Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Sfaturi utile XP

Sfaturi utile XP #8

Deoarece sunt multi incepatori care nu stiu toate secretele acestui sistem de operare, voi prezenta cateva setari ascunse si cateva sfaturi.

Sfaturi utile Windows XP Daca vrei sa stergi fisierele din calculator fara a le muta mai intai in Recycle Bin, atunci va trebui sa faci urmatoarele setari: Start, Run, in casuta Run sa scrii gpedit.msc, apoi sa navighezi: User Configuration, Administrative Templates, Windows Components, Windows Eplorer. Dupa ce ai ajuns la directorul Windows Explorer va trebui sa cauti tab-ul numit Do not move deleted files top the Recycle Bin setting si sa bifezi Enabled. Dupa aceasta setare, niciun fisier nu va mai fi mutat in Recycle Bin, va fi sters direct. Daca vrei sa stergi un fisier fara sa fie copiat in Recycle Bin, dar mult mai simplu, selecteaza fisierul pe care vrei sa il stergi, tine apasata tasta SHIFT iar apoi apasa delete.

Sfaturi utile Windows XP Pentru a schimba numele unei partitii (de exemplu din C: in D:) va trebui sa efectuezi urmatoarele setari : Start, Control Panel, Administrative Tools, Computer Manager, Disk Management, click dreapta pe partitia pe care doresti sa o redenumesti, selecteaza optiunea Change Drive Letter and Paths, iar aici poti schimba numele partitiei.
Daca ai probleme cu tastatura si trebuie sa notezi ceva, atunci poti folosi aplicatia On Screen Keyboard, cu ajutorul careia vei putea tasta numai prin intermediul mouse-ului. Pentru a porni On Screen Keyboard: Start, All Programs, Accessories, Accesseibility, On-Screen Keyboard.

Sfaturi utile Windows XP Daca te-ai saturat de Media Player-ul instalat si vrei sa pornesti Media Player-ul clasic, tot ce trebuie sa faci este sa apesi Start, Run, sa scrii mplayer2 si sa apesi Ok.
Pentru a accesa mai usor TaskManager (care se acceseaza de obicei cu CTRl+ALT+DEL), click dreapta pe desktop, New, Shortcut, in campul de tip text scrie %windir%tsystem32ttaskmgr.exe., Next, Finish. Acum vei putea accesa TaskManager direct de pe desktop, cu ajutorul shortcut-ului creat.

Sfaturi utile Windows XP Daca te-ai saturat sa deschizi fisierele cu dublu click, le poti deschide foarte simplu doar cu un singur click, ca pe un link. Pentru a seta aceasta opţiune va trebui sa: apesi Start, My Computer, Tools (sus), Folder Options, sa bifezi Single-click to open an item si sa apesi Ok. Acum nu va mai trebui sa apesi de doua ori pe butonul mouse-ului pentru a deschide un fisier, ci o singura data.
Dacă nu poti lucra cu Toolbar-ul (nu il poti muta, redimensiona, etc.) inseamna ca este blocat. Pentru a debloca Toolbar-ul va trebui sa apesi click dreapta pe toolbar si sa vezi daca este bifata optiunea Lock the Taskbar. Daca este bifata nu poti lucra cu toolbar-ul si va trebui sa o debifezi.

Sfaturi utile Windows XP Daca shortcut-urile de la My Computer, My Network Places, My Documents si Recycle Bin nu iti mai apar pe desktop, atunci va trebui sa faci urmatoarea setare: Click dreapta pe Desktop, Properties, click pe Tab-ul Desktop(sus), Customize Desktop... , apoi sa selectezi icoanele care vrei sa iti apara pe desktop si sa apesi Ok.
Pentru a porni programele favorite mai usor, poti activa Quick Launch. Pentru a activa Quick Launch click dreapta pe Toolbar, Toolbars si bifeaza Quick Launch. Dupa ce ai activat Quick Launch va trebui sa muti shortcut-urile programelor favorite in toolbar. Dupa mutarea shortcuturilor vei putea deschide programele cu un singur click.

Sfaturi utile Windows XP Pentru a seta monitorul sa se inchida singur dupa o perioadă de inactivitate va trebui sa apesi click dreapta pe desktop, Properties, click pe tab-ul Screen Saver (sus), Power, la Turn Off Monitor seteaza timpul in care se va inchide monitorul si apasa Ok. Timpul recomandat este de cinci minute. Dupa cinci minute de inactivitate monitorul va fi oprit, putand fi repornit foarte usor, cu un simplu click sau o apasare pe orice tasta.
Daca ti se intampla destul de des sa nu gasesti pointer-ul (sageata de la mouse) pe ecran atunci apasa Start, Control Panel, Mouse, Pointer Options, bifeaza Show location of pointer when I press CTRL key si apasa Ok. De-acum, cand nu gasesti pointerul va trebui sa apesi CTRL si va fi inconjurat de un cerc.

Sfaturi utile Windows XP Daca stai prost cu vederea si ai nevoie sa vezi ceva mic de pe calculoatorul tau, poti apela cu incredere la aplicatia numita Magnifier, aplicatie cu care poti mari ceea ce apare pe ecranul computerului tau. Pentru a porni Magnifier, Start, All Porgrams, Accessories, Accessibility , Magnifier. Magnifier level iti arata de cate ori va fi marita imaginea vazuta pe desktop, iar ca sa maresti ceva trebuie doar sa directionezi mouse-ul spre ce vrei sa maresti.

Daca de la un timp calculatorul tau a inceput sa se miste greu, inseamna ca Hard-Diskul tau nu a fost defragmentat de mult. Pentru a defragmenta Hard-Diskul va trebui sa apesi Start, All programs, Accessories, System Tools, Disk Defragmenter.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Informatii XP #14

Deoarece sunt multi incepatori care nu tiu toate secretele acestui sistem de operare, voi prezenta cateva setari ascunse si cateva sfaturi.

Windows XP: Cum sa defragmentezi memoria ram Daca de la un timp calculatorul tau se misca prost, o posibila solutie este sa defragmentezi memoria ram. Pentru a defragmenta memoria ram trebuie sa downloadezi un program numit Ram Defrag 2.71, pe care il poti gasi pe adresa https://www.brothersoft.com/ram-defrag-17272.html . Acest program compacteaza toate informatiile stocate in memoria ram, astfel incat vei putea accesa informatiile folosite de sistemul de operare mult mai usor, acestea fiind grupate intr-un singur loc, nu imprastiate in toata memoria. Programul este de tip freeware (poate fii downloadat gratis, nu trebui sa ii cumperi licenta).

Windows XP: Cum sa deschizi un meniu secret al XP-ului Pentru a gestiona userii si parolele, vei pute intra intr-un meniu ascuns al Xp-ului. Pentru a intra in acel meniu trebuie sa apesi Start, Run, sa scrii Cmd si sa apesi Enter, in consola aparuta sa scrii: control userpasswords2 si sa apesi enter. Va fi deschis un meniu in care vei putea schimba parola de administrator, poti adauga useri noi, poti restrictiona accesul la calculator.
Daca vrei sa trisezi la un joc de solitaire, va trebui sa apesi SHIFT + ALT + 2 si jocul curent va fi castigat automat. Daca joci solitaire cu opţiunea Draw Three Cards, poti trisa in asa fel incat sa ti-se dea doar o carte (vei fi puncat cat pentru trei). Pentru a activa acest cod va trebui sa tii apasat CTRL + ALT + SHIFT si sa apesi pe deck.

Windows XP: Cum sa setezi un sistem 5.1 Daca abia ai instalat un sistem de boxe pe 6 canale (sistem 5.1) si nu se aude cum trebuie va trebui sa setezi Xp-ul sa emita sunetele pe 6 canale (doar daca ai placa sunet 5.1). Pentru a seta sistemul de operare sa emita sunetele pe 6 canale va trebui sa apesi Start, Control Panel, Sounds and audio devices, Advanced, 5.1 surround sound speakers.
Daca ai nevoie sa scrii ceva cu diacritice va trebui sa setezi tastatura in limba romana. Pentru a seta tastatura va trebui sa apesi Start, Control Panel, Regional and Language Options, Languages, Details, Add, Romanian, Ok.

Windows XP: Cum sa instalezi un nou font Daca ai downloadat de pe Internet, sau ai primit de la un prieten un font si vrei sa il instalezi, atunci trebuie sa faci urmatoarele setari. Sa apesi Start, Run, sa scrii %windir%tfonts, sa apesi File (sus), Install new font si sa alegi cdrom-ul sau disketa de unde vrei sa instalezi noul font. Daca noul font nu este salvat pe un cd sau o disketa, ci este salvat direct in calculatorul tau, tot ce trebuie sa faci este sa muti fontul respectiv in folderul fonts, iar acesta se va instala singur.
Pentru a dezactiva Automatic Desktop Cleanup va trebui sa apesi click dreapta pe desktop, Properties, Displaz Properties, click pe tabul Desktop, Customize Desktop, Desktop Items, debifeaza Run Desktop Cleanup everz 60 days si apasa Ok.

Windows XP: Cum sa dezinstalezi o componenta a Windowsului Cand instalezi Windows-ul, odata cu acest sistem de operare se vor instala si niste programe incluse in acesta. Pentru a dezinstala, sau a instala programele suplimentare va trebui sa apesi Start, Control Panel, Add or Remove Programs, Add/remove Windows Components. Aici va trebui sa bifezi sau debifezi programele afisate (dacă bifezi un program care nu este bifat acesta se va instala, iar daca debifezi un program care a fost bifat, acesta se va dezinstala) si sa apesi Next. Dupa apasarea butonului Next programele alese de tine vor fi instalate/dezinstalate.

Windows XP: Cum sa convertesti o partitie in NTFS Sistemul de operare Windows Xp lucreaza cel mai bine cu partitii de tip NTFS (NT File System), daca rulezi Windows Xp si utilizezi o partitie de tip FAT sau FAT32, atunci sistemul de operare se va misca un pic cam greu. Pentru a remedia aceasta problema poti converti partitia de tip FAT sau FAT32 intr-o partitie de tip NTFS. Atentie, daca esti incepator incearca sa nu convertesti singur partitia, cheama pe cineva care este mai experimentat. Pentru a converti partitia va trebui sa apesi Start, Run, sa scrii cmd si sa apesi Enter. In fereastra neagra care va aparea va trebui sa scrii: CONVERT driveletter: /FS:NTFS ( drive letter se va inlocui cu litera atribuita partitiei pe care sa o convertesti, de exemplu C:

Windows Xp: Cum sa configurezi ceasul sa se auto-updateze de pe Internet Daca iti place sa fii punctual si vrei sa ai ceasul de la calculator potrivit la secunda nu trebuie sa te obosesti sa il potrivesti singur, il poti seta sa se auto-updateze de pe Internet. Pentru a seta auto-update-ul ceasului va trebui sa apesi Start, Control Panel, Date And Time, click pe tabul Internet Time, bifeaza optiunea Automatically synchronize with an Internet time server si apasa Ok.
Daca esti un utilizator avansat si vrei sa vizualizezi toate informatiile despre registri, va trebui sa apesi Start, Run, sa scrii regedit si sa apesi Ok. Atentie la modificarile facute registrilor!

Windows XP: Cum sa revii la setarile anterioare Daca ai probleme cu Windowsul si stii ca inainte cu cateva zile mergea perfect, poti reveni la setarile din acea zi. Pentru a da timpul inapoi va trebui sa pornesti aplicatia numita System Restore. Pentru a porni System Restore va trebui sa apesi Start, All Programs, Accessories, System Tools, System Restore. Cand pornesti programul ai de ales intre doua variante: crearea unui Restore Point si revenirea la un Restore Point anterior. Pentru a reveni la o data anterioara va trebui sa bifezi Restore my computer to an earlier time, sa selectezi un Restore point si sa apesi pe butonul Next. Programul System Restore nu sterge fisierele personale ci doar drivere si fisiere ale sistemului.

Windows XP: Cum sa vizualizezi o fereastra full screen Daca vrei sa vizualizezi o fereastra pe tot ecranul (full screen), va trebui sa ti apasata tasta CTRL si in acelasi timp sa faci dublu click pe bara de titlu.
Daca vrei sa iti aranjezi fisierele in ordine alfabetica va trebui sa deschizi un folder in care se afla fisierele pe care vrei sa le ordonezi, sa apesi click dreapta, Arrange Icons By, Show in Groups.
Daca ai nevoie de un caracter mai special, poti deschide aplicatia numita Character Map. Pentru a deschide Character Map va trebui sa apesi Start, All programs, Accessories, System Tools, Character Map. Dupa deschiderea aplicatei va trebui sa gasesti caracterul dorit, sa il selectezi, sa apesi pe butonul Select, iar apoi pe butonul Copy. Pentru a introduce intr-un text caracterul copiat de tine va trebui sa apesi CTRL+V (sau click dreapta, Paste).

Windows XP: Cum sa pornesti Windowsul in Safe Mode Daca Windowsul nu mai porneste normal, poti seta ca acesta sa porneasca in modul safe mode (cu anumite limitari) sau sa porneasca folosind cea mai recenta configuratie care a mers pe acel calculator. Pentru a seta Windowsul sa porneasca in aceste moduri va trebui sa apesi pe tasta F8 cand pornesti calculatorul (fix inainte de a incarca sistemul de operare). Pe ecran iti va aparea o lista, de unde vei putea selecta cum sa porneasca Windowsul.
Daca vrei sa schimbi poza unui utilizator al calculatorului va trebui sa apesi Start, Control Panel, User Accounts, click pe userul caruia vrei sa ii schimbi poza iar apoi click pe Change my Picture.

Windows XP: Cum sa dezactivezi firewallul Daca anumite programe (oDC, BitComet etc.) nu pot rula din cauza firewall-ului, atunci va trebui ori sa il dezactivezi, ori sa creezi o exceptie pentru acel program. Pentru a seta firewall-ul va trebui sa apesi Start, Control Panel, Windows Firewall. Pentru a-l dezactiva va trebui sa bifezi optiunea Off (Nu este recomandat, deoarece calculatorul tau poate deveni vulnerabil unor atacuri informatice). Pentru a crea o excepţie va trebui sa apesi pe tab-ul exceptions si daca programul respectiv exista in acea lista va trebui doar sa il bifezi. Daca programul nu exista in lista va trebui sa apesi pe butonul Add Program si sa selectezi programul respectiv.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfaturi utile XP #638

Sfaturi utile Windows XP - "Daca vrei sa stergi fisierele din calculator fara a le muta " ... click pe fisierul care idoresti sa-l stergi , apoi ti apasat pe tst SHIFT - DELETE - YES si fisierul dispar..... Atentie pentru incepatori :)

Sfaturi utile Windows XP - Doresti sa faci o salvare a ecranului Desktop fi pe faza :) ..... apesi pe tasta PRINT SCREEN SysRq ( unele tst au Sr SysRq) , deschizi programul de desenare Pain .... sus in Edit dai PASTE .... inainte de a salva recomand sa puneti la Save as type extensia *Jpeg .... ocupa mai putin spatiu.... succes
 • simpluxgreu
 • Avatarul lui simpluxgreu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • daniel17xro
 • Posts: 547
 • Thank you received: 94
 • Karma: 5
Nu plange pentru ca s-a terminat, zambeste pentru ca s-a petrecut.
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Informatii XP #1054

Ce este System Restore? Cu ce ajuta si cu ce nu...

Despre System Restore (Instrumentul Restaurare Sistem/in continuare abreviat ca SR):

SR monitorizeaza schimbarile in sistemul de operare si salveaza starea sistemui ca un punct de restaurare.
Daca sistemul are o problema rezultata din modificarea unor setari utilizatorul poate restaura sistemul la o data anterioara, folosind unul din punctele de restaurare.

Aplicatiile si sistemul pot crea puncte de restaurare atunci cand au loc modificari in sistem. SR creaza puncte de restaurare la un interval de 24h, de asemenea si utilizatorii pot crea puncte de restaurare oricand.

SR nu restaureaza documentele utilizatorilor (poze, video, etc) asadar nu va cauza pierderea fisierelor personale, email-urilor, istoric rasfoire? (browsing history) sau favoritele (favorites). SR este disponibil si in Safe Mode.

Monitorizarea sistemului

SR monitorizeaza fisiere critice ale sistemului si aplicatiilor, arhivand starea acestor fisiere inainte ca schimbarile sa aiba loc. SR de asemenea salveaza o intreaga copie a registrului si a catorva fisiere dinamice. Cand SR detecteaza ca utilizatorul nu foloseste computer-ul, comprima registrul si copiile fisierelor facute.

SR are ca cerinte un minim de 200MB spatiu liber pe partitia de sistem - de obicei C:). Cand cantitatea de spatiu liber scade sub 50MB pe orice disc (partitie) SR trece in modul standby si nu mai creeaza puncte de restaurare. In acest timp toate punctele de restaurare sunt sterse (Windows XP are nevoie de cel putin 200MB liberi pt. o functionare optima).
SR se va reactiva de indata ce 200MB (pe partitia sistemului) vor fi disponibili.

Fisierele care sunt monitorizate si care nu, sunt specificate in:
Extensii fisiere monitorizate

Restaurarea sistemului

In timp, punctele de restaurare sunt adunate in arhive fara nicio interventie din partea utilizatorului. Daca utilizatorul are nevoie vreodata de a restaura sistemul, punctele de restaurare sunt vizibile prin interfata SR. Singura cale de accesa aceste puncte de restaurare este prin interfata SR (pt. utilizatori) sau prin API (pt. programatori) asta pt. a proteja integritatea datelor si prevenirea schimbarilor accidentale.

Pt. a restaura sistemul, SR aduce fisierele monitorizate la starea in care erau in momentul stabilirii punctului de restaurare selectat. Apoi inlocuieste registrul cu cel salvat din punctul de restaurare selectat.

Pentru a accesa interfata System Restore:

Windows XP:
Start Menu, All Programs, Accessories, System Tools: System Restore
Control Panel, Performance and Maintenance, System, apoi tab-ul System Restore

Windows Vista:
Start Menu, All Programs, Accessories, System Tools: System Restore
;)
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfaturi utile XP #1234

Cum sa faci un site?

Pentru toti utilizatorii acestui forum care doresc sa isi faca un site, o sa incerc sa va dau cateva informatii si sfaturi utile.

In primul rand va trebuie gazduire care la inceput poate fi si gratuita (lx.ro, etc) sau puteti lua ceva foarte ieftin si va upgradati contul pe parcurs odata cu cresterea traficului.

Cum am inceput eu: fara sa stiu nici macar cum se concepe un site, am cautat ceva programe cu care as putea sa lucrez fara sa am la baza cunostinte avansate de HTML, PHP sau alte programe. Am citit pe forumuri, si am ales un program accesibil oricui. Web Page Maker este un program care da posibilitatea tututror incepatorilor de a-si initia un site. Nu este deloc greu de a lucra cu acest program, insa nu prea este complex si la un moment dat o sa va limiteze, insa pana acolo mai este mult.

Va puteti creea cate pagini dorinti, cautati pe internet un template gratuit si cu imaginile acelui template va realizati prima pagina: home sau index. Pentru a creea mai multe pagini puteti salva pagina home cu o noua denumire si dupa care o puteti modifica cu ceea ce doriti sa fie pe pagina respectiva.

Acest program are si posibilitatea sa faceti meniuri, puteti face categoriile dupa cum doriti si orice lucru il puteti aseza in orice parte a paginii doriti. Pentru a insera un cod html, dati la fereastra Insert/Html code or Script code. Apoi pentru a salva si a urca tot ce ati lucrat nu trebuie decat sa dati: File/Export to html, si apoi urcati folderul prin ftp cu ajutorul unui program (Total Commander, smartFTP, FileZilla, etc) pe domeniul ales. Dupa cum am scris acest program nu este prea complex, insa este bun pentru incepatori. Alt program pentru inceput ar mai fi FrontPage insa mai slabut decat Macromedia Dreamweaver.

Dupa ce l-ati optimizat cat de cat si ati pus articole pe el, il puteti inscrie in directoare si motoarele de cautare, acestea fiindu-va de ajutor.

Dupa ce ati creeat un site in Web Page Maker, puteti avansa si lucra cu Dreamwever, un program complex care va permite sa va creeati un site mult mai avansat din punct de vedere al codului. Odata cu inceperea lucrului in Dreamwever este cazul sa va apucati de invatat HTML, PHP si MySql. Din acest moment incepe un drum pe care puteti merge cat vreti voi acesta nu se termina niciodata. Cu timpul va veti da seama daca sunteti atrasi mai mult de grafica decat de cod sau poate va place mai mult sa creeati continut.

Multa bafta si daca aveti intrebari lasati comentarii si va voi raspunde!
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfaturi utile XP #1254

Cum sa imi fac un server ftp?

Este mai simplu decat te astepti. In primul rand ai nevoie de FileZilla, un program gratuit care iti aduce pe calculator un server ftp.
Dupa ce ai descarcat programul, urmezi pasi simpli de instalare si … se deschide FileZilla cu un layout descurajant de simplu. Primul impuls este sa inchizi programul si sa spui ca nu e pentru tine. Ai putina rabdare. Intra pe Edit -> Settings si pentru inceput seteaza “Connections Timeout” = 0. Adica nu vrei sa se deconecteze daca nu exista activitate. Felicitari ai facut prima setare in FileZilla.Dar sa nu pierdem timpul cu setarile plictisitoare si sa trecem la realizarea unui cont. Asa ca intram pe Edit -> Users, apasam pe butonul Add din dreapta si introducem numele de utilizator preferat in casuta care se deschide.Dupa ce ai bifat casuta din dreptul parolei si ai introdus parola dorita este timpul sa partajezi un folder de pe harddisk-ul tau. Apasa pe Shared folders (stanga) si apasa pe butonul Add (mijloc jos). Selecteaza folderul dorit de pe harddisk-ul tau.Continutul acestui folder o sa fie accesibil prin Internet oricarui utilizator care detine adresa ta IP, numele de cont si parola setata de tine. Aici poti sa-i dai utilizatorului drepturi asupra fisierelor si directoarelor. De preferat este sa lasi bifat doar Read.

Felicitari tocmai ai instalat si setat un server ftp la tine pe calculator!

Intrebare: Am un fisier de peste 100MB. Cum pot sa-l trimit rapid unui prieten?

Acum trimite amicului tau adresa ta de IP cu “ftp://” inainte (adica ceva de genul: ftp://79.115.134.99) dar si numele de utilizator si parola.
Cum afli IP-ul tau in Windows XP: Click dreapta pe iconita de conectare LAN (cele doua monitoare care se tot aprind si se sting in dreapta jos), alegi status si apoi tabul de sus Details (sau support). O sa vezi acolo Client IP address (sau IP Address).

:whistle: :whistle: :whistle:
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfaturi utile XP #1342

Cum sa schimbi IP-ul

Daca Ip-ul tau a fost banat pe un anumit site sau doar vrei sa iţi schimbi ip-ul din motive de securitate poti face acest lucru cu ajutorul unui program de tip proxz switcher. Un program de schimbare a adresei Ip se poate downloada de pe siteul https://www.proxyswitcher.com/. Dupa instalarea programului trebuie doar sa selectezi ce ip vrei sa ai. Daca vrei sa revii la vechiul tau ip trebuie sa selectezi Direct Connection. Cu ajutorul acestui program poti naviga pe internet din Romania si sa fii localizat ca fiind din alta tara. O lista cu alte servere proxy poate fi gasita pe siteul https://www.publicproxyrvers.com/

Cum sa modifici dimenisunea memoriei virtuale

Pentru a rula mai repede, sistemul tau de operare foloseste doua tipuri de memorie RAM (Random access memory) : memoria Ram fizica (memoria existenta în calculator) si memoria Ram virtuala (memorie utilizată de pe Hard Disk). Pentru a mari performanta calculatorului vei putea mari dimensiunea memoriei virtuale. Pentru a mari dimensiunea memoriei Ram virtuale va trebui sa apesi Start, Control Panel, System, Advanced, in tabul Performance click pe butonul Settings, Advanced, in dreptul tabului virtual memory click pe butonul Change. In fereastra aparuta va trebui sa modifici maximum size si sa apesi Ok.

Cum sa iti controlezi calculatorul din orice colt al lumii

Daca ai nevoie urgenta de calculatorul tau de-acasa si esti la mare distanta de el, sau pur şi simplu nu ai acces la el, tot ce trebuie sa faci e sa instalezi programul numit TeamViewer, il gasesti pe site-ul: https://www.teamviewer.com/download/index.aspx .

Este freeware si are doar 1 mb, deci poate fi downloadat destul de repede, chiar cu o conexiune la Internet destul de slaba. Cu ajutorul aplicatiei TeamViewer te poti conecta la calculatorul de care ai nevoie, prin intermediul Internetului, trebuie doar sa ai la indemana un calculator conectat la Internet, iar calculatorul pe care vrei sa il controlezi trebuie neaparat sa fie deschis, iar aplicatia TeamViewer sa fie pornită.

Pentru a evita furtul de date, va trebui sa iti creezi un username, care va fi protejat de o parola, astfel vor putea sa se conecteze la calculatorul gazdă numai cei care cunosc parola.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfaturi utile XP #2361

daniel a scris:
Cum sa imi fac un server ftp? :whistle: :whistle: :whistle:
Pai da, ce-ti pasa prietene, tu fluieri, pe cand eu nu stiu cum sa fac sa pot scrie cu tastatura si caractere romanesti!:( :cheer: Daca te pricepi...si daca vrei ...bineinteles....Multa sanatate si ... Doamne-ajuta!
 • ihdsimmeu
 • Avatarul lui ihdsimmeu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
 • Posts: 3639
 • Thank you received: 558
 • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfaturi utile XP #2371

Intra pe linkul acesta si sper sa reusesti...


https://www.diacritice.ro/cum_sa_scrii_cu_diacritice_in_windows_xp

;)
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfaturi utile XP #2377

Multam! La problema pe care am avut-o, m-a ajutat Mihaita si am rezolvat-o, dar e super si adresa pe care mi-ai dat-o!
Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
 • ihdsimmeu
 • Avatarul lui ihdsimmeu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
 • Posts: 3639
 • Thank you received: 558
 • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfaturi utile XP #2700

Sper ca aici sa fiu in topic! As fi postat acolo unde m-am "vaitat" ca nu stiu cum sa rezolv cu butonul printscreen si pt. ca m-am temut sa nu am probleme cu solutia lui zurly (caruia inca o data ii multumesc si sunt incredintat ca acel program e mult mai complex decat cel gasit de mine) (dar inspirat de sugestia lui) am cautat pe net si am gasit o solutie chiar mai mult decat convenabila, pe care am probat-o si a dat rezultate: capture screen! https://www.freedownloadscenter.com/Multimedia_and_Graphics/Screen_Capture_Tools/CaptureScreen.html .... este free si e simplu de folosit: dupa ce il descarci, este in format zip...in fine ...dezipat, se deschide o pagina transparenta. Cu acea pagina te poti deplasa orinde pe ecran sau bineinteles ca o poti mari pe tot ecranul. Dupa care pur si simplu dai click dreapta si acolo ai mai multe comenzi printre care si capture: Dupa ce dai click pe "capture" mai dai odata dreapta si dai pe "save". Deci nu mai ai nevoie de butonul special Prtscr!!!! Dupa aia te duci standard: Start-->Accesories-->Paint-->Edit-->Paste (bineinteles ca trebuie sa se vada activ)! :huh: :huh: :huh: Si totusi...prietene Daniel sau ceilalti care va mai pricepeti, daca stiti cum sa fac aceasta comanda din butoanele tataturii...rog anuntati-ma! E mult mai rapida treaba....Multa sanatate si ...Doamne-ajuta!
 • ihdsimmeu
 • Avatarul lui ihdsimmeu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
 • Posts: 3639
 • Thank you received: 558
 • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfaturi utile XP #2710

O mica adaugire: Nu stiu cum, dar ieri cand am scris mi-a iesit chestia cu paste, dar azi cautand sa ajut un prieten sa lucreze cu programul, m-am trezit ca .... pauza...Asa ca: toti pasii sunt valabili pana la Edit inclusiv, numai ca acolo pentru a merge mai departe va duceti la Paste from pentru ca past nu mi-a mai aparut activ (in fine conteaza mai putin) se deschide o ferastra de unde te duci la imaginea salvata si pe care vreti s-o prelucrati. Varianta asta e probata! Cealalta e clar ca am dat de ea in urma unor manevre pe care nu le-am luat in considerare! Multa sanatate si ...Doamne-ajuta!
 • ihdsimmeu
 • Avatarul lui ihdsimmeu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
 • Posts: 3639
 • Thank you received: 558
 • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfaturi utile XP #3251

Salut ihdsimmeu ....... iti recomand un soft pentru Screen capture SnagIt ..... te-am pus un link in sectiunea Software click Aici ....incearcal
 • simpluxgreu
 • Avatarul lui simpluxgreu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • daniel17xro
 • Posts: 547
 • Thank you received: 94
 • Karma: 5
Nu plange pentru ca s-a terminat, zambeste pentru ca s-a petrecut.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfaturi utile XP #3255

bgdknight a scris:
Salut ihdsimmeu ....... iti recomand un soft pentru Screen capture SnagIt ..... te-am pus un link in sectiunea Software click Aici ....incearcal
La fel te salut! Si iti multumesc foarte mult....dar, de obicei nu folosesc trailere-le pentru ca atunci cand ti-e lumea mai draga (adica tocmai cand te obisnuiesti cu ele), te lasa, adica in fine...trebuie sa le cumperi...:( Oricum sunt cu ochii pe tine si nu numai :P urmarindu-va ce postati la aceasta sectiune IT! Multa sanatate si...Doamne-ajuta!
 • ihdsimmeu
 • Avatarul lui ihdsimmeu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
 • Posts: 3639
 • Thank you received: 558
 • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfaturi utile XP #3726

Buna seara,Marius.Programul SnagIt il am in free edition,il folosesc de luni de zile.Daca il vrei ti=l dau cu placere.O sa te adaug in lista de messenger daca-mi permiti si ti-l trimit acolo.
 • LUMINITA
 • Avatarul lui LUMINITA
 • Deconectat
 • Elite Member
 • Posts: 200
 • Thank you received: 5
 • Karma: 6
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .