Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Operatii de chirurgie faciala, chirurgie plastica si reparatorie

Operatii de chirurgie faciala, chirurgie plastica si reparatorie #31507

O echipa de medici voluntari din California va efectua, in perioada 17-26 mai 2013, la Spitalul Judetean din Craiova, aproximativ 100 de interventii chirurgicale pentru adultii si copiii care au nevoie operatii de chirurgie faciala, chirurgie plastica si reparatorie.

Astfel, operatiile vor avea loc in cadrul Secţiei de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica si in cea de Chirurgie Plastica si Chirurgie Oro-Maxilo Faciala din cadrul Spitalului Judetean. Mai mult, medicii americani vor aduce toate instrumentele necesare pentru realizarea acestor interventii.

Dr. Andrei Zavate, medic in cadrul Secţiei de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica si specialistul care se ocupa de preluarea cazurilor a declarat ca: "Pana acum s-au strans in jur de 50 de cazuri de arsuri, malformafii congenitale ale fetei, ale membrelor superioare si inferioare, si tot felul de cicatrice la care se poate interveni chirurgical. Majoritatea celor care vin aici sunt copii, dar si actiunea a fost conceputa initial pentru copiii cu probleme de chirurgie plastica", scrie gds.ro

Medicul a mai afirmat ca toate cazurile care necesita interventii sunt fotografiate si trimise catre medicii americani: "Toate cazurile sunt fotografiate si trimise echipei de medici din California, pentru a se pregati din punct de vedere logistic pentru efectuarea diverselor tipuri de interventii. Am primit solicitari nu doar din Dolj si judetele limitrofe, ci si din Arad, Iasi sau Slobozia. Cei din alte parti pot sa ne trimita si pe e-mail date despre caz si cateva fotografii sugestive.", a mai explicat medicul, potrivit aceleiasi surse.

Echipa de specialisti americani este compusa din doi chirurgi plasticieni, doi anestezisti, doi medici pediatri si sase asistente specializate in chirurgia plastica, echipa deruland astfel de actiuni si in diferite tari din Africa si America de Sud. Proiectul este realizat de organizatia nonprofit "Women for World Health" din care fac parte si chirurgii americani, iar in cadrul acestuia specialistii realizeaza misiuni medicale in diferite tari ale lumii.

Medicii din cadrul Sectiei de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a Spitalul Judetean din Craiova, cei care coordoneaza acest proiect, sunt si cei care preiau cazurile.

Pacientii, adulti si copii, care au nevoie de o interventie de acest tip il pot contacta pe dr. Andrei Zavate la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la telefon 0742486732.

Pacientii sunt rugati sa trimita pe adresa de e-mail si o fotografie care sa surprinda malformatia, urmand ca acestia sa fie ulterior contactati.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16141
  • Thank you received: 5258
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.