Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Motivare pentru Ocupare

Motivare pentru Ocupare #37442

800 de tineri de peste 18 ani cu dizabilitati care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului si persoane de etnie roma isi pot imbunatati competentele personale si profesionale si abilitatile de identificare a unui loc de munca prin intermediul proiectului “Motivare pentru Ocupare”.Tinerii vor beneficia de servicii de informare si consiliere profesionala, motivare, formare profesionala, mediere pe piata muncii si acompanierea la locul de munca. Beneficiarii vor fi indrumati catre cursuri de calificare si recalificare pentru locurile de munca cele mai cautate.

“Ce are original proiectul nostru si abordarea cu care incercam sa convingem oamenii sa vina la noi? Sunt doua lucruri. Pe de o parte, vorbim de un program de motivare - doua zile in care facem un program intens de motivare, incercam sa facem oamenii sa capete incredere in ei insisi, sa se repozitioneze in ceea ce priveste propria viata si cariera, sa isi fixeze niste obiective, sa se tina de ele, sa isi asume responsabilitatea propriei vieti. In al doilea rand, este un proiect bun, din punctul nostru de vedere, pentru ca ne permite sa le oferim oamenilor ce curs isi doresc. (…)

Noi ne-am gandit nu sa dam niste cursuri prestabilite de noi, ne intalnim cu oamenii si vedem care sunt interesele lor reale, profesionale, evident ca ne uitam si la piata muncii”
, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, coordonatorul proiectului, Gabi Comanescu.

Totodata, se va lucra si cu 400 de specialisti pentru eliminarea prejudecatilor si stereotipurilor si crearea de asteptari pozitive cu privire la potentialul de integrare sociala si profesionala a grupurilor vulnerabile.

Specialistii sunt reprezentanti ai agentiilor publice/private care furnizeaza servicii sociale si de ocupare grupurilor vulnerabile, din administratia publica locala si organizatii neguvernamentale, voluntari, angajati si manageri de companii.

Proiectul se va derula in regiunile Bucuresti-Ilfov, Nord-Est, Sud-Vest, Sud-Est si Sud-Muntenia pe o perioada de 18 luni iar cei interesati pot contacta Fundatia Motivation Romania.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 — Investeste in oameni!
AGERPRES
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Motivare pentru Ocupare #42570

“MOTIVARE PENTRU OCUPARE!”

 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Motivare pentru Ocupare #42571

Fundația Motivation România a prezentat rezultatele proiectului "Motivare pentru ocupare"

Proiectul „MOTIVARE PENTRU OCUPARE”, dedicat persoanelor din grupuri vulnerabile pe piaţa muncii, este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeşte în oameni! (contract POSDRU/165/6.2/S/140197). Proiectul este implementat de Fundația Motivation România împreună cu partenerii săi Fundaţia Special Olympics din Romania, HR Specialists SRL, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Goals UK CIC.La eveniment au participat beneficiari, angajatori, factori de decizie, specialiști din sfera socială și de ocupare. Au fost prezentate bunele practici în materie de intervenții și servicii oferite persoanelor din grupurile vulnerabile din proiect (persoane cu dizabilităţi, tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului, persoane de etnie romă), din perspectiva promovării potențialului de integrare socială și profesională a acestora. Au împărtășit din experiența lor beneficiari ai proiectului și angajatori, experți în medierea pe piața muncii a persoanelor vulnerabile. De asemenea, la finalul conferinței participanții au fost provocați la o dezbatere în care au încercat să găseasca împreună modalități prin care să putem contribui la integrarea socio – profesională a grupurilor vulnerabile pe piața muncii.

„Prin intermediul acestui proiect ne-am propus și am reușit să ajutăm cât mai multe persoane din grupuri vulnerabile să-și găsească un loc de muncă” a declarat domnul Cristian Ispas, Director General, Fundația Motivation România. „Un loc de muncă de calitate asigură independența economică și un standard de viață adecvat, fiind cea mai bună protecție împotriva sărăciei. Am reușit prin proiectul nostru să redăm independența aceasta unor persoane care aveau mare nevoie de sprijin.”

Conferința Națională de finalizare a proiectului a reprezentat ocazia de a realiza bilanțul proiectului cu o lună înainte de final. Obiectivul general al proiectului a constat în facilitarea integrării pe piaţa muncii a principalelor grupuri vulnerabile, prin servicii de dezvoltare a potenţialului lor profesional şi acces la formare profesională şi ocupare. Până la acest moment, am lucrat cu 982 de persoane din cinci regiuni de dezvoltare (București-Ilfov, Nord-Est, Sud-Est, Sud-Vest și Sud Muntenia): 659 de persoane cu dizabilităţi, 228 de tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului şi 95 de persoane de etnie romă. În cadrul proiectului, acești oameni și-au îmbunătăţit competenţele personale şi profesionale şi abilităţile de identificare a unui loc de muncă. Ei au beneficiat de servicii de evaluare, informare și consiliere profesională, motivare şi orientarea către cursuri de (re)calificare, selectate în funcţie de nevoile şi interesele profesionale ale persoanelor şi de tendinţele de pe piata muncii. 846 de persoane din grupuri vulnerabile au participat la cursuri precum: lucrător în comerț, agent curățenie clădiri și mijloace de transport, lucrător în alimentație, lucrator în estetica și igiena corpului omenesc, lucrător în cultura plantelor, operator introducere, prelucrare și validare date, legător manual, frizer, peisagist floricultor, manichiurist-pedichiurist, agent de securitate, administrator pensiune turistica, tehnician maseur și confectioner asamblor articole din textile. Pentru 539 de persoane s-au căutat locuri de muncă; dintre acestea, 98 de persoane s-au angajat până în prezent.

De asemenea, proiectul a realizat îmbunatățirea atitudinii a 395 de specialişti faţă de grupurile vulnerabile, în sensul eliminării prejudecăţilor şi stereotipurilor şi creării de aşteptări pozitive cu privire la potenţialul de integrare socială şi profesională a grupurilor vulnerabile. Am invitat la cursuri de specializare privind integrarea socială a grupurilor vulnerabile sau am oferit informații în domeniu unui număr de 122 reprezentanţi din personalul agenţiilor publice/private care furnizează servicii sociale şi de ocupare a grupurilor vulnerabile, 67 de reprezentanţi din personalul organizaţiilor societăţii civile şi voluntari, 54 de angajaţi, 26 de manageri şi 126 de reprezentanţi din personalul administraţiei publice locale.

Prin implementarea proiectului „MOTIVARE PENTRU OCUPARE”, Fundaţia Motivation România îşi îndeplineşte misiunea de a dezvolta programe sustenabile care îmbunătăţesc calitatea vieţii persoanelor ce fac parte din grupurile vulnerabile din România. Având valori ca transparenţa, responsabilitatea şi încrederea, Fundaţia Motivation România pune accent pe integrarea socială, educaţională şi profesională a persoanelor cu dizabilităţi (www.motivation.ro).

via
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .