Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Pomenile electorale si pervertirea poporului

Pomenile electorale si pervertirea poporului #37980

Pe principiul orice vot e bun, Guvernul a decis sa faca doua mari cadouri electorale pentru doua categorii importante in perspectiva alegerilor din toamna: pensionarii si parintii.

Ambele categorii vor fi amnistiate fiscal pentru venituri ilegale. Pensionarii, pentru sumele incasate ilegal din cauza unor erori administrative, si mamele - pentru indemnizatiile nemeritate.Ministrul Rovana Plumb a dat asigurari ca in cazul pensionarilor nu va fi vorba decat despre o amnistie fiscala, nu si despre una penala. Adica cei care au incasat pensiile ilegale in urma unor acte de coruptie sau a unor falsuri nu ar urma sa beneficieze de iertare. Dar ma intreb, practic, cum se va putea face separatia in fiecare caz in parte. Ma tem ca multi hoti neprinsi vor ramane negustori cinstiti.

Suspiciunea mea este cu atat mai mare cu cat toata campania lacrimogena a Antenei 3 se referea la cazurile pensionarilor care s-au sinucis dupa ce au intrat in vizorul DNA tocmai pentru pensii obtinute ilegal.

Chiar Victor Ponta isi justifica masura facand referire la aceleasi cazuri si spunand ca "e vorba de un ajutor mic pentru cineva care a gresit, dar nu cred ca a facut-o ca sa se imbogateasca".

Deci cum ramane? Vor intra sau nu sub incidenta amnistiei si cei culpabili, care au gresit nitel fara sa se imbogateasca, dupa cum promitea Victor Ponta, sau doar cei care nu au gresit deloc, dupa cum dadea asigurari Rovana Plumb? Eu ma tem ca vor intra toti, pentru ca separatia va fi foarte greu de facut, dar d-na Plumb incearca sa salveze niste aparente ca sa nu se trezeasca, dupa cum ar fi de asteptat in cazul unei amnistii totale, cu o escaladare fara prcedent a coruptiei in zona pensiilor. Desi cred ca exact asta se va intampla.

Dar sa zicem ca nu va fi asa, sa zicem ca nu vor fi iertati de restituirea banilor decat cei care au beneficiat de sume in plus din cauza aplicarii neunitare a legii. Raman niste bani pe care bugetul pensiilor, si asa cu un deficit foarte mare, i-a pierdut.

De ce sa nu fie recuperati? Daca nu de la pensionarii nevinovati, atunci de la functionarii care au gresit. Dar si functionarii au drept de vot, in plus unii sunt si clienti politici, deci nu se face sa te dai la ei in an electoral. Asa ca bugetul ramane cu paguba.

Ceea ce este dublu imoral fata de pensionarul care a contribuit onest 30 de ani. O data ca el primeste la fel, poate chiar mai putin decat unul care nu a contribuit. Iar pe de alta parte, placinta rontaita de erori si coruptie este mai mica, iar felia pe care o poate primi cineva care a platit pentru ea este si ea mai mica decat ar fi dintr-o placinta intacta.

In privinta mamelor, situatia este mai neclara. Vor beneficia de aministie doar mamele care au obtinut venituri suplimentare la vedere, impozitate, sau si cele care au muncit la negru si au fost prinse? Daca pentru primele mai poate exista o logica a deciziei, in cazul evazionistelor amnistia ar fi scandaloasa.

Dar chiar si in cazul mamelor care au lucrat suplimentar la alb, masura presupune o oarecare imoralitate. Probabil ca si alte mame ar fi vrut sa munceasca de acasa in timpul concediului, mai ales dupa amputarea drastica a indemnizatiilor, dar s-au temut de rigorile legii. Au preferat sa stea doar un an sau sa traiasca mai modest, dar in limitele legii. Se pot simti sau nu acum niste fraiere? Pentru ca, si daca incalcau legea, iata ca nu pateau nimic.

Prin astfel de masuri electorale, mi se pare ca Guvernul Ponta perverteste grav mentalitatea acestui popor si asa nu chiar un campion al respectarii legii.

Dar eu mai am o teama. Vom avea o mica amnistie. Exclusiv fiscala, sociala, emotionala, electorala. Dar ea poate pregati si marea amnistie. Pe sensibilizarea de acum in favoarea pensionarilor si "mamicilor" poate veni mai tarziu si marea iertare a marilor corupti.

PSD nu a renuntat la ea, proiectul este in adormire in Parlament si nu e un secret ca reprezinta una dintre marile mize ale acestui an electoral. Pe usa deschisa acum ma tem ca vor ajunge sa treaca marii corupti in marele an al iertarii.
via
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Pomenile electorale si pervertirea poporului #38005

Citat;

"Ministrul Rovana Plumb a dat asigurari ca in cazul pensionarilor nu va fi vorba decat despre o amnistie fiscala, nu si despre una penala. Adica cei care au incasat pensiile ilegale in urma unor acte de coruptie sau a unor falsuri nu ar urma sa beneficieze de iertare. Dar ma intreb, practic, cum se va putea face separatia in fiecare caz in parte. Ma tem ca multi hoti neprinsi vor ramane negustori cinstiti."


Oameni buni!

Ce vina are pensionarul X ca functionarii de la Casa de pensii au calculat un cuantum mai mare decat este cazul ?

A luat cumva pensionarul pixul si calculatorul si a dat la o parte functionarul ?!

Sau pensionarul s-a dus el la Casa de pensii si a adus Adeverinte de salarizare umflate ?!

In mod sigur, categoric ca NU.

Si atunci care sa fie vina pensionarului ?

Eu ma intreb oare cati pensionari primesc o pensie mult mai mica ?

Reciproca este valabila si logica. Daca din greseala se calculeaza pensie mai mare, tot asa sunt pensii calculate gresit si sunt mult mai mici .

Nu e pomana electorala, este imbecibilitatea unor functionari publici.
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6334
 • Thank you received: 730
 • Karma: 14
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Pomenile electorale si pervertirea poporului #38180

Legea amnistierii mamelor, pensionarilor si bugetarilor a fost adoptata, marti, in Camera Deputatilor, cu 315 voturi pentru, 6 abtineri si un vot impotriva.

"Prin vot unanim s-au aprobat proiecte de legi de dreptate sociala, amnistia pensionarilor, mamelor si a functionarilor publici care nu din vina lor aveau de returnat bani. Ma bucur pentru acesti oameni. Nu numai acestia trebuie ajutati.

Nu am gasit o solutie juridica pentru cei care au pierdut in apel sau recurs procesele cu fostii angajati Arpechim si Petrom. Sunt intr-o situatie foarte rea ca sunt executati silit, dar nu putea fi inclusi in aceste legi", a declarat premierul Victor Ponta, dupa adoptarea proiectului de lege.

Desi criticat, proiectul fost sustinut si de parlamentarii PNL si PDL, initiativa legislativa fiind adoptate anterior de Senat.

Daca initial se referea la mame, pensionari si profesorii din Valea Jiului, amnistia fiscala a fost extinsa, pe 2 septembrie, dupa un vot in plenul Senatului, la toti bugetarii care au obtinut venituri salariale pe nedrept, din cauza unor calcule gresite ale functionarilor publici, nereguli constatate de catre Curtea de Conturi.

Astfel, toti bugetarii care au primit sporuri sau alte venituri salariale pe nedrept sunt scutiti de la inapoierea banilor luati in plus catre stat.

Nu se stie cum recupereaza statul banii

Senatorul PSD Liviu Pop declara atunci, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, ca "trebuie sa le dam banii inapoi" oamenilor. Intrebat daca proiectul de lege "nu seamana a cadou electoral", acesta a mentionat ca este vorba despre "niste drepturi salariale din 2010-2013 in baza Legii salarizarii, care este interpretabila, sunt situatii punctuale in care legea s-a aplicat deficitar", adaugand ca nu sunt luate in discutie cazurile in care bugetarii au facut demersuri pentru a obtine ilegal sporuri necuvenite.

"Ti-am dat cinci lei, dar meritai trei, ia da inapoi doi lei", a sintetizat Pop problema, intreband "ce vina are angajatul ca s-a calculat gresit?". Totusi, el nu a putut clarifica cum va recupera statul banii ajunsi pe nedrept la bugetari, dupa aplicarea defectuoasa a Legii salarizarii unitare.

300 de milioane de lei lipsa

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a lamurit ca amnistia fiscala vizeaza intreg sectorul bugetar, adica "profesori, cadre medicale sau alte categorii ale administratiei publice locale, care au primit anumite sporuri in baza unui contract colectiv de munca, care, in momentul aplicarii legilor facut de Boc, prin care s-au taiat salarii, a ramas in vigoare".

Plumb a specificat ca este vorba despre un total de 300 de milioane de lei care nu vor mai fi returnate de catre sectorul public, adica nu vor mai intra in bugetul de stat. Totusi, ea a explicat ca acest lucru "nu are influenta asupra bugetului, pentru ca suma nu a fost prevazuta in exercitiul bugetar pentru anul 2014".

***

"Nu se stie cum recupereaza statul banii"... cam asta e "politica dupa ureche" a guvernarii Pontiste :(
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Pomenile electorale si pervertirea poporului #38188

Iti dau dreptate in cele postate ,insa eu nu inteleg o chestiune. De fapt mai multe.

Daca o pensie, s-a calculat gresit..., ce vina are pensionarul ?!

Sa fie dat afara acel functionar de la Casa de Pensii , cel care a intocmit calculul.

Cred ca poate fi depistat urgent. Dat afara plus intocmirea dosarului penal si puscarie nene.

Logica imi spune mie ca asa cum zeci de mii de pensii au fost calculate gresit, in sensul ca acel cuantum este mai mare , tot pe acest principu exista zeci de mii de pensii care sunt mult mai mici decat s-ar cuvenii sa fie .

Sistemul este varza . Acei functionari sa faca puscarie. Au furat, Sunt dovediti.

Asadar, nu se vrea CORECTITUDINE !
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6334
 • Thank you received: 730
 • Karma: 14
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Florin Yry

Rasp: Pomenile electorale si pervertirea poporului #38659

Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat, luni seara, cum si de ce vor fi dublate doar alocatiile copiilor din familiile sarace, trecand astfel peste decizia Curtii Constitutionale.

"Curtea Constitutionala a zis ca nu trebuie marita alocatia diferentiat", a spus premierul, intr-o emisiune la Romania Tv, adaugand ca, insa, "sunt anumite familii care au nevoie".

De asemenea, a sugerat ca multi dintre parintii din familiile care nu vor beneficia de alocatii dublate nici macar nu mai iau banii lunari ai copiilor.

"Cred ca sunt de multe ori destui parinti care nici nu iau cei 42 de lei", a declarat Victor Ponta.

Invitata in aceeasi emisiune, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a spus ca vor beneficia de modificare copiii din familiile care au un venit lunar de 530 de lei de persoana, aratand ca exista jumatate de milion de copii care fac parte din familii aflate in aceasta situatie.

"Li se vor dubla alocatiile copiilor din familiile defavorizate. Modificam legea privind ajutorul de sprijin pentru familii", a mai afirmat Rovana Plumb.

Prim-ministrul a explicat si el ca "cei care au venituri de peste 530 de lei pe cap de locuitor nu vor primi deocamdata" o alocatie dublata. El a tinut totodata sa precizeze ca marirea alocatiei reprezinta "suplimentarea prin dublare" a alocatiilor copiilor.

Nu in ultimul rand, a facut un apel la "cei bogati", in cazul alocatiilor dublate: "Cei care sunt bogati sa fie de acord sa platim mai mult la cei care au nevoie".

Duminica, premierul a anuntat dublarea alocatiei pentru copiii care provin din familii cu venituri reduse sau din sistemele institutionalizate. Victor Ponta a precizat ca masura urmeaza sa fie adoptata in sedinta de Guvern de miercuri si va intra in vigoare de la 1 decembrie.

"Tocmai miercuri o sa adoptam masuri in Guvern pentru cei are au cea mai mare nevoie de sprijin imediat. Ma refer la faptul ca vom dubla alocatiile pentru 500.000 de copii care provin din familii cu venituri reduse, de asemenea pentru 60.000 de copii din diverse sisteme institutionalizate. Deci tot efortul pe care poate sa-l faca statul roman din fonduri publice nationale sau din programe europene se vor adresa comunitatilor si categoriilor care au nevoie de sprijin", a spus Ponta, citat de Adevarul.

"Practic le dublam acea alocatie, de 42 de lei, o sa fie 84 de lei pentru 500 de mii de copii. Nu zic ca e de ajuns, Doamne fereste, dar atat putem sa facem acum si le-am dublat. La fel, dublam toate alocatiile de hrana pentru copii institutionalizati sub diverse forme", a adaugat premierul, luni.

Ponta: Indexarea cu acelasi procent, chestie comunista

De asemenea, prim-ministrul a spus ca Guvernul "poate sa dea" bani in plus la pensii si alocatii "daca companiile produc mai mult, oamenii isi platesc taxele si impozitele".

"Anul asta am incasat putin mai mult, ceea ce permite Guvernului sa pastreze doua angajamente fundamentale: nu se va mai taia niciodata vreun leu din pensia cuiva, se va aplica in fiecare an cel putin legea care prevede indexarea pe acea metoda... coeficientul inflatia cu salariul mediu", a afirmat Victor Ponta.

Acesta a precizat ca cel mai important obiectiv pe care il are in acest domeniu este de a incerca sa ajunga "la un numar de salariati cu contract de munca la un numar cel putin egal cu cel al beneficiarilor de pensii".

In plus, presedintele PSD a aratat ca "indexarea cu acelasi procent reprezinta o chestie comunista. Nu dai 3 la suta la toata lumea".

Luni seara, intr-o declaratie de la Palatul Cotroceni, presedintele Traian Basescu l-a acuzat pe prim-ministru ca "face pomeni electorale" in campanie, din banii de la buget care sunt imprumutati de la FMI, "pomeni" pe care le vor plati toti romanii.

***

Deciziile CCR sunt respectate doar daca ai chef?
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Pomenile electorale si pervertirea poporului #38860

Guvernul caută urgent 6 milioane de cerşetori. Vezi dacă te califici!

Avem 6,5 milioane de cerşetori în România? Avem 6 milioane de oameni care aşteaptă cu mâna întinsă, de aici şi până la primul tur al alegerilor, pentru o sacoşă cu 18 kilograme de mâncare?

Ministerul Fondurilor Europene crede că da. Şi tocmai a lansat o licitaţie de 100 de milioane euro, care să asigure câte o sacoşă de 18 kg de alimente pentru 6,5 milioane de persoane. O sacoşă destinată categoriilor defavorizate, care s-ar cifra exact la atât, după un an şi jumătate de încă o guvernare care a promis că rezolvă problema în primele nu-mai-ştiu-câte-zile.

Mă scuzaţi, dar dacă sunt defavorizaţi, de ce nu le creăm locuri de muncă, aşa cum am promis? De ce nu le scădem taxele? De ce nu îi ajutăm să-şi facă un business mai uşor? De ce, de ce le aruncăm cu pomana în faţă, de ce le culcăm la pământ demnitatea cu 18 kile de uitare a făţărniciei celor care ne conduc? De ce?

De fapt, calculul guvernului e simplu. Presupune că avem 6 milioane de iresponsabili a€“ repet, iresponsabili, nu doar săraci! a€“ care ar lua uleiul şi zahărul şi carnea la schimb pentru ceea ce toată lumea ştie că trebuie să dea: votul. Primarii, care vor împarţi pachetele, vor face cu ochiul cu marfa în mână. Şi viaţa va merge mai departe, spre viitorul în care toţi stăm cu mână întinsă, fără să fie nevoie măcar să învăţam să spunem a€œSa€™il vous plait”, ca cerşetorii noştri de la Paris.

Asta e părerea clasei politice despre România. Asta crede Guvernul că are dedesubt: 6 milioane de oameni fără conştiinţă, fără onoare, fără vreo minimă capacitate de a observa câteva fapte:

Anul ăsta au fost oameni care au rămas fără case. Alţii care au făcut foamea, pe sub poduri şi parcuri. Alţii care n-avut ce pune pe masa copiiilor. Mulţi. Nu ştiu dacă 6 milioane, dar mulţi. Dar ce să vezi - oamenii ăştia n-au primit ditamai punga cu mâncare a€“ 18 kile! - nici în ianuarie.

Nici în februarie.

Nici în martie.

Nici în aprilie.

Nici în mai.

Nici în iunie.

Nici în iulie.

Nici în august.

Nici în septembrie.

Dar vor primi fix între octombrie şi noiembrie. Să mănânce şi pentru prima parte a anului. Citez din actele licitaţiei anunţată la 20 septembrie:

- 20% din totalul de pachete contractate, în primele 15 zile;a€¨- 40% în urmăƒtoarele 15 zile;- 40% în ultimele 15 zile.”

Dacă e adevărat că e pe Fonduri Europene (că mie tot nu-mi vine să cred), ar fi extrem de trist ca banii unei Europe normale la cap să perpetueze nebunia milei şi miţei electorale. Începută de PSD, Continuată (oho!, cu câtă apetenţă) de PDL. Livrată şi de PNL. Fără nici o diferenţiere, fără nici o deosebire de moralitate. Da, nu-l consider pe Base vreun îngeraş aici. Sau pe Blaga. Sau pe Udrea. Sau pe Crin.

Niciodată n-am văzut o neruşinare mai mare. Nu avem 6 milioane de cerşetori în România! Este o palmă data naţiunii, venită din existenţa îmbelşugată şi lipsită de griji (altele decât DNA-ul) a celor care ne conduc de 25 de ani.

Şi e mai mult decât atât: e o lovitură şi pentru business-ul legitim al altor oameni. Ăia care vor încerca SĂ VÂNDĂ făină şi ulei între octombrie şi decembrie. Şi care se vor trezi că un singur competitor de-al lor a câştigat licitaţia, impune preţul şi livrează către o jumătate de ţară.

Cum se numeşte treaba asta în termeni normali?

Nu, nu ilegalitate. Sunt sigur că oricând se poate explică printr-o coincidenţă distribuirea ajutoarelor în campanie. E deci, mai mult decât atât. Şi mai subtil.

Oamenii ăştia nu iubesc România. Oamenii ăştia nu ne vor nici mai demni, nici mai buni, nici mai bine informaţi şi mai ales nu vor ca noi să ne facem alegerile cu mintea noastră.

Pentru ei, cel mai bine e să alegem cu stomacul şi să gândim cu curul.

Şi să trăim cum o da Dumnezeu din ianuarie. În vreme ce ei ciocnesc la Cotroceni paharele cu şampania victoriei împotriva mândriei de a fi român.

SURSA
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Pomenile electorale si pervertirea poporului #38864

Pe mine unul, Dan sunt, aceasta mentalitate, judecata ma umileste.

Persoana cu dizabilitate accentuata / grava nu poate muncii, sau are capacitate mult redusa de a muncii.

Uniunea Europeana ( Organizatie Occidentala Civilizata) a decis ca avem nevoie de un Ajutor.

A instituit o facilitate . Corect ?

Noi ce sa facem ?! Sa refuzam indemnizatia ?! Sa refuzam acest sprijin ?!

Sa inteleg ca Europa a Pierdut pentru ca Hitler a fost invins ? Domnia Sa ne ardea in crematoare.

Avem niste Autoritati de CACAO.:( :( :(


Din cauza mea Stanga e la Putere ??!

Imi creiaza greata acesta judecata colectiva.:( :( :(
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6334
 • Thank you received: 730
 • Karma: 14
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Pomenile electorale si pervertirea poporului #38908

Complexul Energetic Hunedoara, societate cu 7.000 de angajati, din care multi mineri din Valea Jiului, se afla intr-o situatia economica foarte dificila. Atat de dificila incat dupa alegeri, la inceputul anului viitor, este posibil sa intre in insolventa. Potrivit acestora, societatea se indreapta chiar catre faliment. De altfel, ar fi trebuit inceputa procedura insolventei inca din aceasta vara, insa fiind an electoral, este prelungita agonia.

Mai mult, Guvernul a intervenit prin adoptarea unor acte normative care sa permita societatii sa mai functioneze si in aceasta iarna. Guvernul Ponta incearca, astfel, sa evite orice forma de protest din partea minerilor, fiind stiut faptul ca zona Vaii Jiului este o adevarata bomba sociala care sta sa explodeze oricand. In aceste conditii, este greu de inteles decizia recenta a societatii de a importa 150.000 tone carbune, in loc sa-l foloseasca pe cel din minele romanesti, riscand sa lase minerii fara lucru.SURSA
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Pomenile electorale si pervertirea poporului #38964

Dublarea indemnizatiilor pentru persoanele persecutate de comunisti

Indemnizatiile lunare ale persoanelor persecutate din motive politice de dictatura comunista, instaurata din 6 martie 1945, vor fi majorate la 400 lei, in cazul celor deportati sau care au fost in prizonierat, respectiv la 200 lei, pentru cei internati abuziv in spital sau aflati in domiciliu fortat.

Masura este inclusa intr-un proiect de lege aprobat, marti, de Guvern si transmis Parlamentului spre adoptare in procedura de urgenta.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota, a precizat ca este vorba de o dublare a indemnizatiei comparativ cu nivelul actual.

Astfel, va fi acordata o indemnizatie lunara de 400 lei pentru fiecare an de detentie, stramutare in alte localitati, deportare in strainatate sau prizonierat, respectiv o indemnizatie lunara de 200 lei fiecare an de internare abuziva in spitale psihiatrice sau de domiciliu fortat.

Nu spun ca e ceva in neregula cu aceasta majorare.
Dar, de ce tocmai acum, in plina campanie electorala :ohmy:
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Pomenile electorale si pervertirea poporului #38969

N-as vrea sa spun o prostie, insa dupa parerea mea persoanele persecutate din motive politice de dictatura comunista, instaurata din 6 martie 1945 sunt din ce in ce mai putine.

Este ca in cazul veteranilor de razboi. Participantul in razboi, cel mai tanar avea in 1945 18 ani.
Corect ? 18+69=87 ani .

Cat despre cei persecutati din motive politice iarasi cred ca au ramas putini, chiar daca au facut puscarie pana in 1964.

Eu cred ca mai degraba de aceasta lege profita falsii revolutionari.:(

Guvernul Ponta face acealiasi abuzuri ca si guvernarile anterioare, cate au fost ele.

Parlamentul ar trebuii sa faca legi, doar el. :(
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6334
 • Thank you received: 730
 • Karma: 14
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Pomenile electorale si pervertirea poporului #44445

Asistații social nu vor să muncească

Îmbulzeală la Bursele Locurilor de Muncă organizate la Iaşi şi Vaslui. Speriaţi că li se taie ajutoarele sociale, sute de oameni s-au călcat în picioare ca să ajungă în faţa angajatorilor. Nu au făcut asta dornici să-şi găsească un job, ci pentru a nu pierde banii de la stat, fiind condiţionaţi de prezenţa la astfel de evenimente.

Avertizaţi de primari că vor pierde banii de la stat dacă nu merg să îşi caute loc de muncă, asistaţii social din Iaşi s-au înghesuit să ajungă faţă în faţă cu angajatorii. Jandarmii cu greu au reuşit să păstreze ordinea.

- Pe scări, pe scări. Iisuse, Doamne! Doamne, Maica Domnului! Băi, băiete, nu am mai văzut. Staţi aşa! Gata!
- Leoarcă sunt! Asta-i viața, asta-i lumea.
Reporter: În ce domeniu vă căutați loc de muncă?
- Nu știu, să mă uit. N-am lucrat niciodată.
Reporter: De ce?
- Am patru clase.

Când au reuşit să ajungă faţă în faţă cu angajatorii, oamenii au mărturisit că nu au pregătirea necesară pentru nicio slujbă.

Discuţie angajat- angajator:

- V-aţi încadra în ceva?
- Nu, pentru că am şapte copii acasă.

La Vaslui, sute de oameni au aşteptat în ploaie pentru a sta de vorbă cu angajatorii, nimeni, însă, nu era pregătit pentru un loc de muncă.

Discuție angajator - asistat social:

- Dar vrei să muncești, nu? Aia e cel mai important, dacă vrei să muncești.
- Nu!
- Nu vrei să muncești?
- Nu, că nu știu, nu mă descurc!
- Nu te descurci să mergi cu roaba?
- Nu.
- Nu? Nici la săpat? (Dă din cap că nu.)
- Nici la săpat nu te bagi? La manevrat cu roaba. Mergi 20-30 de metri cu roaba.
- Nu pot.
- Nu poți. De ce nu poți? Ești bolnav?
- Nu!

Unii dintre ei nici măcar nu ştiau ce caută acolo: Nici noi nu ştim pentru ce am venit. Pentru ajutor social. Şi suntem chemaţi... nu ştiu pentru ce. Să vedem.

Adriana Turbatu, șef Resurse Umane: Nu mi s-au părut interesați de un loc de muncă. Au venit mai mult să își rezolve problema ajutorului de șomaj sau ce au ei, atât.

Valerian Hriscu, primarul comunei Lipovăț: Se condiționează și sunt chemați la 6 luni, iar în condițiile în care refuză trei locuri de muncă sau refuză calificarea sau recalificare atunci sunt scoși de la ajutorul social.

În județul Vaslui sunt peste 16 mii de șomeri, iar aproape 11 mii trăiesc din ajutorul de la stat.
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6334
 • Thank you received: 730
 • Karma: 14
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .