Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Terapia CyberKnife

Terapia CyberKnife #18551

Celulele canceroase de la nivelul tesuturilor moi pot fi distruse cu ajutorul radioterapiei de ultima generatie. Aceasta metoda anticancer nu lezeaza tesuturile vecine si se aplica in cazul tumorilor localizate la nivelul creierului, ficatului, plamanilor sau al rinichilor.Terapia CyberKnife
se realizeaza cu ajutorul unui aparat de ultima generatie, dotat cu un brat mobil robotizat, care emite raze X. Acest brat, coordonat prin calculator, prezinta marele avantaj ca se deplaseaza tridimensional cu o precizie de 0,2 milimetri. Acest lucru permite orientarea fasciculului de iradiere in toate directiile, deci tumoarea poate fi iradiata de jur imprejur, fara lezarea tesuturilor sanatoase care o inconjoara.

Asemenea radioterapiei clasice, si radioterapia prin tehnica CyberKnife este recomandata ca tratament adjuvant in terapia cancerului. Aceasta tehnica poate fi indicata dupa interventiile chirurgicale de extirpare a tumorilor, in completarea chimioterapiei, sau in combinatie cu cele doua proceduri.

„Terapia CyberKnife se foloseste in cazul tumorilor mici ale tesuturilor moi si se recomanda, de exemplu, in cazul tumorilor la creier, prostata, pancreas, ficat sau la plaman", explica profesorul doctor Kaan Erkler, specialist in oncologie pediatrica la clinica Anadolu Medical Centre din Turcia.

Potrivit specialistului, precizia tehnicii CyberKnife depaseste radiologia clasica si, mai mul decat atat, prin aceasta tehnica tumori inaccesibile radiologiei clasice pot fi iradiate cu succes.

Trateaza tumorile sub patru centimetri


Tratamentul prin tehnica CyberKnife presupune parcurgerea a trei etape. Prima etapa consta in evaluarea bolnavului de catre o echipa interdisciplinara formata din medici radiologi, specialisti in chirurgie generala si oncologi, care stabilesc daca este eligibil pentru acest tip de tratament. Criteriile principale de care se tine cont in aceasta etapa sunt dimensiunea tumorii, care trebuie sa fie mai mica de patru centimetri si localizarea acesteia.

Etapa a doua consta in pregatirea pacientului pentru terapie si depinde de localizarea tumorii. „De exemplu, in cazul tumorilor la nivelul creierului se realizeaza o masca termoplastica, dispozitiv care se modeleaza in functie de fizionomia fiecarui pacient si care ajuta la iradierea exacta a tumorilor, fiindca impiedica miscarile ce ar putea conduce la iradierea gresita a tesuturilor", mai spune prof. dr. Kaan Erkler. Tot acum se fac si scanari radiologice ale pacientului. A treia etapa consta in analizarea imaginilor radiologice pentru a gasi cea mai potrivita metoda de a iradia tumoarea fara a leza tesuturile vecine.

O sedinta dureaza pana la doua ore

In functie de complexitatea cazului, tratamentul cancerului cu CyberKnife poate dura intre 30 de minute si doua ore. De obicei, sunt necesare mai multe sesiuni de iradiere cu CyberKnife.

Specialistii spun ca cele mai scurte tratamente constau in doua sedinte de iradiere, iar in medie, este nevoie de cinci sedinte consecutive pentru ca tratamentul sa fie complet. Intre sesiunile de tratament, specialistii recomanda un interval de minimum 24 de ore. Pana la urmatoarea sedinta de terapie, pacientul poate sa se intoarca acasa si poate lucra.

Mai mult, tratamentul cu CyberKnife se poate realiza in ambulator, fara sa fie nevoie de internare.

In Romania, noua tehnica nu exista

In sectiile de oncologie din Romania, noua tehnica de iradiere a tumorilor folosind CyberKnife nu exista inca, iar specialistii romani recunosc limitele tratamentelor clasice.

„Radiologia are limitele ei, de exemplu, iradierea se poate face la san, rect, os, dar nu se poate face la ficat prin metode conventionale", spune chirurgul specialist in oncologie Cristian Dragomir de la Clinica III de chirurgie a Spitalului „Sf. Spiridon" din Iasi.

Totusi, si pentru tumorile situate la nivelul tesuturilor moi exista tratamente clasice, dar invazive comparativ cu tehnica CyberKnife. „Acesta este un sistem computerizat si scump pentru sistemul medical romanesc, deci nu cred ca va fi adoptat prea curand in spitalele de oncologie din Romania", mai spune chirurgul oncolog Cristian Dragomir.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 15990
 • Thank you received: 5152
 • Karma: 39
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re: Terapia CyberKnife #18643

Ce poate sistemul CyberKnife trata?

Tipuri de tumori si leziuni:

Malignant tumors / Primary (e.g., astrocytomas, carcinomas, gliomas, lung, pancreas) / Metastases (brain and bony) / Benign tumors / Intracranial tumors and lesions / Acoustic neuroma/Vestibular schwannoma / Anaplastic astrocytoma / Schwannoma / Arteriovenous malformation (AVM) / Craniopharyngioma / Pituitary adenoma / DNET / Ependymoma / Epidural hematoma / Gangliocytoma / Germinoma / Glioblastoma multiforme / Glioma / Glomus jugulare tumor / Hemangioblastoma / Meningioma / Neurocytoma / Neurofibroma / Neurofibromatosis / Oligodendroglioma / PNET / Trigeminal neuralgia / Extracranial tumors and lesions / Base of skull / Neck / Cervical Spine / Thoracic Spine / Lumbar Spine / Pancreas / Liver / Lungs / Kidney / Sacral Spine / Other lesions, tumors, and conditions anywhere in the body when radiation treatment is indicated.

Producatorul acestei tehnologii este ACCURAYLocatiile (clinici/spitale) din intreaga lume dotate cu Cyberknife :woohoo:
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 15990
 • Thank you received: 5152
 • Karma: 39
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re: Terapia CyberKnife #18919

Radiochirurgia CyberKnife

Radiochirurgia CyberKnife utilizeaza un sistem asistat de calculator, o tehnologie non-chirurgicala de transmitere de mici impulsuri de radiatii din mai multe unghiuri diferite, reducand astfel gradul de expunere a tesutului inconjurator sanatos. Bazat pe scanarea CT a tumorii si a structurii scheletului corpului de referinta, este utilizat un brat robotic computerizat de mare viteza, pentru a urmari pacientul si pozitia tumorii in timpul tratamentului.

In locul unei doze mari de radiatii, bratul robotizat al CyberKnife-ului manevreaza si emite singur doze mici de fascicule de radiatii care intra in corp prin mai mult de 1200 de unghiuri diferite. Scopul este de a maximiza expunerea tumorii prin lovirea acesteia cu cantitati mai mari de fascicule in dozaj mic. In acest timp, tesutul sanatos din jur ramane neatins, deoarece fasciculele de radiatii care trec prin tesutul sanatos constau in doze mici de radiatii.

Radiochirurgia CyberKnife este un sistem complet de abordare a radiochirurgiei care elimina nevoia de a avea un cadru rigid stereotactic, permite tratarea nedureroasa a tumorilor din orice zona a organismului si poate fi realizat in ambulatoriu.

Alte boli si afectiuni din categoria Tehnici si tehnologii:

- Chimioterapia
- Angioplastia
- Dispozitivul intrauterin
- Anestezia epidurala
- Razele X
- Scanarea CAT
- Scanarea oaselor
- Mielografia
- Discografia
- Electrodiagnosticarea
- Protezarea gatului si spatelui
- Chirurgia lombara
- Ultrasunetele
- Radiatiile
- Eliminarea prostatei
- Bronsiectazie
- Bronsita
- By pass-ul gastric Roux-en-y
- Gastroplastia cu banda verticala
- Diversiunea biliopancreatica
- Fertilizarea in vitro
- Osteoartrita soldului
- Tratamentul pentru diabet
- Radioterapia de intensitate modulata (RIM)
- Tomoterapia
- Brahiterapia
- Renuntarea la fumat
- TheraSphere
- Ablatia prin radiofrecventa
- Cateterul venos central si cateterul periferic central
- Terapia alogenica de celule stem
- Terapia cu celule stem autologe
- Valvuloplastie mitrala
- Biopsia I
- Biopsia II
- Transfuzii de sange si de trombocite

Mai multe detalii pe https://www.cyberknife.com/ ;)
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 15990
 • Thank you received: 5152
 • Karma: 39
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Re: Terapia CyberKnife #2156010 lucruri importante despre tratamentul CyberKnife!

1. CyberKnife este singura tehnologie medicala curenta care poate deplasa un fascicul de lumina asupra unui pacient, cu ajutorul unui brat robotic si a sistemelor de observatie medicale a tintelor in miscare, prin intermediul unor solutii avansate de ghidare imagistica;

2. Tratamentul CyberKnife poate fi utilizat pe tumori localizate in parti greu accesibile din corpul omenesc, cu exceptia creierului. Una dintre acestea este coloana vertebrala;

3. CyberKnife poate directiona fascicule direct catre tumorile de pe creier, indiferent de dimensiunile acestora.

4. Tratamentul CyberKnife nu cauzeaza sangerari;

5. In timpul tratamentului CyberKnife nu este necesara amplasarea vreunei rame metalice pe capul pacientului;

6. Pacientii care urmeaza tratamentul CyberKnife nu au nevoie de anestezie inaintea procedurii;

7. Dupa un tratamentul CyberKnife, pacientul nu are nevoie de o perioada de recuperare ulterioara operatiei;

8. Fasciculul generat de CyberKnife are o precizie de un milimetru;

9. Bratul robotic al dispozitivului CyberKnife poate opera fara probleme chiar daca pacientul se misca in timpul acestei interventii;

10. O operatie CyberKnife este atat de usor de indeplinit, incat nu necesita internarea pacientului in spital.


Centre Léon-Bérard, Lyon, France - Link

European CyberKnife Centre, Munich, Germany - Link

Iatropolis Tomography Centre, Athens, Greece - Link

Radiotherapie Hirslanden, Zurich, Switzerland - Link
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 15990
 • Thank you received: 5152
 • Karma: 39
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Re: Terapia CyberKnife #21562

Clinica Anadolu Medical Center - Istanbul, Turcia

Anadolu Medical Center este un spital privat, non-profit, care apartine Fundatiei Anadolu. Conducerea unitatii si-a propus ca aceasta sa devina un furnizor international de servicii medicale. Cuprinde un institut oncologic, dotat cu cea mai recenta aparatura si ofera absolut toate tipurile de servicii - de la simplele analize medicale pana la interventii chirurgicale complicate.

"Nu conteaza ce tip de investigatii sunt necesare unui pacient. El le poate gasi pe toate aici. Nu trimitem pe nimeni pentru nicio analiza in alte clinici, totul este oferit sub un singur acoperis", a mai adaugat directorul departamentului de Servicii Internationale.

Spitalul are in total 1.063 de angajati, din care 126 sunt medici si 237 asistenti medicali. El este auditat de doua ori pe an de catre specialisti de la Johns Hopkins, care vin, stau cateva saptamani si se asigura de calitatea serviciilor oferite.Cu scopul de a deveni cel mai bun spital pentru terapie medicala din Euro-Asia, ANADOLU MEDICAL CENTER a stabilit standarde demne de invidiat realizand o combinatie intre cercetare, educatie si terapie medicala la standarde superioare. Centrele de excelenta in oncologie, terapie cardiaca, stiinte neurologice, sanatatea femeilor, IVF, ortopedie, chirurgie plastica si reconstructiva, medicina preventiva si check-up, sunt doar cateva dintre avantajele care fac din clinica noastra sa devina un centru de referinta in regiune.

Cyberknife se poate folosi ca si tratament curativ, dar si paliativ. Ce inseamna mai exact acest tip de tratament? Este un aparat cu ajutorul caruia medicii trimit razele exact acolo unde este tumoarea, ferind organele si tesuturile sanatoase. Metoda poate fi folosita la aproape toate organele. Tratamentul costa aproximativ 10.000 de euro si este oferit in mai multe sedinte.

"Sedintele difera de la pacient la pacient. Unii au nevoie de trei, altii de cinci sedinte. Anumite tumori pot fi tratate intr-o singura sedinta, depinde de pozitionarea lor si de tratamentele anterioare", a explicat dr. Kayihan Engin.

A doua parere este oferita gratuit

Este de inteles ca oricine primeste un diagnostic grav trebuie si este indreptatit sa ceara mai multe pareri pentru a fi sigur ca nu s-a produs nicio greseala. Ei bine, Spitalul Anadolu ofera gratuit o a doua expertiza.

Ce inseamna acest lucru? Solicitantul trebuie sa trimita spitalului cele mai recente rapoarte medicale si va primi in maximum 48 de ore o a doua parere, care include tipul de tratament recomandat de profesor, biografia specialistului pentru a se observa experienta sa anterioara in administratrea tratamentului respectiv, perioada de internare in Istanbul si costurile necesare. Apoi, pacientul decide singur ce va face in continuare.

De altfel, spitalul asigura gratuit si transportul de la aeroport la unitatea medicala si viceversa.

In cadrul clinicii este combinata tehnologia revolutionara, Cyberknife, de exemplu, cu ultima tehnologie de radiochirurgie care in prezent este utilizata numai in 5 centre de medicina din Europa. Pentru tratamentul de cancer sunt utilizati acceleratori liniari cu sistemul IMRT, PET-CT, Straton -CT, TIM-MR, PYXIS, PACS, telemedicina si inregistrarile electronice ale pacientului sunt o parte din tehnologiile de ultima generatie utilizate in cadrul clinicii. Echipa formata din specialisti pregatiti in centre medicale renumite din lume, academicieni faimosi din Turcia, asistente medicale si angajati care vorbesc limbi de circulatie internationala, isi dezvolta permanent aptitudinile prin instructaje primite in cadrul facultatii JOHN HOPKINS. Un alt atu al clinicii ANADOLU este acela ca ofera servicii de inalta calitate la costuri mult mai mici comparativ cu preturile practicate in clinici din Europa sau SUA.

Misiunea echipei CENTRULUI MEDICAL ANADOLU este de a va reda sanatatea. De aceea noi, in calitate de reprezentanti ai clinicii in Romania va stam la dispozitie pentru a va oferi consultanta si pentru a va facilita toate demersurile din momentul in care veti pleca din tara si pana veti ajunge la clinica.

MEDIC CENTER
REPREZENTANT al ANADOLU MEDICAL CENTER

Adresa:
str. Timisana, nr. 34, in incinta cladirii BRD
cod 900572, CONSTANTA, ROMANIA

tel.: 004.0241.543.920, 004.0241.543.930
fax: 004.0341.432.724
e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
www.medic-center.ro
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 15990
 • Thank you received: 5152
 • Karma: 39
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Re: Terapia CyberKnife #21745

Un video deosebit despre clinica Anadolu Medical Center! • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 15990
 • Thank you received: 5152
 • Karma: 39
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Terapia CyberKnife #32388

Centrul Oncologic de Tratament Hamburg

Centrul Oncologic de Tratament Hamburg (Strahlenzentrum Hamburg) este unul dintre cele mai noi si mai moderne centre de tratament ambulator din Germania, functionand incepand cu anul 2007. In cadrul clinicii din Hamburg sunt folosite tehnici si echipamente de ultima generatie pentru tratarea diverselor tipuri de cancer. Echipa medicala ce alcatuieste personalul Centrului Oncologic de Tratament Hamburg beneficiaza de o pregatire extraordinara, din aceasta echipa facand parte doctori recunoscuti international precum PD. Dr. Fabian Fehlauer, Prof. Dr. M.H. Seegenschmiedt, Dr. Thomas Schneider in domeniul radiooncologiei/radioterapiei si Dr. Georg S. Barzen in domeniul diagnosticului imagistic.Centrul de radioterapie din Hamburg ofera cea mai avansata tehnologie in domeniul radioterapiei oncologice, astfel folosind echipamente ultramoderne sunt disponibile tehnicile de iradiere IMRT (Radioterapie cu Intensitate Modulabila), IGRT (Radioterapie Ghidata Imagistic) si VMAT (Rapid Arch).

In Centrulul Oncologic de Tratament Hamburg este disponibil sistemul de Radiochirurgie Robotica CyberKnife VSI, care este o tehnica alternativa non-invaziva pentru chirurgia clasica, folosita in tratamentul tumorilor maligne si benigne care apar oriunde in corp, inclusiv in zona prostatei, plamanilor, creierului, maduvei spinarii, ficatului, pancreasului si rinichilor.Posibilitatiile radioterapiei cuprind si tratamentul a numeroase afectiuni non-maligne, respectiv benigne. Acestea cuprind afectiunile inflamatorii ale vederii, ligamentelor si articulatiilor, anumite tulburari functionale si modificari hiperproliferative. Iradierea in aceste cazuri are loc in general, cu o doza mult mai mica.

Incepand inca de la deschidere, numerosi pacienti romani au fost tratati in centrul din Hamburg, iar datorita numarului tot mai mare de pacienti in anul 2011 a fost infiintat un birou in Bucuresti pentru a facilita accesul acestora la tratamentele disponibile in Germania. In prezent sunt sustinute periodic consultatii in cabinetul din Bucuresti si se preiau dosare medicale pentru a fi analizate de echipa medicala din Hamburg.

Pentru mai multe informatii Centrul Oncologic de Tratament Hamburg va sta la dispozitie:

Adresa: Bd. Ion Mihalache Nr. 42 – 52, Bl. 35, Sc. E, Et. 1, Ap. 155, Int. 155, Cod Postal 011193, Bucuresti, Sector 1, Romania
Telefon: (0040) 021 794 10 46
Mobil: (0040) 0720 00 44 77
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Site: www.tratament-oncologic.ro

 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 15990
 • Thank you received: 5152
 • Karma: 39
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .