Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:
 • Page:
 • 1
 • 2

SUBIECT: Windows 10

Windows 10 #39911

Microsoft a prezentat, miercuri seara, mai multe detalii legate de sistemul de operare Windows 10, precum si un prototip al ochelarilor holografici.Cea mai buna veste este pentru cei care au deja calculatoare, laptopuri, tablete sau telefoane ce folosesc versiunile Windows 7, Windows 8.1 si Windows RT, arata BBC News.

Acestia vor putea sa isi instaleze gratuit Windows 10, conditia fiind ca upgrade-ul sa se faca in primul an de la lansare. Dupa ce termenul va expira, atunci oferta nu va mai fi valabila.

In alta ordine de idei, in cadrul conferintei, cei de la Microsoft au precizat ca noul sistem de operare va fi acelasi pentru toate platformele (PC, Xbox sau dispozitive mobile).

O schimbare importanta este introducerea unui browser nou, botezat "Spartan", care va fi mai rapid decat Internet Explorer, care a fost browserul prestabilit pana acum.

De asemenea, Windows 10 va avea parte si de un asistent vocal, numit Cortana, care este disponibil in prezent doar pe smartphone-uri.

Ochelarii holografici

Ochelarii holografici, numiti HoloLens, reprezinta un pas inainte pentru intrarea Microsoft pe piata dispozitivelor cu realitate augumentata.Practic, cel care ii va purta va vedea obiectele ca si cand ar fi in jurul sau. Mai mult, dispozitivul poate functiona independent, asa ca nu e nevoie sa fie sincronizat cu un desktop, laptop, notebook, tableta sau PC.

Gadgetul peste dotat cu procesor de imagine si genereaza holograme si imagini 3D augmentate.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Windows 10 #39912

In cazul in care nu ati urmarit subiectul pana acum, dar folositi un computer sau orice alt dispozitiv cu Windows, puteti citi mai jos motivele pentru care ar trebui sa fiti entuziasmati de noua versiune. Totusi, inainte de asta, sa lamurim ceva, mai exact...


Afla totul despre Windows 10 si vezi unde poti urmari video live cu evenimentul ;)

Anul trecut, Microsoft a lansat un preview al noului sistem de operare.

Windows 10 Technical Preview
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Windows 10 #39967

Zi istorica pentru utilizatorii Microsoft. Noul sistem de operare Windows 10 poate fi descarcat si instalat gratuit

Este o zi cheie in istoria calculatoarelor personale. Microsoft renunta la pretul cerut pentru licenta sistemului de operare.Cea mai nou versiune, Windows 10, este gratuit la descarcare pentru oricine. In primul rand, trebuie remarcat faptul ca cei de la Microsoft au sarit de la Windows 8.1 la Windows 10. De fapt, aceasta versiune este un hibrid intre Windows 7 si Windows 8. Au luat ce era mai bun in aceste sisteme de operare si au facut un hibrid. Noul meniu de start contine si aplicatii traditionale , iar in partea dreapta le avem pe cele moderne, de pe Windows 8.1. Se numesc "Live Tiles" si ne ofera tot felul de informatii. Pe cea de "news" de exemplu vedem update-uri de la stiri, "top 3 titluri" cele mai importante. Ce este diferit fata de Windows 8.1 este faptul ca scrolling-ul se face vertical, deci nu mai e orizontal, ca pana acum. O alta optiune foarte avantajoasa in Windows 10 este Cortana - asistentul vocal, care pana acum era doar pe Windows Phone - care se gaseste in bara de "search". Deocamdata insa, nu exista o versiune pentru limba romana.

O alta noutate este data de sistemul de notificari, care poate fi gasit in partea dreapta-jos a ecranului, similar cu ce se afla deja pe Windows Phone.

