Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Euroscepticismul va aparea si in Romania?

Euroscepticismul va aparea si in Romania? #28356

Se stie ca in tara noastra ori de cate ori s-au facut sondaje in legatura cu NATO si UE peste 80% din concetateni au privit cu ochi buni aceste organisme internationale!
Agresivitatea cu care au intervenit Barosso, Angela Merkel si altii de prin UE (e adevarat ca in mare masura au fost cei din PP) i-a facut pe multi romani sa priveasca cu circumspectie spre UE.
Care credeti ca va fi atitudinea lui Ponta si Antonescu daca referendumul va reusi? Ca la prima maraitura a lui Merkel si a lui Baroso s-au supus (parlamentul la fel) fara sa carteasca !
Personal am fost deranjat de reactia de slugarnicie a celor din tara (Ponta, Antonescu, parlament), nu de alta, dar o acuza care i-a fost adusa lui Basescu a fost si cea de slugarnicie la poarta! Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Euroscepticismul va aparea si in Romania? #28358

SCRISOAREA lui Emil Constantinescu către Barroso: "Raportul MCV conţine exagerări care au afectat interesele României"

"Vă scriu în calitate de fost preşedinte al României între 1996-2000 şi de lider al societăţii civile şi al opoziţiei democratice anticomuniste şi proeuropene în perioada 1990-1996, pentru a-mi exprima îngrijorarea faţă de modul în care au fost afectate interesele politice, economice şi financiare ale României prin poziţia adoptată de Comisia Europeană faţă de schimbările politice din România din luna iulie 2012", afirmă Constantinescu, în scrisoarea deschisă transmisă vineri MEDIAFAX.

Constantinescu arată că, "deşi toate schimbările politice din România au fost supuse avizului Curţii Constituţionale şi au fost declarate constituţionale de către aceasta, ele au fost apreciate de mai mulţi oficiali ai Comisiei Europene, ai Parlamentului European sau ai cancelariilor unor state occidentale în termeni duri, ca un grav derapaj democratic, ajungându-se până la catalogări de tipul "lovituri de stat" sau "metode puciste", iar şi mai gravă a fost proferarea unor ameninţări privind amânarea integrării în spaţiul Schengen sau a unor monitorizări suplimentare".

Fostul preşedinte menţionează că "utilizarea pripită" a unor catalogări care nu respectă proprietatea termenilor a avut rolul de a amplifica tensiunea politică internă în România şi sunt considerate o cauză a deprecierii cursului monedei naţionale. El adăugă că aceste "exagerări" ar fi putut fi evitate dacă ar fi existat un dialog al Comisiei cu foştii şefi de stat, indicându-i pe Ion Iliescu şi Regele Mihai I, precum şi cu reprezentanţi de marcă ai mediului academic şi ONG-urilor din România.

"Îmi pun întrebarea dacă la nivelul Comisiei Europene există preocuparea pentru o cunoaştere mai profundă a particularităţilor legislative, sociale şi culturale din noile state membre UE din Europa Centrală şi câtă încredere putem avea în dialogul Comisiei Europene cu diferite componente ale societăţii civile dacă în cazul evenimentelor recente din ţara noastră câţiva agenţi de influenţă au putut determina, utilizând unele ziare influente din Occident, o reacţie disproporţionat negativă asupra unor evenimente scoase din context sau care pur şi simplu nu au existat în realitate", afirmă Constantinescu.

El arată că raportul MCV "conţine o serie de informaţii inexacte de natură constituţională şi instituţională, preluate de la susţinătorii preşedintelui suspendat al României fără o verificare corespunzătoare şi însoţite de erori de apreciere".

Potrivit lui Constantinescu, consideraţia CE privind necesitatea "întrunirii unui cvorum pentru demiterea preşedintelui de peste 50% din numărul celor înscrişi în listele electorale poate produce efecte grave în destabilizarea sistemului politic din România". "Îmi permit să vă atrag atenţia că în cazul în care referendumul care va avea loc peste câteva zile, în 29 iulie, nu se va realiza cu cvorumul impus, dar o mare majoritate se va pronunţa pentru demiterea preşedintelui, se va crea o situaţie de criză politică extremă şi responsabilitatea Comsiei Europene nu va putea fi evitată", îi spune fostul preşedinte lui Barroso.

Constantinescu argumentează că în Constituţie nu e nicio prevedere legată de îndeplinirea unui cvorum pentru referendum, iar recomandarea Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) a Consiliului Europei este contrară impunerii unui prag pentru cvorum.

Totodată, fostul preşedinte arată că în raportul MCV sunt şi alte recomandări "la limita respectării suveranităţii unui stat membru UE", cum ar fi retragerea OUG 38/2001 privind competenţele Curţii Constituţionale cu privire la hotărârile Parlamentului, precum şi "cerinţa ultimativă" de a nu fi acordate graţieri pe perioada preşedinţiei interimare.

Constantinescu mai consideră şi că "intervenţia în favoarea preşedintelui suspendat" este "gravă" şi ar putea duce în premieră la crearea unui curent anti-european în România.

"Domnule preşedinte Barroso, nu îmi este foarte clar care au fost raţiunile intervenţiei în favoarea preşedintelui suspendat, dar dacă acestea provin din dorinţa de a sprijini în noile state membre ale UE şefi de stat docili în faţa unor măsuri luate de Comisia Europenă, chiar dacă ei sunt şantajabili prin actele lor de corupţie sau prin derapajele de la democraţie, mi se pare un lucru grav. La fel de periculoase mi se par şi judecăţile partizane în funcţie de interesele diferitelor grupuri ideologice din Parlamentul European", conchide fostul preşedinte al României.
Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: ciresaru

Rasp: Euroscepticismul va aparea si in Romania? #28385

Un raspuns surpriza iti dau Mariuse !
Este cat se poate de firesc sa CREASCA euroscepticismul in Romania .
Una e s dorim Integrarea ,si cu totul altceva Alinierea la unele standarde economice si sociale .
Una e sa vrem , alta este sa si reusim ,sa avem potential.
Eu cred ca ne maturizam in judecata si discernamant.
Cat despre opiniile germanilor , alti sefi temporali aici vorbim de circumstante .
Nu suntem criticati de Sefi spanioli , francezi, italieni etc pentru ca au orientari de Stanga politica .
Romania este criticata de catre Dreapta Europeana . Asta e Votul ACUM .

De multe ori critica a fost nedreapta la adresa Romaniei , NU din nestiinta , Ci din PARTIZANAT POLITIC.
Cine are nervii tari REZISTA !
  • ciresaru
  • Avatarul lui ciresaru
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Vreau sa comunic..
  • Posts: 803
  • Thank you received: 123
  • Karma: 7
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, ioanahope&ciresaru ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: ihdsimmeu

Rasp: Euroscepticismul va aparea si in Romania? #28389

Dragul meu si totusi: pe langa ca ne dam cu dreptul in stangul am impresia ca suntem numai buni de niste teste! Imi amintesc cum chiar pe la inceputul integrarii aveam o lista intreaga de ce nu putem face, pentru ca altii deja s-au "abonat". Ori acum vedem ca ni se impune si cum sa ne organizam viata politica sau viteza cu care ne decidem destinul. Pentru ca n-am pomenit, sa vi sa faci galagie ca ma misc prea repede in legatura cu anumite schimbari. Ceea ce conteaza, este daca a fost facuta in temeiul legalitatii si nu al vitezei!
Personal nu ma deranjeaza sa fiu criticat. Dar sa fie pe corecte, nu pe fantasmagorii sau calcand in picoare suveranitatea unui stat! Sunt de acord ca in esenta, greseala a fost a USL-ului (intr-un mod deosebit a lui Ponta si a lui Antonescu). Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Euroscepticismul va aparea si in Romania? #28657

Ma 'nea Barroso, nu mai spune: "rapid"? Nu e cam mult tupeu?
Jose Manuel Barroso cere Guvernului Ponta să trimită rapid listele electorale la CCR: "Sunt profund preocupat de recentele evoluţii privind procesul de validare a referendumului"

Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, exprimă "preocuparea" în legătură cu recentele evoluţii politice din România, cerând Guvernului să trimită rapid CC listele electorale pentru a se putea lua o decizie privind referendumul, declarându-se îngrijorat de presupusele "presiuni" asupra Curţii.

"Sunt profund preocupat de recentele evoluţii privind procesul de validare a referendumului de către Curtea Constituţională", afirmă Jose Manuel Barroso în scrisoarea adresată premierului Ponta.

"Este esenţial ca Guvernul României să răspundă fără întârziere solicitării Curţii Constituţionale de transmitere a listelor electorale, pentru ca instanţa să ia cât mai curând posibil decizia finală privind referendumul. În acest context, este de o importanţă capitală ca instanţa constituţională să fie lăsată să îşi clarifice poziţia, dacă acest lucru va fi necesar, iar toate celelalte părţi trebuie să se abţină să facă propriile interpretări", adaugă Barroso.

"Aş vrea să exprim îngrijorările Comisiei Europene în legătură cu acuzaţiile care ne-au fost semnalate privind presiuni şi intimidări la adresa judecătorilor Curţii Constituţionale. Am încredere că dumneavoastră şi Guvernul dumneavoastră veţi lua, în interesul României şi cetăţenilor ei, deciziile necesare pentru implementarea angajamentelor asumate. Aplicarea deplină şi riguroasă a tuturor recomandărilor stabilite în raportul din 18 iulie este esenţială pentru credibilitatea României şi pentru stabilitatea economică şi financiară", precizează Barroso în scrisoarea adresată premierului Ponta.

"Prin intermediul dumneavoastră, fac apel la toate forţele politice din România, de la guvernare şi din opoziţie, să acţioneze cu responsabilitate şi reţinere şi să se concentreze pe nevoia urgentă de restabilire a stabilităţii. Uniunea Europeană va continua să monitorizeze situaţia îndeaproape şi va acorda o atenţie specială evoluţiilor politice post-referendum în raportul MCV care va fi elaborat până la sfârşitul acestui an", încheie preşedintele CE.
Nota mea: Inteleg sa aiba ingrijorare dar s-o aiba de ambele parti si mai ales sa nu se bage in halul asta! Imi da de banuit ca nu-i incanta deloc ca nu vor mai avea o marioneta gen Basescu, cu toate ca modul in care au actionat imdeiat dupa mizeria cu "lovitura de stat" si Ponta si Antonescu au stat in genunchi de-a dreptul, acceptand toate conditiile impuse de Barroso. Se pare ca vrea sa spuna ce el e nasul? Sper ca atat Ponta cat si Antonescu sa nu uite ca adevaratul stapan este poporul roman! Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Euroscepticismul va aparea si in Romania? #28668

Ponta răspunde: Nu aveţi informaţii complete
Guvern: CE nu are informaţii complete privind listele electorale şi termenul de răspuns la CC

Guvernul a răspus, pe seară, preşedintelui Comisiei Europene. În esenţă, Victor Ponta spune că CE nu are informaţii complete privind transmiterea listelor electorale, aflate la BEC şi că este foarte posibil ca preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, să nu fi fost informat de existenţa unui termen de răspuns fixat chiar de Curtea Constiţutională.

Într-un comunicat, Guvernul arată că a luat act de scrisoarea transmisă de Barroso şi remarcă mesajul echilibrat "adresat de fapt tuturor actorilor politici din România", apreciind că este pentru prima dată când Comisia Europeană observă în mod oficial că Traian Băsescu şi PDL pot fi făcuţi răspunzători pentru presiuni la adresa Curţii Constituţionale.

Guvernul susţine că mesajul lui Barroso vine practic în continuarea şi totodată completarea apelului pe care premierul Victor Ponta l-a lansat de curând tuturor celor implicaţi în rezolvarea crizei politice, respectiv un îndemn la raţiune, respect reciproc şi pentru deciziile Curţii Constituţionale, abţinere de a prejudeca decizii ale instituţiilor în drept.

"În ceea ce priveşte măsurile privind transmiterea listelor electorale către Curtea Constituţională, este evident că informaţiile de care dispune Comisia Europeană pe acest subiect sunt incomplete. Listele solicitate de Curte, la care se face referire, sunt în responsabilitatea Biroului Electoral Central, iar verificarea lor se face în termenul stabilit de Curtea Constituţională. Subliniem că există un termen fixat prin decizie a Curţii (31 august a.c.) pentru a primi listele şi nu există niciun indiciu care să infirme dorinţa de încadrare în acest termen. Este foarte posibil ca preşedintele Barroso să nu fi fost informat de existenţa unui termen de răspuns fixat chiar de Curtea Constituţională", transmite Guvernul.
Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Euroscepticismul va aparea si in Romania? #28670

"ÎNGRIJORATĂ de recentele acţiuni GUVERNAMENTALE", Administraţia Obama trimite duminică la Bucureşti UN EMISAR SPECIAL
Philip Gordon, Asistent pentru afaceri europene şi eurasiatice al lui Hillary Clinton, vine duminică la Bucureşti, pentru a discuta cu oficialii români despre „îngrijorarea Statelor Unite” faţă de ultimele evenimente politice din România, care „ameninţă separarea democratică a puterilor în stat şi slăbesc independenţa instituţiilor statului”, se arată într-un comunicat al Departamentului de Stat american.

„În data de 12 august, Asistentul Gordon va merge la Bucureşti, în România, unde se va întâlni cu oficiali guvernamentali de vârf, pentru a discuta despre îngrijorarea Statelor Unite, ca urmare a ultimelor acţiuni ale Guvernului, care ameninţă separarea democratică a puterilor în stat şi slăbesc independenţa instituţiilor statului. De asemenea, Asistentul Gordon se va întâlni şi cu membri ai societăţii civile şi ai comunităţii de afaceri, pentru a discuta despre rolul lor în întărirea valorilor şi principiilor democratice împărtăşite de comunitatea transatlantică”, a informat Departamentul de Stat.
Gordon vine în România din Turcia, unde o însoţeşte pe Hillary Clinton, care efectuează o vizită în această ţară.
Faptul că Secretarul de Stat american l-a trimis pe Philip Gordon l-a Bucureşti este un semnal foarte clar al Statelor Unite pentru Guvernul Ponta că este timpul să treacă de la vorbe la fapte şi să îşi respecte angajamentele internaţionale de a asigura o guvernare democratică.

În plus, termenii foarte duri, în materie de limbaj diplomatic, folosiţi de Departamentul de Stat pentru a descrie scopul vizitei oficialului american în România sunt un alt semnal că SUA se implică în actualul război politic la Bucureşti, mai mult decât au făcut-o până acum, prin ambasadorul Mark Gitenstein, care a vorbit deseori despre problemele din ultima vreme şi s-a întâlnit cu oficialii români pentru a discuta pe această temă.
Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Euroscepticismul va aparea si in Romania? #28677

In Romania este haos total . Totul a devenit relativ.
Nu mai este mult si devenim teren pentru experimente absurde .
Romania este Campioana Lumii . Aici face oricine orice .
Dupa care comentam, ne amuzam, ne enervam si uite asa ne trece viata .
Avem legi insa se aplica doar ........... ne mai gandim ce si cum .
Pe cuvant ca nu mai intelegem ce se intampla .
Cum adica ?! Romanul voteaza si Alti hotaresc cam cum ar trebuii sa fie ?!
Suntem pe aratura fratilor .:evil:
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6746
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: ihdsimmeu

Rasp: Euroscepticismul va aparea si in Romania? #28728

Aici am postat intrebari preluate din Jurnalul National, Europei, la care daca nu se raspunde, cred ca euroscepticismul se va amplifica in tara noastra. Asa ca nu o sa le repet, dar va invit sa facem acest demers: sa adaugam la acele intrebari, intrebarile noastre, care ne-ar putea face eurosceptici, daca Europa continua sa ne trateze ca pe un cobai! Cum e normal, voi da startul:
Unde era Europa cand:
- dl. Basescu incuraja in Parlamentul Romaniei aparitia unui partid (UNPR) care nu a participat la alegeri, dandu-li-se acestora toate drepturile pe care le aveau partide care au trecut prin focul scrutinului?
Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Euroscepticismul va aparea si in Romania? #28792

Vivianne Reding, ne datorezi 150 de euro pe lună

Doamnă comisar european Vivianne Reding, vă scriu în calitate de plătitor al salariului pe care îl încasați de la cetățenii UE. Sigur, eu personal nu acopăr prea mult din cheltuielile dumneavoastră, dar împreună cu cei 7,4 milioane de români pe care îi înjurați constant și nedrept, vă bag în buzunar 150 de euro pe lună (suntem 1 la sută din populația continentului, iar dumneavoastră ramasați cam 15.000 de euro, lunar). Nu am mai luat în calcul costurile personalului, diurnele, chiriile și alte beneficii de care dispuneți, ca ministru european. Pe astea le achităm ca bonus, să vă fie masa bogată.

Când am văzut cu câtă fervoare v-ați implicat în campania electorală din România, cu câtă îndârjire apărați un candidat la pensionare anticipată, m-am gândit că aveți un interes personal.

Poate ați primit o sponsorizare, la partid, sau poate aveți afaceri prin zonă…Poate faceți jocul unor cercuri de interese, poate vă aranjați ploile la alegerile din CE, cu sprijin unguresc și german, cine știe? Apoi, m-am corectat: șmenurile se petrec doar în țările monitorizate, ca România, cum să ne gândim la lucruri necurate în ceea ce-i privește pe funcționarii europeni ( mai ales că am și uitat de cazurile Prodi și Santer)?

Așa am tras concluzia că graba cu care ați intervenit în disputa de la București și mai ales greșeala de apreciere pe care ați făcut-o (și în care insistați) nu sunt din interes, ci din prostie. Iată de ce cred că ar trebui să lăsați locul unor funcționari mai capabili și să mergeți la lucru în țări unde un sistem dictatorial v-ar putea folosi mai eficient.

Poate guvernul României, la cinci ani de la integrare, nu are suficientă experiență și nu știe că poate să ceară demiterea unui comisar, atunci când acesta greșește.

Până una-alta, noi, cei 7,4 milioane de cetățeni pe care i-ați jignit din prostie, dacă nu din interes, vă solicităm demisia.

Nu disperați: omul dumneavostră de la București are încă pârghii de intervenție și ar putea să vă întoarcă serviciul, arestând toate cele 7,4 milioane care vă contestă. Mă tem că, totuși, așa ceva ar afecta și bugetul de care dispuneți, dar nu-i nimic, măcar un semnal ați putea da, împreună, în acest sens.
Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan