai putea folosi cosul de cumparaturi, daca acesta a fost implementat cu ajutorul cookie-urilor.

Mai multe informatii AICI ;)

Utilizatorii care nu doresc accesul tertilor la datele stocate pe calculatorul dvs. (cookie-uri) pot folosi setarile browserului folosit pentru stergerea sau blocarea acestora. In ajutorul utilizatorilor nostri va indicam modul in care principalele trei browsere de pe piata permit acest lucru:

* Internet Explorer - https://support.microsoft.com/kb/278835/ro

* Mozilla Firefox
- https://support.mozilla.org/ro/kb/cookie-urile

* Google Chrome - https://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=ro&answer=95647
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Tips & Tricks #31909

Cum sa iti faci pc-ul sa mearga mai rapid si sa ai performante mai mari in-game ;)

 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Tips & Tricks #31957

Foarte proasta inspiratia respectivului sa-si prezinte tutorialul pe muzica... macar de-ar fi lasat-o mai jos... Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
 • ihdsimmeu
 • Avatarul lui ihdsimmeu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
 • Posts: 3639
 • Thank you received: 558
 • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Tips & Tricks #34874

DriverMax

DriverMax va permite sa reinstalati toate driver-ele de Windows. Nu mai trebuie cautate driverele pe discuri sau pe web sau de a introduce CD-ul de instalare. Pur si simplu exportati-va toate driver-ele (sau doar pe cele care functioneaza ok) intr-un folder sau un fisier comprimat.Dupa reinstalarea Windows-ului toate driver-ele pot fi puse la loc in mai putin de 5 minute. Doar o singura repornire a computerului va fi necesara dupa ce toate driver-ele sunt reinstalate.

DriverMax functioneaza pe Windows 8, 7, Vista, XP - toate "service packs", atat pe versiuni 32 de biti cat si 64 biti.

Atentie! Are inclus toolbar.
Limitari: Trebuie sa va creati un cont gratuit pentru a utiliza programul.

Descarca: https://small.drivermax.com/soft/dmx/drivermax.exe
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Tips & Tricks #43141

Chromecast 2, iți face televizorul super smart

 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Tips & Tricks #43142

Conexiune wireless intre PC si TV cu Chromecast

 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Tips & Tricks #43146

Daniele, indraznesc si eu cateva intrebari. Precizez ca nu ma pricep in calculatoare si nu cunosc elemente de electornica...

As vrea sa stiu.
Daca cumpar un televizor "Samsung" sau " Philips" pot transforma televizorul in Deskop ?
Ma limitez doar la dorinta sa vad un film din calculator pe televizor prin conexiunea necesara.

Stiu, la calculator momentam trebuie sa cumpar un trasformator nou si adecvat. Costa probabil vreo 5-700 de lei. Il voi peste 1 an sau 2.
Dar intrebarea de principu ramane .

Prin conexiune la wireless cat de scumpa si performanta trebuie sa fie o Tableta astfel incat sa vad un film nou de pe youtube. " Cinema de 9 stele" B)

Dar, fara costuri suplimentare, doar conexiunea la net si Tableta ? Se poate ?
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6333
 • Thank you received: 730
 • Karma: 14
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .