Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:
  • Page:
  • 1
  • 2

SUBIECT: Manipularea si Tampirea Populatiei

Manipularea si Tampirea Populatiei #37588

V-ati intrebat vreodata de ce nu va ajung banii, de ce copiii dumneavoastra par de necontrolat, de ce platiti rate insuportabile la banca, de ce nu va mai place nimic din ce aveti in casa, de ce va vine mereu sa va certati cu toata lumea, de ce va simtiti neglijat, ignorat, umilit, strivit de cei care ar trebui sa va serveasca, de ce nu sunteti fericit si nici macar multumit, sau pur si simplu de ce fetele poarta de aproape 2 ani cisme in miezul verii? Sunt convins ca v-ati intrebat. Dar v-ati intrebat de ce nu faceti nimic pentru ca aceste nemernicii sa nu mai continue? In cele ce urmeaza voi incerca sa va ofer 5 motive pentru care raspunsul la aceasta ultima intrebare este, de obicei, "Nu pot".

Le-am numit Metode pentru Tampirea Populatiei pe scurt MTP-uri. Precizez ca in cele ce urmeaza cuvintele "citititor", "telespectator" si "cetatean roman" vor fi inlocuite cu "bizon" si/sau "fraier".

MTP - 1

In fiecare zi pe toate canalele media ofera-i fraierului un exemplu de personaj realizat d.p.d.v. financiar si insista pe cati de multi bani are respectivul, cate chestii misto isi cumpara in fiecare zi, cu ce femei sau barbati bine umbla, in ce casa luxoasa traieste si cat de simpatic e in discutiile cu presa. In acest fel, putin cate putin, fraierul ajunge sa fie, in mod real, interesat de viata acestui personaj. Apoi ofera-i informatii despre situatii conflictuale din viata acestui personaj realizat, de genul: divort cu scantei sau despartire violenta, dispute pe mosteniri, coruptie, exprimari colorate. Nu la fel de bine dar destul de eficiente sunt si informatiile despre aspecte pozitive: casatorie, o noua cucerire, un act caritabil. Toate aceste situatii au menirea de a fi comentate de catre fraier impreuna cu ceilalti fraieri din lumea lui. Astfel bizonul se regaseste in acele situatii, iar distanta intre el si acel personaj i se pare insignifianta, desi duhoarea de la ghena ii ia nasul, rahatii de caini din fata blocului i se lipesc de talpi, se sufoca in autobuz, seful urla la el ca la un animal, iar la cumparaturi face calcule mai abitir decat Gheba.

MTP – 2

In fiecare zi pe toate canalele media explica-i bizonului de unde sa isi ia cel mai avantajos credit, care sunt bancile care au comisioane ascunse si, prin excludere, care sunt cele mai sigure si unde trebuie sa dea fuga sa ia bani. Apoi, spune-i ce lucruri rele i se pot intampla daca nu isi plateste ratele. Dupa ce te-ai asigurat ca a inteles toate astea combina totul cu MTP - 1 astfel: Dan Bitman, personaj de succes, consilier al Ministerului de Finante este garantia pentru creditul tau imobiliar (desi in reclama TV, el canta si se scalambaie impreuna cu o baba sclerozata si cu niste spalati pe creier), doctorita lu’ peste este cea care te sfatuieste sa cumperi medicamentul de cap chiar daca nu te doare atat de tare incat sa te indopi cu antinevralgice, Anna Lesko, cantareata de succes (desi o parvenita, complet lipsita de talent artistic) sau marele baschetbalist Gica Muresan(un semianalfabet care abia zice doua vorbe) iti arata de ce trebuie sa vorbesti aiurea de sute de euro pe luna la mobil. Apoi nu uita sa mananci margarina de care Nadia Comaneci nu s-ar atinge in veci, dar pe care ti-o recomanda cu caldura. Dupa asta ia-ti haine ca pitipoanca cu fruntea ingusta si tate mari la preturi de trei ori mai mari decat in orice tara din occident, dar produse sub franciza la noi.

MTP – 3

In fiecare zi pe toate canalele media dezvaluie-i bizonului prin stiri repetitive sau talk-show-uri interminabile ce rautati fac autoritatile, cat de mult si prin ce metode ingenioase fura banul public. Dupa ce ii intiparesti asta in minte uimeste-l: fa un spectacol din orice realizare a ministrului sau primarului prezentat drept hot in zeci de randuri. Arata-i de o suta de mii de ori ce bine se circula pe podul sau soseaua abia inaugurate, ce sisteme de siguranta super-performante pentru siguranta bizonului a cumparat, ce evenimente artistice de inalta tinuta si popularitate va organiza. In acest mod, fraierul, desi indracit de zecile de nereguli prezentate in legatura cu acel politician, nu va simti ca e totul pierdut, ci dimpotriva, ca acolo sus, cineva lucreaza si pentru el. Totul se poate rezuma prin fraza cretinoida: "A furat el dar si face!" Prin aceasta metoda, se legitimeaza deturnarea sistematica a banilor publici in buzunarele unora, prezenta in toate structurile de stat de la noi. Apoi, ca toate lucrurile sa aiba un pic de sare si piper arata-i fraierului cativa barosani incatusati, dar uita subiectul sau trateaza-l cu superficialitate cand acestia sunt achitati de justitie sau primesc pedepse cu suspendare.

MTP – 4

In fiecare zi pe toate canalele media arata-i fraierului informatii ultra-detaliate despre clanuri de camatari, talhari, batausi, spargatori de banci, elevi batuti de alti elevi sau de profesori, pietoni omorati de soferi recalcitranti. Arata-i bizonului ca nu mai este in siguranta nicaieri si ca nu mai trebuie sa isi lase copilul in fata blocului. Dupa aceea combina aceasta metoda cu MTP–2 si MTP-3. Vei obtine un mesaj beton prin care fraierul va intreprinde treptat urmatoarele actiuni: isi va cumpara o usa metalica, va face contract de monitorizare cu o firma de paza, isi va lua pistol cu bile, isi va asigura casa, masina, partenerul de viata, copilul si pe sine. Apoi, acesta aparent linistit se va uita cu aviditate la cum ii explica Ciocan despre eficienta oamenilor legii atunci cand au descins in casa traficantilor din Ferentari si au confiscat "uriasa" cantitate de 200 de grame de cocaina (desi anual la noi se traficheaza tone).

MTP – 5

In fiecare zi pe toate canalele media convinge fraierul ca toata lumea este ingrijorata de soarta educatiei. Apoi arata-i prin mii de alte exemple de ce in Romania nu are rost sa faci scoala. Combina cu MTP–1 si prezinta-i "vedeta" (o femeie independenta care tine la principii) care are de toate pentru ca a fost sponsorizata de "iubi" cel potent financiar, batran dar generos. Arata-i profesoare de romana care danseaza la bairamuri organizate de Vanghelie, sau care fac striptease la webcam. Apoi, indruma fraierul sa se culturalizeze cu un roman imbecil de-al divei Mihaela Radulescu si sa citeasca carti despre: cum sa ajungi bogat, vedeta sau fotomodel cand el e de fapt un sarantoc, un nimeni si un urat.

Aceste lucruri consider ca descriu cel mai bine parteneriatul "stat + privat + media" care actioneaza, de ani buni, pentru indobitocirea indivizilor din aceasta tara. Lista de MTP-uri poate continua aproape la nesfarsit dar sper ca prin acestea am surprins o parte din esential. As dori sa precizez ca nu as avea aroganta sa pretind ca eu nu ma incadrez in aceasta categorie a "fraierilor". Ce imi place sa cred este insa ca aceste metode nu m-au prins in totalitate. Multumesc "pe aceasta cale" propriei mele constiinte care m-a ajutat sa fiu macar un "fraier constient".

Daca nu v-am plictisit deja, voi reveni pe viitor si cu alte Metode pentru Tampirea Populatiei si va invit si pe dumneavoastra sa povestiti in ce mod v-ati simtit fraieriti. Unii vor spune ca nu ajuta la nimic sa ne dam seama. Eu zic ca ajuta, si ajuta chiar unde doare mai mult: la cap si la buzunar.
via :whistle:
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16141
  • Thank you received: 5258
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Manipularea si Tampirea Populatiei #38451

Manipularea prin Mass-Media

Un documentar în care ni se prezintă cât de uşor se lasă oamenii manipulaţi, aşteptând să li se spună de aşa-zişii experţi cum să gândească, ce să mănânce, cum să îşi crească şi săşi educe copiii, cum să voteze, cum să interpreteze evenimentele politice şi, până de curând, când marea escrocherie economică mondială a fost dată din nou în vileag, ce acţiuni bursiere să aleagă.

  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16141
  • Thank you received: 5258
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Manipularea si Tampirea Populatiei #38794

Oreste si Mircea Badea au fost cei mai buni prieteni! Acum, sunt cei mai mari dușmani. Oreste nu iarta jignirile vedetei Antena 3 si il taxeaza de cate ori are ocazia. Intr-o postare de pe FACEBOOK, Oreste are un mesaj dur pentru Badea, dar si pentru Mihai Gadea. Alaturi de text, Oreste a atasat si o poza cu cei doi intr-o postura inedita.



"Mai, copii, pe Varan nu-l mai scapa nimeni de bulau. Intelegeti asta si apucati-va de presa. Incetati sa ramaneti cea mai mare rusine a breslei... Nu mai intoxicati pensionarii, riscati ca pe langa complicitatea la santaj sa primiti un bonus si pentru tentativa de omor deosebit de grav al sinapselor... hai cu desteptarea!!!", a scris Oreste.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16141
  • Thank you received: 5258
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Manipularea si Tampirea Populatiei #38800

Tehnici de manipulare marca RTV

"Papusarii de la Cotroceni si Kiseleff, arsi de flacara violeta" (sic!), "Cum i-a incaierat Basescu pe liderii PSD", "Epoca lui Basescu si Hrebenciuc se termina-n chinuri", "Basescu si Hrebenciuc, de la cumetrie la dusmanie". Asa au aratat titlurile RTV, televiziunea patronata de Sebastian Ghita, aseara, dupa o zi in care subiectele dominante, cel putin din domeniul politic, au fost sedinta de urgenta a PSD si sanctiunile aplicate lui Sova, Vanghelie si Ghita.

Intregul prime-time, incepand de la ora 19 pana la ora 23 a fost focusat pe demonizarea lui Viorel Hrebenciuc. Iar principala modalitate folosita a constat in alipirea imaginii lui Hrebenciuc de Traian Basescu: amandoi cred in flacara violet, era cat pe ce sa se incuscreasca, amandoi sunt in politica de la inceputul anilor ’90. Aceste premise conduceau, in opinia moderatorilor RTV, la concluzia ca Viorel Hrebenciuc egal Traian Basescu (raul suprem pe scena politica romaneasca).

Cheia de cititre a demersului pretins jurnalistic de aseara de la RTV a venit abia azi: anuntul tandemului Liviu Dragnea – Sebastian Ghita pentru sefia PSD "la congresul partidului ce va avea loc rapid dupa prezidentiale". Anunt facut de insusi patronul RTV, Sebastian Ghita, si confirmat de Liviu Dragnea.

Ca sa intelegem mai bine, sa ne aducem aminte ce-i spunea Viorel Hrebenciuc lui Dan Sova, potrivit interceptarilor DNA:

ȘOVA DAN: În legătură epoca post Victor, toată lumea cu care am vorbit, toată lumea merge cu mine. Nu îl vor pe Liviu. Asta primul rând.

HREBENCIUC VIOREL: Asta e problema!

ȘOVA DAN: Este negativ!

HREBENCIUC VIOREL: Boss, pentru mine, cum să-ți spun ție, să nu fie Liviu! În rest, nu am o problemă, practic și normal că mă focusez pe tine


Cu alte cuvinte, Hrebenciuc care tragea sforile impotriva lui Dragnea (si implicit a colegului sau de tandem, Sebastian Ghita), trebuia executat. Si a fost aseara, vreme de 4 ore la RTV.

Cat despre "ilegalitatea interceptarilor", asa cum s-a dat ordin din Kiseleff sa fie interpret demersul DNA, a vorbit, din nou, pe larg Victor Ciutacu, sprijinit de senatorul PSD Serban Nicolae si de Alexandru Sassu:

V. Ciutacu: Care-i ilegalitatea discutiei dintre Sova si Hrebenciuc? Discutau legi. O lege trebuie dezbatuta, apoi promulgata ca sa intre in vigoare. Ce-I penal in discutia lor?

S. Nicolae: Sa discuti o lege in Parlament nu e inca ilegal.

A. Sassu: Trebuie o solidaritate politica. Amestecul unei structuri de tip DNA in treburile interne ale unui partid e periculoasa, maine se poate intampla oricarui alt partid. E un atac la democratie ce a facut DNA prin faptul ca a facut publice interceptarile.


Prime-time-ul RTV s-a incheiat cu emisiunea moderata de Andreea Cretulescu (membra in staff-ul de campanie al lui Mircea Geoana in 2009), unde invitata a fost ministra muncii, Rovana Plumb care a promis din nou (o mai facuse saptamana trecuta) ca va mari pensiile. Apoi s-a vorbit despre cum Iohannis, daca va ajunge presedinte, va taia pensiile, "ca Basescu".

:S :whistle:
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16141
  • Thank you received: 5258
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Manipularea si Tampirea Populatiei #38803

Citat;

"A. Sassu: Trebuie o solidaritate politica. Amestecul unei structuri de tip DNA in treburile interne ale unui partid e periculoasa, maine se poate intampla oricarui alt partid. E un atac la democratie ce a facut DNA prin faptul ca a facut publice interceptarile."

Daniele, eu sunt de acord, subscriu acestei opinii.

Sa presupunem ca membrii P.D.L.ul ar vorbii intre ei la telefon si afirma asa;

"Castigam alegerile si desfiintam parlamentul, introducem cenzura in presa si la D.N.A. il punem sef pe Florin Salam."


Omule drag, asta este un crez politic.Care este problema, unde se incalca legea?!

D.N.A.ul sa faca o singura chestie. Sa dovedeasca pe parlamentarul care fura, face trafic de influenta... e.t.c. si sa-l infunde.

D.N.A.ul nu-mi spune mie ce e bine sa cred sau sa fac.


Sau iti spun si altceva. Noi am votat parlament cu 300 de parlamentari. O.K.!

Atunci o votam pe Elena Udrea si s-a rezolvat.

O vezi tu pe Udrea aleasa ?!


Romania Tv este un post pro guvernamental, p.s.d.-ist si e dreptul lui sa bata campii .

Tu il crezi ?!:(

Sunt pentru libertatea de a crede orice, libertatea opiniei si a gandirii.

Sa triumfe doar ratiunea !:)
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6739
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Manipularea si Tampirea Populatiei #38977

Ultima manipulare a Geniului Carpatilor: Neamtul ne vinde ungurilor Ardealul

Mandrul Roman a intrat azi in faza terminala a delirului nationalist.



Oricat as incerca sa ignor prostiile livrate la foc continuu de propaganda de partid, unele sunt atat de insultatoare, incat ma vad obligat sa-mi inving sila si sa scriu. Testate seara la Ghita TV in stilul tabloid-apocaliptic consacrat, preluate de gherila de postaci si raspandite pe Internet, livrate apoi de sosonari door-to-door, manipularile Mandrului Roman sunt de o grosolanie stupefianta.

Dupa ce a vazut harta Romaniei colorata jumi-juma, Ardealul cu albastru, Moldova si Muntenia cu rosu, Partidul a aruncat azi ultima manipulare din arsenalul nationalist-ceausist pastrat in Kiseleff: Iohannis ne va vinde Ardealul ungurilor. Este atat de trasa de par aceasta minciuna, incat orice om cu scaun la cap ar intampina-o cu un zambet ingaduitor. Ca sa le fure electoratul lui Vadim, Funar si Dan Diaconescu, PSD foloseste insa in mod cinic retorica lui Nicolae Ceausescu, incercand sa-i sperie pe romanii ardeleni cu ungurii: era tot ce mai lipsea din retorica iresponsabila a unui ins care se pretinde ca uneste, dar care nu face altceva decat sa bage frica in oameni.

Privita in ansamblul ei, strategia PSD pentru alegeri se reduce la doua cuvinte: pomana si frica. Resurse uriase au fost mobilizate pentru cumpararea in viu a diverselor categorii de electorat, cu luni inainte de alegeri. Purcoaie de bani au fost drenate de la bugetul statului in conturile firmelor capusa si varsate apoi in campanie. Dar lipsea ceva care sa lege totul, asa ca mandrii romani au facut cel mai abject lucru cu putinta: au bagat spaima in oameni. Fara niciun fel de tresarire, fara scrupule, intr-un dispret total in primul rand fata de electoratul lor traditional, pesedistii i-au speriat saptamani de-a randul pe batrani ca le vor fi taiate pensiile daca nu-l aleg pe Victor Ponta si voteaza pe altcineva. O minciuna contra oricarei evidente, adusa de factorul postal si capsata pe talonul de pensie, a devenit o alerta oficiala. Minciuna a prins si multi pensionari sunt convinsi ca Iohannis le taie pensiile daca ajunge presedinte.

Propaganda national-comunista a intrat in aceasta saptamana in mod natural in etapa luptei contra strainilor. Automat, romanii care au votat in strainatate sunt cu totii suspecti. Statul roman nu-i considera cetateni, ci agitatori platiti, care au incercat sa fraudeze votul. Strainii vor sa ne fure alegerile si tara, iar daca te prezinti ca votant la Paris esti stigmatizat definitiv. Noroc cu organele noastre competente si cu televiziunile vigilente de partid! „De data asta, nu s-a mai putut frauda”, s-a umflat pieptul premierului Romaniei, care le-a aruncat un ultim scuipat sanatos, romanesc, cu de toate, cetatenilor care au asteptat 5-6 ore la cozile umilintei ca sa-si exercite un drept constitutional: acela de a vota.

„Nu vreau sa mai primim ordine din afara tarii, noi stim mai bine in Romania”, a strigat azi Mandrul Roman, intrat in faza terminala a delirului nationalist.

Atentie, se naste un nou Geniu al Carpatilor!
via
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16141
  • Thank you received: 5258
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Manipularea si Tampirea Populatiei #39255



Avem nevoie de ziaristi integri si destepti foc !:) :) :)

Ne luam tara inapoi !:evil: :evil: :evil:
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6739
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Manipularea si Tampirea Populatiei #42401

Câteva manipulări crase practicate acum pe marginea tratamentului acordat victimelor din #Colectiv:

1. "Răilor, nu mai dați în medici" - nu dă nimeni în medici, chiar ei sunt cei care s-au săturat să lucreze în condiții mult sub standardele europene și au început să vorbească. Anonim sau asumat, o fac și datorită lor discutăm și ne doare acum asta.

2. "În toate spitalele din lume există infecții intraspitalicești" - asta o s-o auziți cel mai des de la feudalii medicali a căror principală grijă e să apere interesele sistemului, nu ale pacienților. Ei vă arată doar partea de adevăr care le convine. Da, infecțiile intraspitalicești sunt o problemă și la alții, dar acolo ele sunt atent monitorizate și se fac acțiuni sistematice împotriva lor. La noi în schimb se fac raportări false, pe hârtie avem spitale mai curate decât în Danemarca (județe ca Satu-Mare și Hunedoara raportau 0% infecții intraspitalicești, fapt neîntâlnit altundeva pe pământ). Dar știți fiecare cum arăta un duș sau cât de curată e o toaletă dintr-un spital de stat românesc. Problema a fost semnalată public de câțiva ani de jurnaliști, tot cu ajutorul unor medici onești, dar a explodat abia acum datorită valului de emoție generat de tragedia #Colectiv. Dar asta nu diminuează cu nimic magnitudinea problemei și seriozitatea ei.

3. "Marii arși mor oricum de la infecții" - din nou, aceeași strategie ca mai sus. Da, principala complicație în toată lumea în astfel de cazuri sunt infecțiile. Doar că România este țara europeană cu microbii cei mai rezistenți la tratament (o problemă majoră semnalată din nou înainte de Colectiv și de care nu i-a păsat nimănui din zona autorităților medicale). Iar acești microbi circulă și prin spitale, reprezentând cea mai gravă etiologie a infecțiilor nosocomiale (intraspitalicești). Avem așadar un pacient grav cu doar 20% șanse de supraviețuire dacă ar avea parte de condiții bune de îngrijire, dar ale cărui șanse scad cu 5 sau 10% din cauza halului în care funcționează sistemul nostru medical. E o diferență mică? Mare? Nu știu. Dar să ne punem în locul familiilor acestor pacienți. Cumplit.

4. "Românii nu plătesc suficiente contribuții de sănătate, cum să aibă pretenția la condiții ca în Vest?" - din nou jumătăți de adevăr. Da, așa este, plătim procentual printre cele mai mici contribuții la sănătate dintre țările UE. Suma e și mai mică în termeni reali pentru că avem printre cele mai mici salarii din UE. DAR - România este țara europeană cu cea mai rapidă creștere a finanțării bugetului de sănătate din ultimul deceniu. În termeni reali așadar suma băgată în sistemul medical românesc a crescut galopant. Rezultatele însă nu se văd: pacientul român rămâne cel mai nemulțumit pacient european (sub Albania) și continuăm să ocupăm cele mai proaste locuri europene în multe patologii mari. Concluzia: administrarea sistemului medical românesc se bazează prea mult pe risipă, ineficiență și hoție.

5. "Întârzierea transferurilor a fost criminală" - aceasta este cea mai scuzabilă exagerare din tot ce am auzit în ultima săptămână, pentru că e născută din multă durere și emoție. Cum am mai scris și atunci: transferurile pacienților se fac doar și numai la recomandarea medicului curant. Nu la presiunea presei sau a oricui altcuiva. De ce? Pentru că transportul la distanță a unui pacient deja atât de grav îl poate destabiliza definitiv. Tocmai de aceea să spui că întârzierea transferurilor a fost cea care i-a ucis pe cei din Colectiv este o exagerare. Nu, acești oameni au murit pentru că au avut arsuri extrem de grave și șansele lor erau mici oriunde altundeva. Dar da, dacă medicul curant a decis că pacientul poate fi transferat iar managerul spitalului s-a opus sau autoritățile nu au fost suficient de rapide în a găsi spitalul occidental și a efectua transportul, atunci da, asta este o greșeală serioasă. Dar nu o crimă.

Tragediile medicale nu sunt niciodată colorate în alb și negru. Există multe nuanțe și rareori cineva deține în exclusivitate adevărul. Știu că oamenii vor vinovății clare, că vor în continuare să cadă capete. Revolta declanșează aceeași reacție și în mine. Dar eu nu scriu asta ca să satisfac așteptările majorității sau ale altora. Vă descriu realitatea, cu nuanțele ei complicate, cu alegerile ei uneori imposibile. Pentru că asta e datoria mea. Ce faceți mai departe cu ea, e alegerea dumneavoastră.

PS. Paradoxal, despre cazul unde există cel mai mic spațiu pentru manipulări, super-clinica de arși de la Floreasca care a fost găsită în stare nefuncțională, despre acest caz se vorbește/scrie cel mai puțin. Nu mă întrebați de ce, că nu știu.
via
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16141
  • Thank you received: 5258
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Manipularea si Tampirea Populatiei #43040

Evacuarea Antenelor. Despre ura împotriva libertății cuvântului

Autor: Alexandru Petria



Nu am lucrat la Antene, n-am prieteni acolo, de destule ori nu mi-au plăcut politicile lor editoriale. Dar acest trust, în special prin Antena 3, a jucat un rol capital în devoalarea nemerniciilor regimului Băsescu. Regim perpetuat în instituțiile de forță ale statului, sub tutela aparent abulicilor Iohannis și Cioloș și a cohortei de tehnocrați din guvern, despre care nu știi ce să zici mai repede și sigur- sunt nepricepuți sau ofițeri acoperiți, ori ambele la un loc.

Evacuarea pretinsă de ANAF în 5 zile a sediilor celor cinci televiziuni e un abuz. Placa cu recuperarea prejudiciului din dosarul lui Voiculescu nu ține- imobilele sunt trecute deja în proprietatea statului. Statul nu are decât să le vândă la licitație, însă trebuie să se respecte și drepturile chiriașilor, redacțiile în cauză, care au contracte de închiriere. ANAF nu are voie să scoată în stradă chiriași cu contracte în derulare, valabile. Desigur, dacă nu vrea să pară o instituție fascistă, care se pișă pe legi și pe libertatea de exprimare.

Urmărind evenimentele, am fost dezgustat de bucuria afișată de adversarii postului. Că fostul ministru de externe Baconschi, admirator al Elenei Udrea, e un tâmpit cu aere de intelectual subțire, nu e o noutate. A confirmat-o iar, spunând că închiderea Antenelor e "o binecuvântare divină". M-a șocat însă tăcerea politicienilor cu greutate, singura excepție notabilă fiind Călin Popescu Tăriceanu. Oricine are ocazia să se convingă cât creier și apetit democratic au politicienii. Cât sunt de slugi, cu ”am înțeles, să trăiți”!

Cazul Antene- ANAF (o interfață a sistemului care conduce în realitate țara) e o poveste despre ură, nu altceva. Ura contra libertății cuvântului. Despre ura păpușarilor care domină România împotriva ziariștilor ce le încurcă jocurile murdare.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6739
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Manipularea si Tampirea Populatiei #43053

Evacuarea Antenei 3. Cateva adevaruri simple intr-o mare de manipulari si minciuni

Un semn de intrebare legitim, mai putin rostit in aceste zile de isterie colectiva, ar fi urmatorul: de ce a durat mai bine de un an si jumatate? De ce ANAF a asteptat atat de mult pentru pune in aplicare sentinta penala pronuntata in august 2014 in dosarul ICA-Voiculescu? Statul roman a devenit proprietar in momentul in care Directia Finantelor Publice sector 1 a fost inscrisa in cartea funciara o luna mai tarziu, in septembrie 2014? Si atunci, de ce a trebuit sa astepte atat pentru a evacua un post de televiziune dintr-un sediu confiscat de stat in urma unei sentinte penale? Si, mai ales, de ce a facut-o acum? Nu ca n-ar fi trebuit, dar ce a determinat ANAF-ul sa treaca la actiune?

Aici trebuie lamurit din capul locului ceva simplu: actiunea fiscului NU are legatura cu recuperarea prejudiciului de 60 de milioane. Atentie mare, sentinta prin care a fost condamnat Voiculescu are doua parti. Una prin care se dispune confiscarea unor bunuri urmare a savarsirii infractiunii de spalare de bani. Alta prin care se dispune recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro.

In prima situatie, instanta a indicat clar care sunt proprietatile care se confisca si trec in proprietatea statului, intre care si imobilul din Baneasa. Atentie mare la formularea instantei, pentru ca aici sta toata smecheria:

"imobilul situat in soseaua Bucuresti - Ploiesti, nr. 25 - 27, sector 1, Bucuresti, compus din teren in suprafata de 4184,41 mp si constructia in suprafata 3140 mp edificata pe acesta cu suprafata construita la sol de 1986,25 mp, inscrisa in CF cu nr. 4405 a localitatii Bucuresti cu nr. cadastral 2693 care vor trece in patrimoniul statului liber de orice sarcini" (Vezi aici sentinta integral)

Liber de orice sarcini inseamna ca orice contract de inchiriere, de pilda, incheiat anterior nu se pune. Pe scurt, tu, stat roman, intri in posesia unui imobil curat ca lacrima si-l valorifici. Valorificarea in sensul legii inseamna vanzare, atribuirea cladirii unui institutii de stat sau donatia catre un spital, institutie de caritate etc. Inchiriere, guess what? Nu se poate. Asa ca degeaba au trimis Antenele zeci de notificari prin care cereau sa negocieze cu fiscul un nou contract de inchiriere. Legal, nu se putea.

La scurt timp dupa sentinta, Victor Ponta, pe atunci premier, le promite public celor de la Antena 3 ca nu-i scoate nimeni in strada. Asta inseamna zero vointa politica in punerea in executare a sentintei de catre fiscul aflat in subordinea sa.

Cu toate astea, fiscul incepe procedurile de evaluare a imobilelor deja confiscate (repet, nu in cadrul actiunii de recuperare a prejudiciului, care e cu totul alta mancare de peste, ci ca urmare a savarsirii de infractiuni). Cand incepe evaluarea, Voiculescu intra in panica si pune o serie de intrebari tampite din inchisoare, dupa cum puteti citi aici.

Agitatia lui Voiculescu are, desigur, o explicatie. Pentru toate sediile confiscate de stat inca din septembrie 2014, Voiculescu nu platea in mod real chirie deoarece erau ale lui. De pilda, sediul din Baneasa unde functiona Antena 3 si alte televiziuni din trust era proprietatea S.C. Compania de Cercetări Aplicative şi Investiţii S.A , controlata de familia Voiculescu. Exista si un contract de inchiriere semnat prin 2007, numai ca Voiculescu isi platea chirie siesi, muta bani dintr-un buzunar in altul.

Evident ca odata confiscate toate aceste sedii apar costuri suplimentare de functionare care se pot ridica la zeci de mii de euro lunar, cat ar fi reprezentat plata chiriilor. Nu e putin lucru, asa ca Voiculescu incepe un proces perfect stupid in instanta (stupid si nu prea). Companiile sale se judeca intre ele cerand instantei sa recunoasca valabilitatea contractului incheiat cu ani in urma.

Tribunalul Bucuresti recunoaste prin noiembrie 2015 valabilitatea contractelor si dreptul de preemtiune al Antenei Group la cumpărarea imobilului ce reprezintă spaţiul închiriat. Presa speculeaza ca, urmare acestei decizii, Voiculescu continua sa-si platasca lui insusi chirie. Ce obtine Voiculescu este ceva mai mult, nu doar un pretins drept de sedere in sediu (instanta doar constata ca s-a incheiat un contract legal intre firmele lui), ci cu totul altceva. Litigiul este trecut ca sarcina in cartea funciara. In felul asta, daca ANAF ar fi scos imobilul la vanzare, orice potential cumparator ar fi constatat ca exista un proces pe rol. Cine ar cumpara un imobil disputat de imperiul media controlat de Voiculescu?

Aici mai trebuie spus ca ANAF deschide si el un proces separat la Curtea de Apel, pentru a intreba instanta ce naiba inseamna "liber de sarcini". Ghinionul lui Voiculescu este ca judecatoarea Camelia Bogdan este transferata intre timp de la sectia penala la sectia de contencios administrativ a Curtii de Apel. Dosarul cu intrebarea incuietoare a ANAF-ului aterizeaza tot pe masa ei, adica la un complet de doi din care face parte si Camelia Bogdan. Avocatii familiei Voiculescu incearca sa o recuze fara succes.

Nici ANAF nu are insa mai mult succes cu intrebarea lui, pentru ca judecatoarea Bogdan le zice celor de la fisc ceva de genul "liber de sarcini inseamna liber de sarcini". Ei, in tot timpul asta, oamenii lui Gelu Diaconu, fost sef al fiscului, sunt acuzati ca nu fac mare lucru pentru a pune in aplicare sentinta penala pronuntata in august 2014. Nici nu recupereaza mare lucru din prejudiciu, nici nu valorifica imobilele deja confiscate.

Adevarul e ca nici nu i-ar fi fost prea usor sa o faca cu guvernul Ponta. Sa nu uitam declaratia fostului premier, dar nici incercarile fostului ministru de interne, Gabriel Oprea, de a face un bizniz cinstit cu Antena 3. Oprea isi incearca norocul cu o ordonanta de urgenta prin care trece imobilele confiscate din domeniul privat al statului in domeniul public. Trei institutii isi exprima dorinta arzatoare de a intra in imobilele detinute de Voiculescu: ministerul de interne, un minister economic si, surpriza, Serviciul Roman de Informatii.

Oricare din astia trei daca deveneau proprietarii imobilelor Voiculescu negociau ei, la o adica, termenii unor noi contracte de inchiriere. Cam asta era in capul lui Gabi Oprea, noroc ca ordonanta i-a picat artistic la Curtea Constitutionala. Planurile sale de a face un deal cu Antena 3 s-au spulberat. Va amintiti probabil ce frumos se purtau Gadea&co la vremea aia cu Oprea, in caz ca inca va intrebati de ce l-au aparat pe general pana in panzele albe dupa accidentul soldat cu moartea politistului Gigina.

Sa zicem ca in acest peisaj, Gelu Diaconu a facut si el ce se putea, adica nu mare lucru, dar nici prea mult rau. Dar din noiembrie 2015 incoace, dupa caderea guvernului Ponta, nimeni nu mai intelege ce l-a retinut. Sa zicem ca alte probleme mai importante, lupta cu evaziunea, cu colectarea, nesiguranta zilei de maini in noul guvern de tehnocrati etc.

Cert este ca Antena 3 se imprieteneste si cu noua putere (din motive deja evidente). Gadea&co gasesc o umbrela noua, uita repede de Ponta care le promisese protectie. Postul se transforma rapid intr-un sustinator neconditionat al lui Cristian Busoi. Candidatul PNL la Primaria Bucurestiului trece drept amicul lui Eduard Helvig, ajuns intre timp sef SRI. Potrivit informatiilor HotNews.ro, Helvig a avut si continua sa aiba bune relatii cu Antena 3.

Asadar, noua putere nu pare sa aiba o mare problema cu Antena 3, dimpotriva, premierul Ciolos beneficiaza de un tratament prietenos, merge la interviu, liberalii sunt abonati seara de seara exact cum erau pesedistii cand se aflau la putere. Dovada suprema a apropierii de noua putere este turneul germano-american al noului cuplu politico-mediatic Dan Mihalache si Mihai Gadea (in SUA li s-a alaturat si Alina Gorghiu). Am scris dupa acest episod: "exista un aranjament in derulare, un pact de neagresiune pe care un personaj din umbra il negociaza de zor, intre Cotroceni si Antena 3, noul aliat al liberalilor."

Dar ceva se intampla, filmul se rupe brusc si aici nu mai este deloc clar de ce. Perseverenta judecatoare Camelia Bogdan face la inceputul lunii februarie plangere penala atat impotriva unor functionari ANAF, cat si impotriva unor judecatori de la Tribunalul Bucuresti, pe motiv de nerecuperarea prejudiciilor. Asta-i in esenta, dar pe larg puteti citi aici. DNA anunta deschiderea unui nou dosar penal.

Evident, Antena 3 se napusteste din nou asupra judecatoarei Bogdan si o acuza ca luat bani de la ministerul Agriculturii in timp ce judeca dosarul ICA, in care una din parti era ministerul Agriculturii. Detaliile arata insa o realitate diferita, dar Antena 3 o prezinta asa, simplificat pentru a reclama un abuz ingrozitor din partea judecatoarei. Inspectia judiciara se auto-sesizeaza in acest caz.

La o saptamana dupa plangerea penala a judecatoarei, Gelu Diaconu dispune ca prin farmec, pe data de 8 februarie, masurile pe care le putea adopta fara nici o problema in urma cu un an si jumatate: notificarea Antenei 3 in vederea evacuarii sediului in termen de cinci zile. Diaconu nu se multumeste de data asta cu atat si le cere in calitate de proprietar furnizorilor de utilitati sa taie gazul, curentul si apa aratand astfel maxima diligenta. Ce nu facuse inainte, face acum cu asupra de masura: fiscul propreste si conturile datornicilor lui Voiculescu. E vorba de Mihai Gadea, Daniel Constantin, Corina si Camelia Voiculescu plus alte doua persoane.

Ca o coincidenta bizara, o zi mai tarziu Diaconu este chemat la DNA in alt dosar (Paun si Voicu), fiind acuzat de abuz in serviciu si fortat sa demisioneze. Nu e clar daca asta reprezinta, totusi, o simpla coincidenta desi lumea e plina de ele.

In concluzie, ce vedem astazi - dincolo de corul de tipete al Antenei 3 si de solidarizari lacrimogene din partea unor poltiticieni - este o banala dar foarte tardiva punere in executare a unei sentinte penale. Antena 3 are posibilitatea contestarii notificarii in instanta iar ANAF poate solicita mai departe ordonanta presedentiala de evacuare din imobil iar in final un judecator decide ce si cum.

Acuzatiile de abuz, tot circul facut incepand de luni seara de Antena 3, pseudo-anchetele impotriva judecatoarei Bogdan, fac parte din eterna strategie de a se prezenta drept victimele unei sentinte abuzive si nedrepte. Nu-i de mirare ca sustinatorii lor cei mai vocali (Dragnea, Tariceanu, PSD), sunt inamicii clasici ai statului de drept. Chemandu-l pe seful guvernului sa prezinte explicatii in cazul evacuarii Antenei 3, Tariceanu amesteca in mod nepermis Parlamentul in rafuiala sa cu justitia, incalcand grav principiul separatiei puterilor in stat.

Daca Gadea&co ar pleca pur si simplu din imobil, oamenii lui Voiculescu ar transmite mesajul ca accepta, in fine, sentinta penala din august 2014. Nu doar ca n-o accepta. Vor sa dovedeasca din nou ca sunt mai puternici decat statul si institutiile lui. Ar fi o rusine si o umilinta pentru noi toti sa castige.

Si nu uitati. Nu e nici un abuz, nici vreo razbunare pe Antena 3. Nici macar recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro, de care inca nu s-a atins nimieni. ANAF-ul a inteles dupa un an jumate ca un imobil confiscat "liber de sarcini" inseamna chiar "liber de sarcini" si le-a cerut celor de la Antena 3 sa-si faca bagajele. Asta-i tot.
via
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16141
  • Thank you received: 5258
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Manipularea si Tampirea Populatiei #43254

Ii dau dreptate !

C. T. Popescu: „Sunt mari zăcăminte de prostie în țara noastră”

„Sunt mari zăcăminte de prostie în țara noastră”, a spus Cristian Tudor Popescu, ca reacție la comentariile unor români la declarațiile sale de dimineață cu privire la atentatele din Bruxelles. Pe de altă parte, jurnalistul a spus că nu trebuie suspecați de prostie cei din ISIS. „Scopurile ISIS sunt politice”, a subliniat el.

"E o tristă iluzie să ne spunem că asta e doar 'la ei, acolo'”, a scris Cristian Tudor Popescu pe Republica.ro, după intervenția în direct de la Digi24 din această dimineață. La Jurnalul de seară, jurnalistul a continuat explicația: „Am urmărit apoi reacțiile pe internet la această afirmație și vreau să vă spun că sunt consternat de nivelul de îngustime de minte pe care l-am întâlnit în aceste reacții.”

„Foarte mulți spun: 'Ce treabă avem noi cu Bruxelles și Paris? Pe Aeroportul Otopeni n-o să vină niciodată teroriștii, noi nu suntem ținte'. Sunt mari zăcăminte de prostie în țara noastră, se confirmă acum. Cuvântul război, care a fost rostit de nu știu câte ori astăzi, l-am spus și eu și l-am spus și la atentatele de la Paris, din noiembrie, când am vorbit de al treilea război mondial, care este în desfășurare, acest cuvânt e rostit dar nu e înțeles. Ce înseamnă un război? Că nu avem de-a face cu atacuri sporadice, spontane, disparate ale unor sălbatici și barbari, iarăși cuvinte care au intervenit în declarații ale unor șefi de state”, a spus jurnalistul.

„Asta ne dă o imagine falsă. Acest ISIS nu este o adunătură de primitivi, de barbari care lovesc orbește unde apucă. Sunt o entitate beligerantă cu care ne aflăm într-un război global și care are strategii, planuri, ținte, resurse, trupe speciale, e vorba de un teatru de operațiuni. Strategiile ISIS pot oricând să ducă spre România”, a menționat Cristian Tudor Popescu.

„E posibil ca în această gândire strategică, malefică, a ISIS - dar să nu îi suspectăm de prostie, că ne amăgim - la un moment dat să devină interesantă o explozie într-o țară din est, pentru a demonstra acelei țări și tuturor țărilor din est că a fi membru UE nu aduce decât rău, că UE și NATO nu pot să îi apere de atentate, de moarte, de distrugere. În schimb, tocmai faptul că sunt membri UE le poate aduce moarte și distrugere acasă”, a argumentat jurnalistul.

Atunci, ce urmărește gruparea teroristă Stat Islamic? Jurnalistul spune că e absurdă ideea că ISIS vrea să cucerească Europa, ori că dorește să contabilizeze niște morți care nu sunt șefi de stat și comandați militari. „Urmărește să trezească în membrii Uniunii Europene tentația soluțiilor individuale la nivel de stat. Scopurile ISIS sunt politice. ISIS nu urmărește altceva decât scindare, ridicare a elementelor extremiste”, a precizat el.

„E un război și asta înseamnă să acceptăm o idee: în război sunt morți. Au fost și vor fi în următoarele luni, următorii ani, pentru că bomba asta umană din Europa reprezentată atât de musulmanii și persoanele din Orientul Mijlociu venite de demult în Europa, precum și de nou veniți, sunt un rezervor care nu se va epuiza curând, de inși dispuși să stea la coadă și să dea șpagă să se arunce în aer”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

„În aceste condiții nu putem gândi atât de îngust, că România e izolată de lucrulile astea, că putem supravieți în felul ăsta și că nu ne privește pe noi ce se întâmplă la Paris, la Bruxelles sau în alt oraș european. Unii nu realizează că nu mai trăim în România ceaușistă, când stăteam aici presați între granițe”, a precizat el.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6739
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Manipularea si Tampirea Populatiei #43259

Televiziunile Intact pot emite de la Romexpo; CNA a aprobat noile sale studiouri

Nu li s-a suprimat libertatea de exprimare asa cum jeleau anticipat?
Nu au avut nevoie de 9 luni ca sa se mute?
Bleahh
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16141
  • Thank you received: 5258
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Manipularea si Tampirea Populatiei #43261

Eu unul cred ca nici un canal de televiziune, de radio, presa scrisa etc. nu trebuie sa fie interzise.
De fapt este stipulat in Constitutie , libertatea de expresie este libera.
Persoana si numai cetateanul sa aiba optiunea de a accesa acea presa.
Cat despre Antena 3 ... e un post de televiziune si atat. Nu minte mai mult sau mai putin decat alte canale de televiziune.
Nu gresesti deloc numind-o latrina sau bocitoare.

Ba ,... sunt din ce in ce mai convins ca nu am de unde sa ma informez corect.
Absolut toate televiziunile pentru mine unul, nu sunt decat emitatoare de stiri . Partizane sau nu , ... dar nu merita nici una admiratia mea.
Toate vaneaza doar audienta si atat,, ba unele din ele parca ar regreta ca nu sunt posturi pornografice ca sa mai ridice audienta.
In Romania televiziunile sunt canibalice, se spurca una pe alta si atat. :( :( :(
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6739
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Manipularea si Tampirea Populatiei #45077

Manipulatori, habarniști și manageri în minciună: 5 răni cu care m-am ales în jungla corporatistă

După 20 de ani petrecuți în „câmpul muncii” știu acum mult mai multe decât la început, când am intrat pe tarla și credeam că e important și suficient să fii bine pregătit, să muncești eficient, dar și să fii onest!

Viața și munca mi-au demolat până la fundație idealismul – pentru că așa s-a dovedit – și mi-au demonstrat că e suficient să fii superficial și nu neapărat foarte muncitor, dar să știi să tragi sfori, să pari mai important decât ești, să dai impresia că ești profesionist, fără să fii neapărat, să te plimbi eficient prin birouri și – cel mai important – să știi să furi! Idei, imagine, informații, cotă de piață, munca, de-a dreptul, a celuilalt! Iată deci, pe scurt, câteva – cinci – învățăminte pe care le-am descoperit pe viu, cu cicatrici, după munca pasionată de ani, de fiecare zi!

ADVERTISEMENTSCROLL TO CONTINUE WITH CONTENT
1. Că profesionalismul nu contează! Sau mai bine zis contează ceva, dar oricum nu foarte mult! Mult mai mult contează să nu fii onest, să fii gata să lupți cu toate armele, inclusiv acelea pe care ți le-a dat natura, să știi să mângâi orgoliul șefilor și să râzi și să vorbești când trebuie, să știi să bagi fitile acolo unde trebuie și chiar să le dai foc când trebuie! Să renunți la toate principiile și să ai numai unul sus, în frunte: Orice, numai eu să ies deasupra! Am văzut promovați oameni care nu aveau nicio legătură cu ceea ce înseamnă profesionalismul, însă erau maeștrii jocurilor de culise! Alții care numai dădeau impresia că știu, dar totul era la bluf, de fapt habar n-aveau ce spun! Conta însă siguranța cu care vorbeau și faptul că vorbeau în fața unora și mai habarniști!

2. Că doi sau mai mulți se pot uni ușor ca să „îl termine” pe al treilea! Pare de domeniul filmelor artistice și al dramelor shakespeariene, dar se întâmplă în orice companie mai mare sau chiar mai mică! Jungla corporatistă așa funcționează, cu partipriuri și conspirații jenante de orice fel! Din nou, cei care se unesc și decid să îl termine pe cel de-al treilea nu sunt puțini. Ba chiar lucrurile se spun pe șleau, în clar, și se țes strategii și se pun la punct mailuri și conspirații! Înainte n-aș fi crezut până unde se poate ajunge! Acum, îmi dau seama că viața bate de multe ori filmul! Și că de multe ori diavolul se îmbracă frumos, chiar dacă nu de la Prada! Și că marile filme despre viața corporatistă încă nu s-au făcut!

3. Că manipularea funcționează mai abitir decât realizările, cu fapte și cifre! Dacă știi legile manipulării și le și aplici neostoit și cu talent reușești să faci din alb negru, dintr-un profesionist un habarnist și dintr-o eroare managerială un succes. Contează doar să știi să faci asta și iar, bineînțeles, să nu ai niciun scrupul în disimularea adevărului! De exemplu, poți spune în fiecare ședință că X minte. Dacă repeți în suficient de multe ședințe unui coleg pe care vrei să îl termini „minți!”, reușești să strecori în mintea colegilor că e o problemă în legătură cu el, că poate minte, cine știe… Nimeni nu-și pune problema că tocmai cel care strigă „hoțul” poate fi, de fapt, adevăratul hoț! Până te dezmeticești, reputația ta de om de încredere s-a dus de muuult de râpă! Dacă profesionalismul e indubitabil sau cifrele arată cum nu se poate mai rău inventăm altceva: Mda, e profesionist, dar nu se înțelege cu nimeni! Nu vine la petreceri sau a zis de X că Y… Iar cifrele arată rău pentru că a plouat, că piața e nu știu cum, etc. Mai clar: nu contează cum arată realitatea, important e cum o prezinți! Și nu, nu suntem pregătiți pentru manipulare!

4. Că binele comun, în speță „al firmei”, e o marotă care nu interesează pe nimeni! Uneori nici pe proprietar! De fapt interesele și binele urmărite sunt ale unuia sau altuia, după cum își vede fiecare interesele, pe termen mai lung sau mai scurt! Cei mai mulți, de fapt, nu văd mai departe de interesul lor personal! Mai bine să se scufunde firma decât să pierd eu o firimitură din poziția & puterea la care am ajuns! Altruismul nu contează, sau mai bine zis contează numai dacă dai tu, de la tine! De primit nu aștepta, că nu va fi!

5. Că niciodată nu primești după cât investești! Că trebuie să investești mult mai mult decât primești, să nu mai ții socoteala, ba la un moment dat nici să nu te mai uiți cât investești! Pentru că dacă te chinui să ții contabilitatea nu merge, îți iese pe minus. Și asta nu te ajută deloc, dar deloc, la susținerea motivației!

În final, o concluzie la care am ajuns relativ recent și care este primordială:

Să nu uiți că TU ești cel mai important om din viața ta! Dar și din munca ta! Și nu, munca nu îți va înlocui familia, oricât de mult ți-ar dărui. Nu va înlocui clipele pe care le vei pierde din viața copiilor tăi. Nu îți va ține loc de prieteni, de iubire. Sunt capitole diferite, sertare diferite, curse diferite! Munca ta nu ești, în totalitate, tu!
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6739
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Manipularea si Tampirea Populatiei #45903

Cum s-au vazut protestele la televiziunile Antena 3 si Romania TV

Antena 3 si Romania TV transmit, sambata seara, in direct de la Piata Universitatii. Antena 3 a inceput transmisia de la ora 18.00 pe un ton neutru, trecand dupa cateva minute la a relata despre un incident petrecut la metrou, ce ar fi determinat jandarmii sa blocheze accesul oamenilor la scarile de iesire. Romania TV a inceput transmisia pe un ton alarmist: burtiere cu "Proteste cu galerii. Alerta in centrul capitalei".

Citeste mai departe, aici
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16141
  • Thank you received: 5258
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan
  • Page:
  • 1
  • 2