Windows 10 poate fi instalat gratuit (cu licenta valabila timp de un an) pe orice computer sau laptop care putea rula deja 8.1. de la urmatorul link.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan, Florin Yry

Rasp: Windows 10 #40401

Microsoft a dezvaluit cerintele de sistem pentru Windows 10

Pentru a putea instala Windwos 10 veti avea nevoie de un PC sau o tableta cu 1GB RAM (versiunea pe 32 biti) sau 2GB RAM (versiunea pe 64 biti), 16GB spatiu liber pentru versiunea pe 32 de biti si 20GB spatiu liber pentru versiunea pe 64 biti.
De asemenea, display-ul trebuie sa ofere o rezolutie minima de 800 x 600p.
PC-ul trebuie sa suporte DirectX 9. In cazul tabletelor, Microsoft confirma necesitatea existentei butoanelor fizice pentru power/standby si a celor pentru volum.
Nu in ultimul rand, instalarea Windows 10 va solicita si activarea UEFI Secure boot.Microsoft va oferi gratuit update-ul la Windows 10 tuturor utilizatorilor de Windows 7 si Windows 8 / 8.1, inclusiv celor care ruleaza pe PC-uri versiuni piratate ale sistemului de operare.

Pe de alta parte, este extrem de posibil ca "licenta" de Windows 10 pentru PC-urile pe care s-a facut upgrade de la Windows 7 si 8 piratate sa fie limitata la primul an de utilizare a noului sistem de operare. Cu alte cuvinte, dupa un an de zile dupa ce au facut trecerea de la un OS piratat la Windows 10, fara costuri, utilizatorii respectivi ar putea fi nevoiti sa cumpere, totusi, o licenta (probabil cu discount).
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan, Florin Yry

Rasp: Windows 10 #40975

Windows 10: şapte versiuni, inclusiv Windows 10 Mobile

Datorită informaţiilor oferite regulat de către Microsoft şi a versiunii Techical Preview disponibilă oricărui utilizator interesat, deja cunoaştem aproape toate îmbunătăţirile pe care le va oferi viitorul sistem de operare Windows 10. Dacă Microsoft nu ne-a dezvăluit încă preţul pe care-l vor plăti utilizatorii care nu vor profita de actualizarea gratuită din primul an de după lansare, compania a dezvăluit măcar detalii despre ce anume vor putea cumpăra: şapte ediţii diferite de Windows 10.

Acum opt ani, utilizatorii Microsoft şi-au scărpinat nedumeriţi creştetul capului în momentul în care au văzut multiplele versiuni în care era oferită versiunea Vista. În locul celor două versiuni de bază cunoscute de la Windows XP, noul Vista era oferit în nu mai puţin de şase sortimente, iar modul în care utilizatorii trebuiau să aleagă o versiune mai scumpă denumită diferit pentru a primi anumite facilităţi semăna izbitor cu modul de comercializare a DLC-urilor pentru jocurile produse astăzi de anumite companii. Ideea a fost una proastă, iar compania s-a limitat ulterior la un număr mai mic de versiuni atunci când a lansat Windows 7 şi Windows 8.

Microsoft a dezvăluit ieri seară că sistemul de operare Windows 10 va fi oferit în şapte versiuni diferite, însă cei care se tem că haosul cunoscut de la Windows Vista va reveni trebuie să stea liniştiţi deoarece lucrurile sunt de fapt mult mai simple decât ar părea la o primă vedere.Versiunea de bază a viitorului Windows 10 va fi Home, la fel ca şi până acum. Aceasta va oferi toate modulele software importante, cum ar fi Continuum, Hello, Cortana, Edge, Xbox Live şi aproape toate serviciile familiare, însă nu va putea fi înregistrat într-un mediu care foloseşte Active Directory şi, probabil, nu va include nici un server Remote Desktop. Aceasta este versiunea destinată publicului larg şi aceasta va fi instalată pe sisteme desktop, pe laptopuri, pe sisteme hibride 2-în-1 şi pe tablete cu ecrane mari. Microsoft nu a dezvăluit în detaliu care sunt opţiunile business care vor fi eliminate din versiunea Home, mai multe informaţii urmând să fie oferite ulterior.

Versiunea Windows 10 Pro va fi destinată, aşa cum era de aşteptat, companiilor mici sau utilizatorilor cu pretenţii mai ridicate. Construită direct peste fundamentul versiunii Home şi destinată aceloraşi tipuri de PC-uri sau tablete, versiunea Pro va include integrarea Active Directory, câteva facilităţi business şi compatibilitatea cu noul serviciu Windows Update for Business. Chiar dacă nu se adresează în mod direct cumpărătorilor obişnuiţi, versiunea Pro este una cu care utilizatorii se vor întâlni în mod frecvent.

Cea de-a treia versiune de care utilizatorii obişnuiţi vor fi interesaţi în mod direct este cea pentru platformele mobile. Această versiune are în sfârşit un nume, Windows 10 Mobile, şi va fi instalată pe telefoanele mobile şi pe tabletele cu ecrane de mici dimensiuni. Faptul că această versiune va funcţiona pe tabletele x86 sau ARM cu ecrane mici este o noutate, iar acest aspect arată că Windows 10 Mobile este un urmaş nu doar pentru Windows Phone 8, dar şi pentru Windows RT.

Platforma software Windows 10 Mobile va putea folosi doar aplicaţiile Universal Windows App şi va oferi modul Continuum pentru ataşarea la o tastatură sau un mouse. În rest, tot ce a fost deja prezentat rămâne valabil, iar noutăţile din această versiune vor fi acoperite în lunile care vor urma.

Deşi Windows 10 va avea şapte versiuni diferite, acestea trei sunt de fapt cele care contează pentru cei mai mulţi dintre noi, iar faptul că Windows 10 Mobile este un produs în mod evident diferit iar versiunile Home şi Pro sunt deja familiare, nu există loc pentru prea multe confuzii. Singura sursă de confuzie ar putea apărea în segmentul tabletelor, unde un utilizator s-ar putea să nu-şi dea seama de la bun început dacă modelul dorit foloseşte Windows 10 sau Windows 10 Mobile.

Celelalte patru versiuni care vor fi oferite includ trei varietăţi disponibile doar pentru organizaţii, adică Windows 10 Enterprise, Windows 10 Education şi Windows 10 Mobile Enterprise, iar cea de-a patru, Windows 10 IoT Core, va fi destinată sistemelor închise precum bancomatele, punctele de acces sau roboţii industriali.

Cu această ocazie, Microsoft a anunţat că Windows 10 va fi disponibil începând din această vară în 190 de ţări şi cu 111 de localizări lingvistice diferite.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Florin Yry

Rasp: Windows 10 #40976

Demo - Windows 10

 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan, Florin Yry

Rasp: Windows 10 #41008

Windows 10 va fi lansat in 29 iulie - upgrade gratuit pentru utilizatorii versiunilor 7 si 8.1

Grupul informatic american Microsoft Corp a anuntat luni ca noul sau sistem de operare Windows 10 va fi lansat la data de 29 iulie in 190 de tari, sub forma unui upgrade gratuit pentru cei care utilizeaza versiunile Windows 7 si 8.1, cele mai recente versiuni de Windows, transmite Reuters.Anterior, Microsoft, cel mai mare producator mondial de software, estima ca Windows 10 va fi lansat 'in cursul verii'.

Microsoft a decis ca pentru urmatoarea versiune a principalului sau sistem de operare ales sa treaca direct de la Windows 8 la Windows 10 pentru a arata ca este vorba de un pas important inainte. Noul Windows 10 include meniul Start si va rula atat pe PC-uri cat si pe tablete si smartphone-uri. De asemenea, Windows 10 include si un nou browser de Internet denumit 'Edge'.

Potrivit vicepresedintelui Microsoft, Terry Myerson, obiectivul companiei este ca Windows 10 sa ruleze pe un miliard de dispozitive in primii doi-trei ani de la lansare. In schimb, compania a confirmat luni ca versiunea de Windows 10 pentru alte dispozitive, inclusiv telefoane mobile, nu va fi disponibila decat la finele acestui an.

Sistemul de operare Windows este in continuare partea cea mai importanta a afacerilor Microsoft in conditiile in care domina piata sistemelor de operare pentru dispozitive de tip desktop cu 1,5 miliarde de utilizatori. Insa cresterea smartphone-urilor si tabletelor inseamna ca in prezent Windows este utilizat de doar 14% din dispozitivele de tip computing din intreaga lume, potrivit firmei de cercetare de piata Gartner.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Windows 10 #41030

Cum verifici daca Windows 10 poate rula pe calculatorul tau

Microsoft a inceput procesul de a oferi sute de milioane de upgrade-uri gratuite cu Windows 10. Aplicatia Get Windows 10, oferita ca un update recomandat (automat) pentru Windows 8.1 si ca unul optional pentru Windows 10, verifica imediat compatibilitatea si ar trebui sa notifice utilizatorul daca exista probleme care sa impiedice upgrade-ul.

Dar doar pentru ca te-ai inregistrat pentru upgrade nu inseamna ca nu pot exista probleme. Cei de la ZD Net spun ca aplicatia Get Windows 10 nu notifica toate problemele. Exista insa o solutie.

Pasul 1. Click dreapta pe icoana cu Get Windows 10 ce a aparut pe bara de jos, in partea dreapta, si alege 'Check your upgrade status'Pasul 2. In aplicatie, deschide meniul si selecteaza 'Check your PC'
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Windows 10 #41316

Adevarul despre Windows 10: Va fi gratuit pentru toata lumea sau nu?

Microsoft a facut lumina in legatura cu utilizatorii care vor avea parte de noul sistem de operare Windows 10 gratuit. Initial, gigantul IT a dat de inteles ca absolut toata lumea va putea face upgrade fara niciun cost, inclusiv cei care nu detin o licenta oficiala.

The Independent remarca faptul ca Microsoft s-a razgandit.

Utilizatorii care au Windows 7 si Windows 8 vor putea face gratuit actualizarea la noul sistem de operare. Pe de alta parte, firmele si cei care folosesc varianta Enterprise vor plati pentru el. Pana aici, totul e clar.
Confuzia a aparut in ceea ce priveste persoanele care au testat versiunea preview a Windows 10, numita "Insider", in schimbul unui feedback. La inceput, Microsoft a anuntat ca acestia vor primi upgrade gratuit la versiunea finala a sistemului de operare, indiferent daca au un software original sau piratat.

Acum, gigantul IT a adus lamuriri.

Intr-adevar, utilizatorii care folosesc Insider vor primi upgrade gratuit la Windows 10, dar doar daca aveau inainte o versiune originala de Windows 7 sau 8.1. In schimb, ceilalti vor fi scosi de pe lista, inclusiv cei care aveau XP sau Vista - versiuni pentru care Microsoft nu mai ofera update-uri. Totusi, acestia vor putea beneficia in continuare de o parte din experienta Windows 10, daca raman in programul de testare Insider.

"De vreme ce ducem mai departe programul Windows Insider, vei fi la curent cu imbunatatirile pe care le vom aduce sistemului de operare", se arata intr-un comunicat al Microsoft.

Microsoft a confirmat, luni, ca pune in vanzare Windows 10 la acelasi pret ca si Windows 8.1: 119 dolari pentru Windows 10 Home, 199 dolari pentru Windows 10 Professional si 99 pentru Windows 10 Pro Pack.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan, Florin Yry

Rasp: Windows 10 #41698

Sfaturi utile pentru ca Windows 10 să nu știe totul despre tine

Noul sistem de operare de la Microsoft, Windows 10, este oferit gratuit utilizatorilor versiunilor 7, 8 și 8,1, însă lipsa costurilor de upgrade este percepută drept o metodă subtilă de colectare de informații personale.Specialiștii Bitdefender au formulat câteva sfaturi legate de configurarea noului sistem de operare Windows 10 ce reduc impactul asupra intimității și datelor cu caracter personal:

1. Alegeți metoda personalizată de instalare.

Pentru a scurta timpul alocat procesului de instalare, utilizatorii tind să folosească setările automate (Express Settings) recomandate de Microsoft. Acestea vor permite însă distribuirea discuțiilor, contactelor, calendarului, localizării și profilului de client atât către Microsoft , cât și către alți parteneri. Prin alegerea în momentul instalării a setărilor personalizate (Custom settings), accesarea anumitor informații poate fi restricționată manual de utilizator.

2. Țineți cont de implicațiile legate de intimitate ale asistenului personal Cortana.

Asistentul personal al utilizatorului de Windows 10, Cortana, similar ca mod de operare cu Siri și Google Now, folosește tehnici de inteligență artificială pentru a răspunde cât mai prompt cerințelor primite. Cortana accesează întreaga listă de contacte, mesaje și e-mailuri pentru a cunoaște caracteristicile și nevoile utilizatorului, de aceea specialiștii recomandă dezactivarea Cortana imediat după ce procesul de instalare s-a încheiat, dacă nu doresc ca asistentul digital să aibă acces la anumite informații cu caracter confidențial.

Puteți dezactiva Cortana parcurgând următorii pași: Settings tab -> Privacy -> Speech, Inking & typing și apăsând butonul `Stop getting to know me’.

3. Ajustați instrumentele de răspuns și diagnoză.

Windows 10 trimite periodic, către Microsoft, câte un raport referitor la eventuale erori sau opriri forțate ale sistemului de operare. Aceste rapoarte conțin adeseori fragmente de memorie care fac trimitere la date de identificare cu caracter personal. Din nefericire, nu există o modalitate prin care utilizatorii să poată bloca trimiterea informațiilor legate de eventuale erori către furnizor, însă ei au posibilitatea să ajusteze setările la nivelul simplificat (Basic) și să minimizeze cantitatea de date trimise.

Setările pot fi modificate accesând următorii pași: Start -> Settings -> Privacy -> Feedback & Diagnostics. Reglați meniul “Diagnostic and usage data” la nivelul Basic.

4. Utilizați un cont local.

Windows 10 este un sistem de operare conceput să se integreze cu tehnologia cloud și de aceea utilizatorilor li se recomandă implicit să se înregistreze cu un cont Microsoft (cunoscut anterior sub denumirea Live ID). Acesta va sincroniza însă anumite date din profilul utilizatorului cu cloud-ul Microsoft. Deși sincronizarea are anumite beneficii, precum migrarea profilului de la un dispozitiv la altul fără eforturi suplimentare, aceasta activează și controversata funcționalitate Wi-Fi Sense, care permite punerea la dispoziție a rețelei de Wi-Fi contactelor de pe Skype și Facebook. Wi-Fi Sense nu trimite aceste informații în mod automat către toate contactele, ci lasă la latidudinea utilizatorului selectarea celor care pot accesa rețeaua Wi-Fi.

Pentru a se înregistra cu un cont local, utilizatorii trebuie să evite se conecteze la internet pe durata instalării Windows 10. Dacă omit să dezactiveze conexiunea, utilizatorii se pot deconecta de la internet sau pot închide conexiunea wireless în momentul în care li se cere să creeze un cont Microsoft și apoi să dea click pe butonul Next.

5. Protejați informațiile din contul Microsoft.

Windows 10 permite aplicațiilor să distribuie către terți o parte din datele private, precum fotografia, numele și prenumele și alte informații din cont. Utilizatorii care doresc să evite răspândirea acestor informații, pot dezactiva această funcționalitate accesând: Start -> Settings -> Privacy -> Account Info.

6. Reglați sau dezactivați sistemul de distribuție peer-to-peer a actualizărilor sistemului de operare.

Windows 10 a schimbat modul în care actualizările sistemului de operare sunt descărcate și instalate. Dacă până acum consumatorii casnici primeau actualizările direct de la un server Microsoft din proximitate, noul sistem de operare folosește pentru update-uri un serviciu peer-to-peer similar unor platforme precum Bit-torrent. Imediat ce actualizările sunt descărcate în calculator, utilizatorul poate să le distribuie altor dispozitive în interiorul sau în afara rețelei casnice. Prin această politică, Microsoft urmărește să reducă gradul de încărcare de pe serverele companiei, dar crește traficul de date al utilizatorilor și poate genera costuri suplimentare celor care folosesc o conexiune prin modem cu trafic limitat inclus în abonament. Actualizările Windows vor fi distribuite în mod automat către orice alt utilizator, însă acesta le poate ajusta fie limitând răspândirea la rețeaua casei sau chiar eliminând-o complet.

Pentru a modifica această setare, navigați după următorii pași: Settings -> Update and Security -> Windows Update. Utilizatorii pot accesa secțiunea Advanced options, apoi face click pe linkul Choose How Updates Are Delivered, pentru a li se permite dezactivarea actualizării în regim peer-to-peer.

7. Protejați-vă de amenințările informatice.

După ce sistemul de operare este configurat în mod corespunzător, utilizatorii trebuie să instaleze o soluție de securitate compatibilă cu Windows 10. Antivirusul folosit anterior va fi dezactivat în mod automat după migrarea la noul sistem de operare. Suita de produse Bitdefender destinată consumatorilor casnici este compatibilă în totalitate cu Windows 10 și este deja disponibilă pentru descărcare pe site.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Windows 10 #41888

Salutare.... am 1 luna de cand folosesc windows 10 ... pana in prezent chiar imi place... cerintele de minim de 2 gb nu prea ajuta cand incepi sa deschizi un browser si un player audio... merira sa aveti un 4 gb ram .... toate cele bune!
 • simpluxgreu
 • Avatarul lui simpluxgreu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • daniel17xro
 • Posts: 547
 • Thank you received: 94
 • Karma: 5
Nu plange pentru ca s-a terminat, zambeste pentru ca s-a petrecut.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: daniel, Mona si Dan

Windows 10 #42033

W10 nu-mi place! ... e ca si cum mi-ar placea de o femeie doar pt ca e mai frumoasă ...
De la windows '95 încoace cele mai faine au fost: Win Millenium; WinXP si Win7.
De ce-as trece la Win10 daca pe Win7 "zbor" si-mi fac optim si rapid toate treburile ...da, cîndva, daca voi rămîne ultumul mohican pe Win7 cred ca voi trece la Win10. Dealtfel, similar, am trecut de la WinXP direct la win7 (sarind peste Vista).
Acum cred ca voi sarii Win8; Win10 si-l astept pe următorul (eventual) ...desi ma atrage din ce in ce mai mult si linux mint qiana.
Cam asta-i optiunea mea ... :P

PS: Am probat si folosit Win10 vreo 2-3 zile, deci l-am experimentat astfel încît mi-am format o parere.
 • PentiumSex
 • Avatarul lui PentiumSex
 • Deconectat
 • Senior Member
 • Posts: 64
 • Thank you received: 29
 • Karma: 2
Ultima editare: by PentiumSex.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: daniel, Mona si Dan

Windows 10 #42172

Si eu am revenit dupa upgrade-ul la W10 la vechiul W7, deocamdata. Daca ma razgandesc, anunt public lucrul acesta ;)
Totusi, pentru cei care doresc sa afle totul despre Windows 10, pot vedea explicatiile venite din partea profesionistilor in clipurile de mai jos:


1. Cum și de unde îți iei WIndows 10?

2. Butonul de Start revine!

3. Desktop-uri Multiple

4. Bun venit, Edge!

5. Windows 10 peste tot

6. Butoane si icoane noi

7. Swipe și notificări

8. Scurtături

9. Siguranța primează

10. Viteza a 10-a
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Windows 10 #42200

Windows 10 primeste cel dintai update major. Microsoft ne recomanda in sfarsit "cu toata increderea" noua versiune

Actualizarea vine cu imbunatatiri inclusiv la lucrul cu Cortana, Microsoft Edge si XboxMicrosoft lanseaza astazi update-ul pe noiembrie pentru Windows 10. Compania spune ca a corectat multe dintre defectiunile de care s-au lovit primii utilizatori ai acestei versiuni.

Compania a postat pe site-ul sau un mesaj prin care spune urmatoarele:

"Odata cu acest update gratuit, am ajuns la un nivel de maturitate al platformei la care putem recomanda cu toata increderea implementarea Windows 10 in toate organizatiile"

Update-ul ne promite o imbunatatire a performantelor, astfel ca acum Windows 10 booteaza intr-un timp cu 30% mai mic decat Windows 7.

Cortana

"Legat de Cortana, se poate folosi un pen (instrument de scris) pentru a efectua adnotari in Cortana Notebook, iar Cortana va recunoaste numarul de telefon, adresa de email si chiar adresa fizica pentru a ajuta la setarea de reminder-e. Cortana poate fi utilizata acum si pentru a tine evidenta evenimentelor personale si a rezervarilor la film, trimitand remindere utile legate de locul unde trebuie sa ajungi si cum sa faci pentru a ajunge la timp, plus optiunea de a rezerva o masina si de a localiza via Uber"

Edge

"Microsoft Edge ofera performanta si securitate imbunatatite, alaturi de un tab de previzualizare, care iti permite sa treci pe deasupra tab-urilor si sa ai o vizualizare asupra continutului paginilor respective fara a fi nevoie sa le deschizi efectiv si fara a parasi pagina de web pe care te afli deja. Microsoft Edge se sincronizeaza acum si cu Facebook, dar si cu informațiile din Reading List pe toate dispozitivele, astfel incat poti reveni cu usurinta asupra informatiilor care te intereseaza cel mai mult"

Acest update la Windows 10 aduce imbunatatiri si pe partea de securitate, dar si la aplicatii precum Calendar sau Photos.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Windows 10 #42252

Mura-n gura :P

 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan
 • Page:
 • 1
 • 2

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .