Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: 4 grupe sanguine 4 diete

4 grupe sanguine 4 diete #10149

4 GRUPE SANGUINE, 4 DIETE

Alimentatia adecvata celor 4 grupe sanguine
Dieta individualizata cu solutii de mentinere a sanatatii, de prelungire a vietii si obtinere a greutatii ideale
Dr. Peter J D’Adamo si Catherine Whitney
Editura Solness Timisoara, 1999

Planul grupei sanguine 0
GRUPA 0 : Vanatorul


Consumator de carne
Tract digestiv viguros
Sistem imunitar hiperactiv
Intolerant fata de adaptarile la dieta si la mediul inconjurator
Raspunde optim la stres printr-o activitate fizica intensa
Necesita un metabolism eficient pentru a se mentine suplu si energic

Alimente care favorizeaza cresterea in greutate: glutenul din grau; porumbul; fasolea mare; lintea; varza; varza de bruxelles; conopida si mustarul.

Alimente care favorizeaza scaderea in greutate: hrana marina; varecul; sarea iodata; ficatul; carnea rosie; napul; spanacul; broccoli.

PRODUSE DIN CARNE SI CARNE DE PASARE

Deosebit de benefice: vita; vita tocata; bivol; inima; miel; ficat; oaie; vitel; caprioara.
Neutre: pui; potarniche; curcan; potarniche; fazan; iepure; rata.
De evitat: costita; gasca; sunca; porc.

ALIMENTE MARINE

Deosebit de benefice: cod; hering; macrou; stiuca; somon; pastrav; pastrav curcubeu; sardina; scrumbie; sturion; calcan rapitor; peste sabie; biban alb; biban galben; peste cu carne alba.
Neutre: ansoa; morun alb; crap; moluste; crab; tipar; platica; broasca; homar; midii; stridii; scoici; rechin; pastrav marin; creveti; melc; calmar; broasca testoasa; biban de mare; pastrav marin.
De evitat: baracuda; hering in saramura; somn; caviar; caracatita; scoici de mare; somon afumat.

PRODUSE LACTATE SI OUA

Neutre: unt; branza feta; mozzarella; branza de soia; lapte de soia; branza de capra; branza farmer.
De evitat: branza de brie; lapte batut; branza cheddar; branza de vaci presata; branza topita; lapte de capra; inghetata; kefir; parmezan; zer; lapte integral; iaurt; branza olandeza.

ULEIURI SI GRASIMI

Deosebit de benefice: ulei de in; ulei de masline.
Neutre: ulei de canola; ulei din ficat de cod; ulei de susan.
De evitat: ulei de porumb, ulei de seminte de bumbac; ulei de arahide; ulei de sofran.

NUCI SI SEMINTE

Deosebit de benefice: seminte de dovleac; nuci.
Neutre: migdale; unt de migdale; castane; alune; unt de susan; seminte de susan; seminte de floarea soarelui; nuci pecan
De evitat: unt de arahide; fistic; arahide; seminte de mac; nuci de mahon.

FASOLE SI LEGUME

Deosebit de benefice: fasole pinto; mazare neagra.
Neutre: fasole neagra; fasole cu boabe late; fasole verde; fasole rosie; soia cu boabe rosii; fasole saltareata; fasole alba; mazare verde; mazare pastai.
De evitat: fasole aramie; fasole mare; linte verde; linte de casa; linte rosie.

CEREALE

Neutre: orz; hrisca; crema de orez; mei expandat; orez expandat; secara alba.
De evitat: fulgi de porumb; faina de porumb; crema de grau; faina de cartofi; tarate de ovaz; faina de ovaz; cereale combinate; tarate de grau; germeni de grau.

PRODUSE DE PANIFICATIE

Deosebit de benefice: paine essene; painea ezekiel.
Neutre: paine neagra de orez; paine fara gluten; lipie ideala; mei; prajituri de orez; paine de secara 100%; fulgi crocanti de secara; paine din faina de soia; paine de secara alba.
De evitat: covrigi de grau; briose de porumb; grau arnaut; briose englezesti; paine hiperproteica; paine poli-cerealiera; briose din ovaz; paine din grau germinat; briose din tarate de grau; paine din grau integral.

CEREALE SI PASTE FAINOASE

Neutre: faina de orz; hrisca; paste fainoase din anghinare; orez brun; orez alb; orez salbatic; faina de orez; faina de secara; faina de secara alba.
De evitat: faina de grau germinat; faina de cus-cus; faina de grau arnaut; faina cu gluten; paste fainoase de gris; faina graham; faina de grau integral; faina alba.

LEGUME

Deosebit de benefice: anghinare domestica; frunze de sfecla; cicoare; papadie; usturoi; hrean; broccolli; gulie; laptuca; ceapa rosie; napul; alge; ceapa galbena; patrunjel; pastarnac, ardei rosii, cartofi dulci, dovleac, spanac, ridichi.
Neutre: sparanghel, sfecla, muguri de bambus, chimen, morcovi, telina, castravete, marar, andive, chimen dulce, masline verzi, ceapa verde, ardei verzi, praz, tofu, rosii.
De evitat: avocado, varza rosie, varza alba, conopida, porumb alb, porumb galben, vinete, mustar, masline negre, cartofi rosii, cartofi albi, varza de bruxelles.

FRUCTE

Deosebit de benefice: smochine uscate, smochine proaspete, prune negre, prune verzi, prune rosii, prune uscate.
Neutre: mere, caise, banane, afine, cirese, merisor, stafide negre, stafide rosii, curmale rosii, boabe de soc, agrise, grapefruit, struguri negre, struguri verzi, struguri rosii, kiwi, lamai, mango, lubenita, nectarine, papaya, piersici, pere, ananas, rodii, stafide, zmeura.
De evitat: mure, nuci de cocos, portocale, rubarba, capsuni, mandarine.

SUCURI SI LICHIDE

Deosebit de benefice: cirese negre, ananas, prune uscate.
Neutre: caisa, morcov, telina, merisor, strugure, grapefruit, papaya, zeama de rosii cu lamaie, suc cu legumele indicate, castravete.
De evitat: mar, cidru de mere, varza, portocale.

MIRODENII

Deosebit de benefice: curry, patrunjel, ardei rosu, sofran de india.
Neutre: extract de migdale, anason, malt de orz, busuioc, frunze de dafin, pere pergamute, sirop de orez brun, nucusoara, arpagic, ciocolata, cuisoare, coriandru, chimion, marar, usturoi, miere, hrean, sirop de artar, melasa, mustar uscat, piper boabe, boia de ardei, ardei capia, sirop de orez, sofran, sare, rozmarin, salvie, cimbru, sos de soia, zahar alb, zahar brun, tapioca, tarhon, ardei iute.
De evitat: capere, scortisoara, vanilie, sirop de porumb, nucsoara, piper alb, piper negru, otet din cidru de mere, otet alb, otet din vin alb.

CONDIMENTE

Neutre: unt de mere, gem din fructe permise, jeleu din fructe permise, mustar, condimente pentru salata (cu continut sarac de lipide, din ingrediente pemise).
De evitat: ketchup, muraturi cu marar, maioneza, muraturi dulci, muraturi acre, condimente.

CEAIURI DE PLANTE

Deosebit de benefice: ardei rosu, papadie, ghimber, hamei, tei, dude, patrunjel, menta, macese, ulm alunecos.
Neutre: musetel, soc, ginseng, ceai verde, paducel, frunza de zmeura, salvie, menta, valeriana, coaja de stejar alb.
De evitat: lucerna, aloe, brusture, gentiana, trifoi rosu, rubarba, traista ciobanului, stivie galbena, frunza de capsuna.

DIVERSE BAUTURI

Deosebit de benefice: sifon.
Neutre: bere, ceai verde, vin rosu, vin alb.
De evitat: cafea obisnuita, cafea decofeneizata, bauturi distilate, cola, sifon dietetic, alte tipuri de sifon, ceai negru decofeneizat, ceai negru obisnuit.

EXEMPLU DE PLAN AL MESELOR 1

MIC DEJUN:
2 felii de paine prajita cu unt sau unt de migdale sau 1 felie de paine prajita cu gem integral natural cu continut scazut de zahar

20 dl suc de legume
Banana
Ceai verde sau ceai de plante

PRANZ:
friptura de vita – 180G sau Friptura de vita 60g pana la 120g
salata de spanac
felii de mar sau de ananas
apa sau sifon

GUSTAREA DE DUPA-AMIAZA:
1 felie de prajitura quinoa cu sos de mere sau felii de morcov si baghete de telina
Ceai verde sau de plante sau felii de fructe
Prajituri cu orez cu un strop de miere

CINA
Tocana de miel cu sparanghel
Broccolli oparite cartof dulce sau anghinare oparita cu sic de lamaie
Fructe proaspete amestecate – mure, kiwi, struguri, piersici
Sifon sau ceai de plante (bere sau vin – permise)

EXEMPLU DE PLAN AL MESELOR 2


MIC DEJUN:
2 felii de paine cu unt dulce, gem sau unt de mere
2 oua fierte
20 dl suc de ananas
Ceai verde sau ceai de plante

PRANZ:
Salata de pui – felii de piept de pui, struguri verzi, nuca, maioneza
1 felie de paine de secara sau salata de legume verzi
2 prune
Apa sau sifon

GUSTARE DE DUPA-AMIAZA:
Seminte de dovleac si nuci, sau prajituri de orez cu unt de migdale, sau curmale, smochine, prune uscate.

CINA:
Friptura de peste arabeasca
Salata de fasole verde
Verdeturi oparite si perpelite cu suc de lamaie
Ceai verde sau ceia de plante
Berea si vinul – permise sar evitati berea si vinul nu in fiecare zi

EXEMPLU DE PLAN AL MESELOR 3

MIC DEJUN:
Lapte de soia
1 ou fiert
2,5 dl suc de ananas sau prune uscate
Ceai verde sau ceai de plante

PRANZ:
120-180g pateu de carne de vita macinata
2 felii de paine
Salata de verdeata asortata – laptuci, patrunjel, ceapa rosie, morcovi, castravete, asezonare cu ulei de masline si suc de lamaie
Apa sau ceai de plante

GUSTARE DE DUPA-AMIAZA:
Salata de andive cu legume prajite
Orez brun cu un strat de unt
Ceai de plante

Vitamine benefice: B si K. A se evita A si E.
Exercitii pentru grupa 0: aerobic, inot, jogging, antrenament pentru controlul greutatii, munca mecanica, urcatul scarilor, arte martiale, sporturi de contact, ciclism, mars, dans, patinaj sau patinaj cu rotile.

Planul grupei sanguine A
GRUPA A : Cultivatorul


Primul vegetarian
Culege ceea ce sadeste
Tract digestiv sensibil
Sistem imunitar tolerant
Se adapteaza bine la conditiile de dieta si mediu inconjurator stabilite
Raspunde cel mai bine la stres prin actiuni de calmare
Necesita dieta agrara pentru a ramane svelt si productiv

Alimente care favorizeaza cresterea in greutate: carne, produse lactate, fasolea mare, fasolea lima, graul in cantitati excesive.
Alimente care favorizeaza scaderea in greutate: uleiuri vegetale, alimente pe baza de soia, legume, ananas.

PRODUSE DIN CARNE SI CARNE DE PASARE

Neutre: pui de gaina, curcan.
De evitat: costita; vita, carne tocata de vita, bivol, rata, gasca, sunca, inima, miel, ficat, oaie, potarniche, fazan, carne de porc, carne de vitel, vanat, prepelita.

ALIMENTE MARINE

Deosebit de benefice: crap, cod, macrou, pastrav marin, somon, sardina, melc, biban galben, biban argintiu, peste cu carne alba.
Neutre: biban oceanic, rechin, biban de mare, sturion, peste spada, biban alb.
De evitat: ansoa, baracuda, caviar, molusca, scoica, crab, rac cu paltosa, tipar, platica, broasca, hering murat sau proaspat, homar, somon afumat, caracatita, scoici, scrumbie, creveti, calcan, calamar, broasca testoasa, biban dungat.

PRODUSE LACTATE SI OUA

Deosebit de benefice: branza de soia, lapte de soia.
Neutre: branza feta, branza farmer, branza de capra, lapte de capra, kefir, mozzarella cu continut scazut de grasimi, iaurt, iaurt cu fructe, iaurt congelat.
De evitat: unt, lapte batut, branza cheddar, branza cu smantana, cazeina, inghetata, parmezan, zer, lapte integral, schweitzer.

ULEIURI SI GRASIMI

Deosebit de benefice: ulei de seminte de in; ulei de masline.
Neutre: ulei din ficat de cod.
De evitat: ulei de porumb, ulei de seminte de bumbac; ulei de arahide; ulei de sofran, ulei de susan.

NUCI SI SEMINTE

Deosebit de benefice: arahide, unt de arahide, seminte de dovleac.
Neutre: migdale; unt de migdale; castane; alune; seminte de mac, seminte de susan, unt de susan, unt de floarea soarelui, seminte de floarea soarelui, nuci.
De evitat: nuci de mahon, fistic.

FASOLE SI LEGUME

Deosebit de benefice: fasole neagra, fasole verde, soia rosie, linte domestica, linte rosie, linte verde, mazare neagra.
Neutre: fasole cu boabe late; fasole saltareata, fasole alba, mazare verde, mazare pastai, mazare de iarna.
De evitat: fasole aramie; fasole mare; fasole rosie.

CEREALE

Deosebit de benefice: amarant si hrisca.
Neutre: orz, fulgi de porumb, faina de porumb, crema de orez, mei expandat, tarate de ovaz, faina de ovaz, orez expandat, tarate de orez, secara alba.
De evitat: crema de grau, faina de cartofi, germeni de grau, cereale combinate, grau decorticat, tarate de grau.

PAINE SI BRIOSE

Deosebit de benefice: paine essene; painea ezekiel, prajituri de orez, paine din faina de soia, paine din grau germinat.
Neutre: paine din orez brun, briose de porumb, paine fara gluten, mei, paine de secara 100%, briose din tarate de ovaz, fulgi crocanti din secara, paine de secara alba.
De evitat: grau arnaut, paine hiperproteica, paine poli-cerealiera, briose din tarate de grau, paine din grau integral.

CEREALE SI PASTE FAINOASE

Deosebit de benefice: hrisca, faina de ovaz, faina de orez, faina de secara, paste fainoase de anghinare.
Neutre: faina de orz; faina cu gluten, faina graham, faina de secara alba, faina de grau germinat, taietei de secara alba, orez brun, orez alb.
De evitat: faina alba, faina de grau integral, paste fainoase cu spanac.

LEGUME

Deosebit de benefice: anghinare domestica; frunze de sfecla; broccolli, morcovi, cicoare, papadie, hrean, nap, laptuci, gulie, praz, cepe rosii, patrunjel, dovleac, ridichi, spanac, tofu.
Neutre: sparanghel, avocado, muguri de bambus, sfecla, chimion, conopida, telina, coriandru, porumb alb, porumb galben, castravete, andive, alge, mustar, masline verzi, ceapa verde, ridichi.
De evitat: varza rosie, varza alba, fasole lima, ciuperci de casa, masline negre, ardei verzi, ardei rosii, ardei galbeni, cartofi dulci, cartofi rosii, rosii, ingame.

FRUCTE

Deosebit de benefice: caise, mure, afine, cirese, merisor, grapefruit, smochine uscate, smochine proaspete, lamai, ananas, prune negre, prune verzi, prune rosii, prune uscate.
Neutre: mere, stafide, curmale, struguri negri, struguri verzi, struguri rosii, kiwi, capsuni, lubenita, piersici de toamna cu coaja neteda, piersici, pere, rodii, zmeura.
De evitat: banane, nuci de cocos, mango, pepene dulce, portocale, papaya, mandarine, rubarba.

SUCURI SI LICHIDE

Deosebit de benefice: caise, morcov, telina, cirese negre, grapefruit, ananas, prune uscate, apa (cu lamaie).
Neutre: mar, cidru de mere, varza, castravete, merisor, struguri, suc de legume din cele indicate.
De evitat: portocala, papaya, rosie.

MIRODENII

Deosebit de benefice: usturoi, ghimbir, sos de soia.
Neutre: anason, busuioc, frunze de dafin, pergamut, nucsoara, arpagic, ciocolata, scortisoara, cuisoare, coriandru, amidon de porumb, chimion, marar, miere, hrean, sirop de artar, mustar uscat, nucsoara, patrunjel, salve, sare, cimbru, zahar brun, zahar alb, tarhon, cimbru, vanilie.
De evitat: capere, piper negru macinat, piper boabe, boia de ardei, piper alb, otet din cidru de mere, otet din vin rosu, otet balsamic, otet alb.

CONDIMENTE

Neutre: gem din fructe permise, jeleu din fructe permise, mustar, condimente pentru salata (cu continut sarac de lipide, din ingrediente pemise).
De evitat: ketchup, maioneza, muraturi picante, muraturi .

CEAIURI DE PLANTE

Deosebit de benefice: aloe, brusture, musetel, ghimber, ginseng, ceai verde, paducel, macese, valeriana, ulm alunecos.
Neutre: papadie, soc, gentiana, hamei, tei, dude, lumanarica, frunze de zmeura, salvie, traista ciobanului, cimbru, patrunjel, frunze de capsuni, coada soricelului, coaja de stejar alb.
De evitat: ardei rosu, matasea porumbului, trifoi rosu, stevie galbena, rubarba.

DIVERSE BAUTURI

Deosebit de benefice: cafea decofeinizata, cafea obisnuita, ceai verde, vin rosu.
Neutre: vin alb.
De evitat: bere, bauturi distilate, apa carbogazoasa, cola, sifon dietetic, alte tipuri de sifon, ceai negru decofeneizat, ceai negru obisnuit.

Vitamine benefice: B, C, E, calciul, fierul si zincul. Evitati vitamina A.
Exercitii pentru grupa A: tai chi, hatha yoga, arte martiale, golf, mars, inot, dans, aerobic (impact scazut), exercitii de intindere.

Planul grupei sanguine B
GRUPA B : Nomadul


Echilibrat
Sistem imunitar puternic
Sistem digestiv tolerant
Optiunile cele mai flexibile privind dieta
Consumator de produse lactate
Raspunde cel mai bine la stres prin creativitate
Necesita un echilibru intre activitatea fizica si mentala pentru a se mentine suplu si agil

Alimente care favorizeaza cresterea in greutate: porumb, linte, arahide, seminte de susan, hrisca, grau.
Alimente care favorizeaza scaderea in greutate: legume verzi, carne, ficat, oua si produse lactate cu continut redus de grasimi, ceai de lemn dulce.

PRODUSE DIN CARNE SI CARNE DE PASARE

Deosebit de benefice: miel, oaie, iepure, vanat.
Neutre: carne de vita, carne tocata de vita, bivol, ficat, fazan, curcan, carne de vitel.
De evitat: costita, carne de pui, rata, gasca, sunca, inima, potarniche, carne de porc, prepelita.

ALIMENTE MARINE

Deosebit de benefice: cod, platica, macrou, stiuca, sardine, scrumbie, calcan, sturion, caviar (icre de sturion).
Neutre: crap, hering proaspat sau murat, rechin, calmar, biban alb, peste cu carne alba, biban galben, somon.
De evitat: ansoa, baracuda, clean, scoici, crab, tipar, broaste, homar, somon afumat, caracatita, stridii, biban de mare, creveti, melci, broasca testoasa.

PRODUSE LACTATE SI OUA

Deosebit de benefice: branza feta, branza de capra, lapte de capra, kefir, mozzarella, lapte ecremat sau 2%, iaurt, iaurt cu fructe, iaurt congelat.
Neutre: unt, lapte batut, cazeina, branza cu smantana, parmezan, branza de soia, lapte de soia, zer, lapte integral, schweitzer.
De evitat: inghetata.

ULEIURI SI GRASIMI

Deosebit de benefice: ulei de masline.
Neutre: ulei din ficat de cod, ulei din seminte de in.
De evitat: ulei de porumb, ulei de seminte de bumbac; ulei de arahide; ulei de sofran, ulei de susan, ulei de floarea soarelui.

NUCI SI SEMINTE

Neutre : unt de migdale, migdale, castane, nuci.
De evitat: alune, boabe de fistic, arahide, unt de arahide, unt de floarea soarelui, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de mac, unt de susan.

FASOLE SI LEGUME

Deosebit de benefice: fasole mare, fasole lima.
Neutre: fasole cu boabe late; fasole rosie, fasole saltareata, fasole alba, mazare verde, mazare pastai.
De evitat: fasole neagra, linte domestica, linte verde, linte rosie, mazare neagra.

CEREALE

Deosebit de benefice: mei, tarate de ovaz, faina de ovaz, orez expandat, tarate de orez, secara alba.
Neutre: crema de orez, faina de cartofi.
De evitat: amarant, orz, hrisca, fulgi de porumb, faina de porumb, crema de grau, secara, cereale combinate, grau decorticat, tarate de grau, germeni de grau.

PAINE SI BRIOSE

Deosebit de benefice: paine de orez brun, mei, prajituri de orez.
Neutre: paine fara gluten, paine hiperproteica fara grau, briose din tarate de ovaz, paine de secara alba, paine din faina de soia.
De evitat: covrigi de grau, briose de porumb, grau arnaut, paine poli-cerealiera, paine de secara 100%, fulgi de secara, paine din grau integral, briose din tarate de grau.

CEREALE SI PASTE FAINOASE

Deosebit de benefice: faina de orez si faina de ovaz.
Neutre: faina graham, faina de secara alba, faina alba, paste fainoase cu spanac, basamati de orez, orez brun, orez alb.
De evitat: faina de grau arnaut, faina de cus-cus, faina de orz, paste fainoase cu anghinare, faina cu gluten, faina de rgau, faina de secara, orez salbatic.

LEGUME

Deosebit de benefice: sfecla, frunze de sfecla, varza rosie, varza alba, morcovi, conopida, broccoli, vinete, nap, mustar, patrunjel, pastarnac, ardei verzi, ardei galbeni, ardei rosii, cartofi dulci, varza de bruxelles.
Neutre: sparanghel, telina, cicoare, castravete, papadie, marar, andive, chimen dulce, usturoi, ghimber, hrean, gulie, praz, ciuperci domestice, ceapa verde, ceapa rosie, ceapa galbena, cartofi rosii, cartofi albi, arpagic, alge, mazare de iarna, dovlecel, nap.
De evitat: avocado, porumb alb, porumb galben, dovleac, rosii, masline negre, masline verzi, ridichi, tofu.

FRUCTE

Deosebit de benefice: banane, fructe de merisor, ananas, papaya, struguri negri, struguri verzi, struguri rosii, prune negre, prune verzi, prune rosii.
Neutre: mere, caise, mure, afine, cirese, curmale, coacaze, smochine, grapefruit, mandarine, kiwi, stafide, lamai, mango, pepene dulce, libenita, piersici de toamna, portocale, piersici, pere, prune uscate, zmeura, capsuni.
De evitat: nuci de cocos, rodii, rubarba.

SUCURI SI LICHIDE

Deosebit de benefice: varza, fructe de merisor, struguri, papaya, ananas.
Neutre: mar, cidru de mere, prune uscate, caise, morcov, cirese negre, castravete, telina, grapefruit, portocala, apa (cu lamaie), suc de legume din cele indicate.
De evitat: rosia.

MIRODENII

Deosebit de benefice: ardei rosu, curry, ghimber, hrean, patrunjel.
Neutre: anason, busuioc, frunze de dafin, pere pergamute, capere, chimen, nucsoara, apragic, ciocolata, cuisoare, coriandru, chimion, marar, usturoi, miere, melasa, sirop de artar, boia de ardei, piper boabe, rozmarin, sofran, salvie, sare, sos de soia, zahar brun, zahar alb, tarhon, vanilie, otet balsamic, otet din vin rosu, otet alb.
De evitat: scortisoara, malt de orz, amidon de porumb, scortisoara, sirop de porumb, piper negru maciant, piper alb, tapioca.

CONDIMENTE

Neutre: unt de mere, gem si jeleu din fructe permise, maioneza, mustar, muraturi cu marar, muraturi dulci, condimente picante.
De evitat: ketchup.

CEAIURI DE PLANTE

Deosebit de benefice: ghimber, ginseng, patrunjel, macese, salvie, frunze de zmeura.
Neutre: brusture, ardei rosu, musetel, papadie, soc, ceai verde, paducel, dud, ulm alunecos, frunze de capsuni, valeriana, coada soricelului.
De evitat: aloe, matasea porumbului, gentiana, hamei, tei, rubarba, traista ciobanului.

DIVERSE BAUTURI

Deosebit de benefice: ceai verde.
Neutre: bere, cafea decofeneizata, cafea obisnuita, ceai negru decofeinizat, ceai negru obisnuit, vin rosu, vin alb.
De evitat: bautur distilate, apa carbogazoasa, cola, sifon dietetic, alte tipuri de sifon.

Vitamine benefice: magneziul.
Exercitii pentru grupa B: aerobic, tenis, arte martiale, plimbare, ciclism, mars, inot, jogging, gimnastica de intretinere, golf, tai chi, hatha yoga.

Planul grupei sanguine AB
GRUPA AB : Enigmaticul



Fuziune moderna intre grupele sanguine A si B
Raspuns de tip cameleonic la conditii schimbatoare de mediu si de dieta
Tract digestiv sensibil
Sistem imunitar excesiv de tolerant
Raspunde optim la stres in plan spiritual, fizic si la nivel de energie creatoare
Un mister evolutionist

Alimente care favorizeaza cresterea in greutate: carne rosie, fasole mare, fasole lima, seminte, porumb, hrisca, grau.
Alimente care favorizeaza scaderea in : tofu, alimente marine, produse lactate, legume verzi, ananas.

PRODUSE DIN CARNE SI CARNE DE PASARE

Deosebit de benefice: miel, oaie, iepure, curcan.
Neutre: ficat, fazan.
De evitat: costita, carne de pui, carne de vita, carne tocata de vita, bivol, rata, gasca, sunca, inima, potarniche, carne de porc, carne de vitel, carne de vanat.

ALIMENTE MARINE

Deosebit de benefice: ton, cod, biban oceanic, macrou, sturion, stiuca, sardine, pastrav, scrumbie, melci.
Neutre: crap, caviar, hering proaspat, midie, scoici, rechin, calmar, somn, biban alb, somon, biban galben.
De evitat: ansoa, baracuda, scoici de mare, crab, rac cu platosa, platica, broasca, hering murat, homar, somon afumat, calcan, caracatita, stridi, creveti, broasca testoasa.

PRODUSE LACTATE SI OUA

Deosebit de benefice: branza de capra, branza feta, lapte de capra, iaurt, smantana acra (degresata), kefir, mozzarella.
Neutre: branza cu smantana, branza de soia, lapte ecremat sau 2%, lapte de soia, scweitzer, zer.
De evitat: inghetata, parmezan, unt, lapte integral, lapte batut.

ULEIURI SI GRASIMI

Deosebit de benefice: ulei de masline.
Neutre: ulei din ficat de cod, ulei din seminte de in, ulei de arahide.
De evitat: ulei de porumb, ulei de seminte de bumbac; ulei de sofran, ulei de susan, ulei de floarea soarelui.

NUCI SI SEMINTE

Deosebit de benefice : castane, arahide, unt de arahide, nuci.
Neutre: unt de migdale, migdale, boabe de fistic.
De evitat: alune, seminte de dovleac, seminte de susan, seminte de mac, unt de floarea soarelui, seminte de floarea soarelui, unt de susan.

FASOLE SI LEGUME

Deosebit de benefice: fasole rosie, soia, linte verde.
Neutre: fasole cu boabe late; fasole verde, fasole saltareata, fasole alba, linte, mazare verde, mazare pastai, linte rosie, linte domestica.
De evitat: fasole neagra, fasole mare, fasole lima, mazare neagra.

CEREALE

Deosebit de benefice: mei, tarate de ovaz, faina de ovaz, boabe de secara, orez expandat, secara alba.
Neutre: orz, crema de orez, crema de grau, faina de cartofi, cereale combinate, grau tocat, fulgi de soia, granule de soia, tarate de grau, germeni de grau.
De evitat: hrisca, fulgi de porumb, faina de porumb.

PAINE SI BRIOSE

Deosebit de benefice: paine de orez brun, mei, prajituri de orez, paine de secara 100%, biscuiti de secara, paine din grau germinat, paine din faina de soia.
Neutre: covrigi de grau, grau arnaut, paine fara gluten, paine hiperproteica, paine poli-cerealiera, briose din tarate de ovaz, paine din secara alba, briose din tarate de grau, paine din grau integral.
De evitat: briose de porumb.

CEREALE SI PASTE FAINOASE

Deosebit de benefice: faina de ovaz, faina de orez, faina de secara, faina de grau germinat, basmati de orez, orez brun, orez alb, orez salbatic.
Neutre: faina de cus-cus, faina graham, faina de grau arnaut, faina cu gluten, faina de secara alba, faina alba, paste fainoase cu spanac.
De evitat: faina de orz, paste fainoase cu anghinare.

LEGUME

Deosebit de benefice: sfecla, frunze de sfecla, castravete, broccoli, conopida, telina, pastarnac, papadie, vinete, patrunjel, usturoi, nap, mustar verde, cartofi dulci, tofu.
Neutre: varza rosie, varza alba, chinion, cicoare, coriandru, chimen dulce, ghimber, hrean, gulie, praz, morcovi, andive, ceapa verde, ceapa rosie, mazare de iarna, spanac, dovleac, cartofi albi, rosii, ridichi, dovlecel.
De evitat: avocado, porumb alb, porumb galben, masline nerge, ardei verzi, ardei rosii, ardei galbeni.

FRUCTE

Deosebit de benefice: cirese, sctruguri versi, negri si rosii, ananas, merisor, smochine uscate si proaspete, kiwi, grapefruit, prune.
Neutre: mere, caise, caise, mure, afine, coacaze, curmale, lubenita, capsuni, mandarine, piersici, papaya, pere, prune uscate, stafide, zmeura.
De evitat: banane, nuci de cocos, mango, portocale, curmale, rodii, rubarba.

SUCURI SI LICHIDE

Deosebit de benefice: varza, fructe de merisor, morcov, telina, cirese negre, papaya.
Neutre: mar, cidru de mere, prune uscate, caise, castravete, grapefruit, ananas, apa cu lamaie, suc de legume in conformitate cu legumele recomandate.
De evitat: portocala.

MIRODENII

Deosebit de benefice: curry, usturoi, hrean, patrunjel.
Neutre: busuioc, frunze de dafin, pere pergamute, nucsoara, arpagic, ciocolata, scortisoara, cuisoare, coriandru, chimion, marar, miere, sirop de artar, salvie, melasa, nucsoara, ardei , ardei capia, rozmarin, sirop de orez, rozmarin, vanilie, sare, cimbru, sos de soia, zahar brun, zahar alb, tarhon, otet de vin rosu, otet balsamic, otet din cidru de mere.
De evitat: anason, otet alb, piper boabe, piper alb, boia de ardei, tapioca, sirop de porumb.

CONDIMENTE

Neutre: gem si jeleu din fructe permise, maioneza, mustar, condimente pentru salata cu continut scazut de grasime, din ingredientele permise.
De evitat: ketchup, muraturi cu marar, muraturi cu condimente picante.

CEAIURI DE PLANTE

Deosebit de benefice: ghimber, ginseng, brusture, musetel, ceai verde, macese, frunze de capsune.
Neutre: ardei rosu, papadie, soc, dude, patrunjel, salvie, frunze de zmeura, ulm alunecos, valeriana, mesteacan alb, coada soricelului.
De evitat: aloe, matasea porumbului, gentiana, hamei, tei, rubarba, traista ciobanului, gura lupului.

DIVERSE BAUTURI

Deosebit de benefice: cafea obisnuita, cafea decofeinizata, ceai verde.
Neutre: bere, apa carbogazoasa, sifon, vin rosu, vin alb.
De evitat: bauturi distilate, sifon dietetic, cola cu sifon, ceai negru decofeinizat, ceai negru obisnuit.

Vitamine benefice: C, zinc, seleniul.
Exercitii pentru grupa AB: tai chi, hatha yoga, aikido, golf, ciclism, mars, inot, dans, aerobic, plimbare, exercitii de intindere.
  • Iozefina
  • Avatarul lui Iozefina
  • Deconectat
  • Elite Member
  • Enervez in rate lunare!
  • Posts: 212
  • Thank you received: 53
  • Karma: 5
Fi impecabil in ceea ce spui!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:4 grupe sanguine 4 diete #10177

Planul grupei sanguine A
GRUPA A : Cultivatorul

Vitamine benefice: B, C, E, calciul, fierul si zincul. Evitati vitamina A.
Exercitii pentru grupa A: tai chi, hatha yoga, arte martiale, golf, mars, inot, dans, aerobic (impact scazut), exercitii de intindere.

Dupa cum citesc aici pt. grupa mea,chiar ce scrie la --de evitat-- tocmai pe astea le consum si imi plac :ardei, masline, ciuperci,portocale, banane...
Greu cu dietele astea...:ohmy:
... trebuie sa incep sa joc golf, as vrea eu !!!:P
  • sara
  • Avatarul lui sara
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • \\\\
  • Posts: 964
  • Thank you received: 88
  • Karma: 12
Sara
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.