Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Mondenitati in Romania

Mondenitati in Romania #35897

Marele Benone SINULESCU și-a autentificat TESTAMENTUL

Pentru că este mai bine să fii pregătit și să lași toate lucrurile în ordine, Benone Sinulescu s-a gândit că a venit momentul să-și facă testamentul. Celebrul interpret de muzică populară din România, în vârstă de 76 de ani, a decis, deja, cui îi va lăsa averea, scrie „Evenimentul zilei”, citând Ziarul „Ring”.„Eu şi soţia mea avem reciprocitate… Dacă mor eu, totul îi rămâne ei… Şi drepturile de autor, casele din Bucureşti, Buzău şi de lângă Arad, banii, toată averea noastră. Şi invers… Doar că soţia mea, fiind inginer chimist, nu are drepturi de autor. În acest sens, am făcut deja testamentul la notariat. Am preferat să fie ceva gândit din vreme. Drepturile de autor nu le vom lăsa de izbelişte. După ce niciunul dintre noi nu va mai trăi, avem nepoţi. Şi eu, şi nevastă-mea avem familii mari”, a declarat Benone Sinulescu.

P.S.
Si uita asa Presa isi va plange de mila ca nu mai are ce comenta.

De ce s-a dus Cătălin Botezatu la o clinică medicală din Turcia

Internarea lui Catalin Botezatu intr-o clinica din Turcia a fost analizata de toata presa mondena, multi jurnalisti spunand ca este posibil ca totul sa fie o miscare de imagine.Jurnalista Monica Vlad, prietena foarte buna a designerului si cea care i-a scris biografia, a explicat pe Facebook de ce s-a dus Catalin Botezatu la clinica respectiva si de ce a acceptat ca pozele cu el in clinica sa apara pe Agentia de Presa Mondena, scrie ziare.com.

"Constient ca are niste probleme de sanatate pe care le neglijeaza de ani buni, in speta niste dureri de cap infernale care nu mai trec cu calmante obisnuite, a ales o clinica din Turcia pentru ca detine aparatura performanta, dar si pentru discretie. Nu inseamna ca a subestimat medicii romani. In plus daca se interna aici, s-ar fi dus la spital cu alaiul. (...)

Ma dor multe afirmatii legate de el, pentru ca eu stiu adevarul, pentru ca sunt lucruri si momente in viata unui om care trebuie tinute sub tacere pentru ca asa e mai bine, asa e decent, oricat ai vrea sa dai un drept la replica e mai bine sa nu-l dai", a scris jurnalista.

Monica Vlad a explicat ca Botezatu a acceptat sa fie fotografiat in timp ce se pregatea pentru RMN, deoarece pe site-ul Agentiei de Presa Mondena exista o rubrica unde persoanele publice vorbesc despre experientele traite in astfel de clinici din Turcia.
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6247
 • Thank you received: 730
 • Karma: 14
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Mondenitati in Romania #35978

 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5164
 • Karma: 39
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Mondenitati in Romania #39475

Simona Halep şi Ilie Năstase, meci caritabil de 11.000 de euro

Meciul generaţiilor: Simona Halep şi Ilie Năstase au jucat un meci de tenis demonstrativ în scop caritabil. Tinereţea şi-a spus cuvântul: Simona s-a mişcat mult mai bine pe teren faţă de legendarul Ilie Năstase. În meci s-a prins şi fostul ministru al finanţelor, Sebastian Vlădescu. De pe margine, Ion Ţiriac a dat indicaţii. Meciul demonstrativ a fost cumpărat de omul de afaceri, Dan Şucu, care a plătit 11.000 de euro. Banii vor ajunge la copiii din lotul de nataţie al României, care se pregătesc pentru jocurile Olimpice de la Tokyo.

În primăvara anului viitor, Simona Halep va juca un meci demonstrativ şi cu noul preşedinte al României, Klaus Iohannis.

sursa; https://radioconstanta.ro/
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6247
 • Thank you received: 730
 • Karma: 14
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Mondenitati in Romania #44767

'Academia de Optimism' - platformă de strângere de fonduri pentru copiii cu boli incurabile, deschisă cu sprijinul Irinei-Margareta Nistor

Copiii de la Hospice Casa Speranței, alături de Irina Margareta Nistor în rolul decanului, au deschis "Academia de Optimism", o platformă de e-learning și de strângere de fonduri necesare oferirii serviciilor gratuite pentru micuții ce se confruntă cu boli incurabile.

imageResize-81.jpg


"Prin 'Academia de Optimism', Hospice Casa Speranței pune la dispoziție lecții de optimism sub forma unor scurte materiale video care aduc în prim plan micii beneficiari ai organizației și invitații lor speciali. 'Cum înveselești un om trist?', 'De ce râd așa de puțin adulții?', 'Tu ce faci când plouă afară?' — sunt doar o parte dintre întrebările la care copiii de la Hospice au venit cu gânduri pozitive către oamenii mari. Răspunsurile lor, precum: 'Îi fac o inimă mare', 'Așa vor ei' sau 'Fac întrecere între picăturile de apă' te vor face să zâmbești și să vezi lumea altfel, odată ce accesezi www.academiadeoptimism.ro", informează Hospice Casa Speranței, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

'Academia de Optimism' Hospice este un proiect dedicat dezvoltării îngrijirii paliative pediatrice. Inițiativa poate fi susținută și prin donații prin SMS, trimițând un mesaj cu textul OPTIMISM la 8844 (cost: 2 euro/lună, doar în rețelele Orange, Vodafone și Digi).

Potrivit sursei citate, "Nicole Cherry, Liviu Teodorescu, Andrei Roșu, Florin Grozea, Andrei Teașcă, Alex Dona, Simona Pope sunt doar câteva dintre persoanele publice care s-au alăturat proiectului, în rolul de profesori-invitați ai Academiei".

"Academia de Optimism a fost creată cu scopul de a arăta că, dincolo de gravele probleme de sănătate cu care se confruntă, copiii de la Hospice sunt cei mai buni profesori în optimism. (...) Scopul acestei platforme este de a ne susține în strângerea de fonduri necesară oferirii serviciilor gratuite pentru copiii ce se confruntă cu boli incurabile; și de aceea sperăm să avem cât mai mulți 'absolvenți', pentru ca împreună să reușim să menținem optimismul acestor copii", a spus Mirela Nemțanu, director executiv Hospice Casa Speranței, citată în comunicat.

Criticul de film Irina Margareta Nistor se declară "extrem de onorată că a fost distribuită în rolul 'decanului' Academiei de Optimism". "Chiar deseori mi se reproșează că văd doar partea bună a lucrurilor și dau ignore la tot ce nu merită să îți faci inimă rea. Copiii sunt atât de imprevizibili în răspunsuri și inspiră cu universul lor, în care știu să se detașeze de tristețe și să fie mereu încrezători. Ei sunt modele de entuziasm, de care sper să se molipsească toți cursanții și viitorii 'doctori' în optimism", a spus Irina Margareta Nistor.

Academiadeoptimism.ro pune la dispoziție trei programe: Licență în Optimism, Masterat în Optimism și Doctorat în Optimism, accesibile în schimbul unor donații. Mai mult, pe lângă cursuri, de pe site pot fi achiziționate și tricouri cu mesaje inspiraționale sau wallpapers creative.

Hospice Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Popescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Irina Giurgiu)
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6247
 • Thank you received: 730
 • Karma: 14
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Mondenitati in Romania #46715

Filosoful Mihai Șora împlinește 102 ani

Mihai-ora.jpg


Eseistul şi filosoful Mihai Şora s-a născut la 7 noiembrie 1916, ca fiu de preot ortodox.

După studii de filozofie la Universitatea din București (1934-1938), unde l-a avut profesor, printre alții, pe Nae Ionescu, a plecat la Paris, unde a obținut titlul de doctor în filozofie, devenind pentru o vreme cercetător la Centre Național de la Recherche Scientifique.

A debutat în 1947, la Gallimard, cu volumul “Du dialogue intérieur”.

Revenit în țară, se dedică unei vaste activități editoriale, regândind din temelii colectia “Biblioteca pentru toți”, în care vor apărea în anii 1970, 1980 și 1990 cele mai importante cărți ale culturii universale.

Din anii ’70 a început să publice dialoguri filozofice în revistele literare, care mai târziu vor alcătui cărți de referință în filozofia românească.

După 1990 a fost membru fondator al Grupului pentru Dialog Social și a ocupat fotoliul de ministru al Învățământului în primul guvern de după revoluție.

În anul 1990, în primul guvern român post-revoluţionar, lui Mihai Şora i s-a propus portofoliul Învăţământului – a fost primul ministru al Învăţământului în guvernul condus de Petre Roman.

După mineriada din iunie 1990, după ce Ion Iliescu mulțumește minerilor, Mihai Şora şi-a dat demisia din funcţia de ministru.

Recent, Mihai Șora spunea la Europa FM:

”Sunt cu doi ani mai mare decât țara mea și mă doare să văd că țara mea suferă. Dar îmi pun speranța în cei care vin după mine. În copii! Speranța că vor trăi demn și se vor putea bucura de roadele strădaniei lor ca adulți.

La Centenarul ei, România nu arată bine – este mai dezbinată, mai fragilă, mai șubredă ca oricând. Și dincoace și dincolo de Prut!”.
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6247
 • Thank you received: 730
 • Karma: 14
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .