Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Tratamente in strainatate

Tratamente in strainatate #5150

Cercetarea in domeniul utilizarii terapeutice a celulelor stem adulte a inceput in urma cu trei decenii. Celulele stem pot fi folosite in vindecarea unor tesuturi distruse anterior de boli sau leziuni.In randul pacientilor carora li s-au administrat precursori de celule stem, s-au inregistrat ameliorari semnificative in cazuri de diabet zaharat, infarct miocardic, arterite, boala Parkinson, dementa senila sau boala Alzheimer, distrofii musculare, ciroza hepatica sau insuficienta hepatica.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Tratamente in strainatate #5412

Solistul trupei Iris este supus azi transplantului de ficat, programat la o clinica din Germania. In aceasta dimineata, medicii au prelevat o bucata din ficatul Rodicai, soaia lui Cristi Minculescu, pe care o vor transplanta artistului. Din echipa de medici face parte si prof. dr. Dorel Sandesc, seful sectiei de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Timisoara, care a supravegheat cazul lui Cristi si care va fi anestezistul interventiei chirurgicale ce va dura in jur de 12 ore.

Medicii sunt optimisti, statisticile aratand ca pacientii aflati in aceasta situatie au fost recuperati in proportie de de peste 90%. Artisul sufera de o boala ereditara, polichistica hepato-renala.

''Transplantul a reusit! Asa mi s-a comunicat'', a spus Cosmin Nicoara, impresarul trupei Iris. Cele doua interventii chirurgicale, a lui Cristi si a Rodicai Minculescu, au mers in paralel, a adaugat acesta.

Costul interventiei chirurgicale a solistului trupei Iris se ridica la 47.000 de euro, suma ce va fi acoperita din Fondul National de Asigurari de Sanatate.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Tratamente in strainatate #5420

Sase romani isi fac operatii de 750.000 de euro in strainatate pe banii statului

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a semnat marti sase referate de aprobare pentru efectuarea unor interventii care nu pot fi realizate in spitalele din Romania.

Valoarea interventiilor va fi de aproximativ 750.000 de euro, iar banii vor fi dati de Ministerul Sanatatii prin Programul de tratament in strainatate si de Ministerul Muncii.

Este vorba de patru pacienti care au nevoie de transplant medular si doi care trebuie sa efectueze transplant pulmonar. Pe liste se mai afla, in prezent, 63 de cazuri, pacienti cu afectiuni medicale deosebit de grave, care nu pot fi rezolvate in sistemul sanitar din Romania.

Ministerul Sanatatii a alocat in acest an pentru Programul de tratament in strainatate aproximativ 23 milioane lei.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Tratamente in strainatate #5447

Cum ne tratam in strainatate

În ultimii doi ani, peste 3.600 de români au beneficiat gratuit de intervenţii în străinătate. Ţările unde s-au tratat cei mai mulţi români sunt Spania şi Austria. Peste 100 dintre aceştia au beneficiat de tratamente care s-ar fi putut face şi în România.

În majoritatea cazurilor, pacienţii sunt cei care îşi aleg clinica.

Românii care au asigurare de stat şi, din diverse motive, nu pot beneficia de tratament în România în timp util pot primi tratament gratuit într-o clinică din străinătate, pe baza formularului E 112. De la introducerea lui în sistemul asigurărilor de stat, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, formularul a intermediat tratamentul în străinătate a aproximativ 100 de români.

„Afecţiunile pentru care s-a acordat cel mai frecvent E 112 sunt: tumori, insuficienţă cardiacă, insuficienţă renală cronică, cardiopatie ischemică cronică dureroasă, malformaţie artero-venoasă cerebrală, insuficienţă de valvă aortică, anevrism gigant de sifon carotidian”, spune Nicoleta Ştefănescu, reprezentant CNAS.

Pentru primirea unui tratament pe baza formularului E 112, pacientul trebuie să aibă acordul medicului curant, pe cel al clinicii din străinătate şi actele care îi dovedesc identitatea şi calitatea de asigurat. Deşi reprezentanţii CNAS susţin că pentru aprobarea unui dosar întocmit „ca la carte” este nevoie de doar câteva zile (maximum 30 de zile, potrivit legii), sunt situaţii în care se poate aştepta şi câteva luni pentru primirea aprobării, în ciuda susţinerii doctorului curant.

Pe de altă parte, eliberarea formularului E 112 poate fi refuzată dacă experţii casei de asigurări stabilesc că deplasarea ar avea un impact negativ asupra stării de sănătate a pacientului.

În ultimii doi ani, aproximativ 500 de români s-au tratat în ţări precum Spania, Austria, Franţa, Italia sau Belgia pe baza formularului E 106. Acesta permite persoanelor care au rezidenţă în altă ţară decât cea în care îşi plătesc asigurările (muncesc în străinătate) să se trateze în ţara de reşedinţă.

De asemenea, de la introducerea cardului de asigurări de sănătate (care intermediază tratamentul în caz de urgenţă pentru turiştii români), aproape 3.000 de români au beneficiat de asistenţă medicală pe baza acestuia.

Nu doar persoanele asigurate se pot trata în clinici din străinătate, ci şi cele neasigurate, iar costurile intervenţiilor sunt suportate de Ministerul Sănătăţii (MS). „Condiţia este ca intervenţia respectivă să nu fie pe lista serviciilor de bază. În anul 2008, la MS au fost depuse 107 dosare pentru tratamente în străinătate. Dintre acestea, 65 au fost rezolvate, restul de 42 aflându-se în lucru. În primele două luni din anul 2009 au fost depuse 16 alte dosare”, declară reprezentanţii MS.

Cele mai importante formulare E:

E 104 Document prin care se recapitulează perioadele de asigurare, de muncă sau de reşedinţă realizate pe teritoriul unui stat membru UE.

E 106 Este util celor care au nevoie de tratament în altă ţară decât cea în care îşi plătesc asigurările.

E 109 Permite familiilor persoanelor care lucrează într-o ţară UE să beneficieze de tratament într-un alt stat.

E 112 Certifică faptul că, din motive obiective, asiguratul nu poate primi un tratament în timpul util în spitalele din România şi că are dreptul de a apela la serviciile unei clinici din spaţiul UE.

Sursa: Adevarul
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Tratamente in strainatate #5495

Noile studii ne pun la coada Europei la tratamenetle efectuate in strainatate

Studiul efectuat de Comisia Europeana arata ca 60% dintre romani si-ar dori sa efectueze tratamente in strainatate, dar doar 2% au beneficiat de astfel de tratamente in ultimul an. Studiul a fost efectuat pe un esantion de 27.000 de persoane cu varsta de peste 15 ani si a cuprins 27 de tari membre ale UE. Cei care au de facut un tratament sau o interventie in strainatate dar nu beneficiaza de finante poate apela la formularul E112.

CASMB a aprobat 38 de cereri pentru formularul E112

De la inceputul anului, la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) au fost aprobate 38 de cereri pentru formularul european E112, necesar pentru tratament medical in strainatate, a declarat pentru ROMPRES, directorul general al CASMB, dr. Adina Geana. Ea a adaugat ca dintre acestea 55%-60% dintre cereri sunt pentru copiii cu afectiuni oncologie sau malformatii. Cei care primesc aprobarea pentru aceste formulare trebuie sa aiba si acordul clinicii din strainatate asa cum prevede Regulamentul european.

Pentru un alt formular, E 126 au fost primite si aprobate 23 de cereri. Este vorba de situatiile in care un cetatean roman tranziteaza o tara, are rezidenta pentru o perioada de timp sau se afla in concediu si are nevoie de asistenta medicala ca urmare a unui accident sau o afectiune acuta a explicat dr. Geana subliniind ca decontul se face la revenirea in tara, in baza documentelor medicale.

La nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate(CNAS) au fost aprobate pe primele trei luni 110 cereri pentru Formularul E112, iar anul trecut au fost aprobate 124 de cereri.
Pentru formularele europene au fost alocati 159.565 mii lei pentru anul in curs.

CNAS avertiza ca bugetul nu ajunge pentru decontarea asigurarilor de sanatate

Presedintele CNAS, Irinel Popescu a anuntat aseara in cadrul Stirilor ProTV ca exista posibilitatea ca la sistemul de asigurari de sanatate sa se produca schimbari. Astfel in viitor, serviciile care pana acum erau subventionate de Casa, vor putea ajunge sa fie platite de catre pacienti, daca situatia financiara nu se va schimba .

Daca se urmeaza graficul financiar actual, exista posibilitatea ca spre sfarsitul anului 2009,banii alocati pentru sanatate sa acopere doar salariile cadrelor medicale. In acest caz, se va pune problema ca asigurarile de sanatate decontate sa scada ca numar. Pacientul fie se va inscrie pentru o asigurare de sanatate suplimentara privata, fie va scoate bani din buzunar pentru consultatiile si investigatiile din spitale.

Acest semnal de alarma tras de catre Prof. Dr. Irinel Popescu, presedintele CNAS, vine pe fondul deficitului bugetar actual si subfinantarii sistemului sanitar romanesc.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Tratamente in strainatate #5516

Formularul E 112 este utilizat in cazul in care este necesara deplasarea intr-un alt stat membru al UE pentru a beneficia de tratament medical adecvat, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Adina Geana, presedinte-director executiv al CASMB.

Ea a subliniat ca de acest formular se poate beneficia doar in cazurile pentru care nu exista solutii terapeutice pe teritoriul Romaniei sau atunci cand o persoana lucreaza temporar sau definitiv pe teritoriul altui stat membru UE.
Pentru obtinerea formularului E 112, persoana interesata depune o cerere la casa de asigurari de sanatate in evidenta careia se afla. Dupa verificarea statutului de asigurat si analiza dosarului, in termen de cinci zile lucratoare trebuie solutionata cererea.

Documentele care insotesc cererea de solicitare a formularului E 112 sunt: copie dupa actul de identitate sau certificatul de nastere dupa caz, dosar medical, care va contine inscrisuri medicale si raportul medical, confirmarea scrisa din partea unitatii sanitare din statul membru al UE sau al Spatiului Economic European in care se intentioneaza efectuarea actului medical cu privire la disponibilitatea acesteia de a acorda respectivul serviciu medical, perioada indicata de persoana solicitanta, in baza formularului E 112, dovada transferului de resedinta.

Formularul se elibereaza inainte de plecarea persoanei, dar poate fi emis si dupa, daca din motive de forta majora nu a putut fi eliberat anticipat. Formularul se elibereaza numai daca nu a fost efectuata plata contravalorii serviciilor medicale.

Pentru acest formular au fost alocati 1.800.000 de lei care au fost deja consumati, a precizat dr. Geana. Ea adaugat ca mai sunt de onorat platile pentru alte 8 cazuri, ceea ce inseamna un necesar de aproximativ 10-15 mii lei, care vor fi platiti pana la sfarsitul anului.
in acest an au fost eliberate 62 de formulare.

Celelalte formulare se utilizeaza pentru:

- E 104 - atestat privind totalizarea perioadelor de asigurare, de munca sau de resedinta,
- E 106 - asigurarea de servicii medicale in cazul persoanelor care au resedinta in alt stat decat statul competent,
- E 107 - solicitarea cardului european de asigurari sociale de sanatate/certificatului provizoriu de inlocuire a cardului.
- Formularul E 109 se foloseste pentru inscrierea membrilor familiei lucratorului care nu isi au resedinta impreuna cu acesta, E 115 pentru incapacitate de munca,
- E 117 pentru acordarea de prestatii in bani in caz de maternitate si incapacaitate de munca,
- E 120 genereaza rambursari pe baza de facturi,
- E 126 stabileste tarifele in vederea rambursarii prestatiilor medicale.

Sursa: Agerpres
 • zurly
 • Avatarul lui zurly
 • Deconectat
 • Elite Member
 • good boy
 • Posts: 232
 • Thank you received: 20
 • Karma: 4
Realitatea e ruina unui vis
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Tratamente in strainatate #5617

daniel a scris:
Sase romani isi fac operatii de 750.000 de euro in strainatate pe banii statului

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a semnat marti sase referate de aprobare pentru efectuarea unor interventii care nu pot fi realizate in spitalele din Romania.

Valoarea interventiilor va fi de aproximativ 750.000 de euro, iar banii vor fi dati de Ministerul Sanatatii prin Programul de tratament in strainatate si de Ministerul Muncii.

Este vorba de patru pacienti care au nevoie de transplant medular si doi care trebuie sa efectueze transplant pulmonar. Pe liste se mai afla, in prezent, 63 de cazuri, pacienti cu afectiuni medicale deosebit de grave, care nu pot fi rezolvate in sistemul sanitar din Romania.

Ministerul Sanatatii a alocat in acest an pentru Programul de tratament in strainatate aproximativ 23 milioane lei.
Sase pacienti grav bolnavi nu vor mai putea sa mearga in strainatate pentru transplanturile aprobate de Ministerul Sanatatii pentru ca dosarele lor s-au lovit de refuzul comisiei de la Ministerul Muncii.

Printre pacientii care sperau la un urgent transplant de maduva se afla si un tanar in varsta de 19 ani. Ministerul Sanatatii a anuntat ca va reanaliza dosarele si va incerca sa finanteze integral tratamentele acestor bolnavi.

Presedintele Asociatiei Pacientilor este revoltat: "Pentru tichete de vacanta si interese personale au bani, pentru a salva vietile unor oameni, nu!".

Mai multe informatii aici: https://www.romanialibera.ro/a150586/ministerul-muncii-impiedica-sase-pacienti-sa-mearga-la-tratament-in-strainatate.html
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Tratamente in strainatate #5678

Guvernul spune ca nu a dezbatut niciun act normativ privind plata tratamentelor in strainatate

Guvernul a remis, vineri, un comunicat in care precizeaza ca, in sedinta din 1 aprilie, nu a dezbatut niciun act normativ referitor la plata tratamentelor in strainatate ale unor pacienti, dupa ce NewsIn a relatat cazul a sase bolnavi pentru care nu s-au aprobat fondurile necesare.

"in sedinta guvernului din 1 aprilie 2009 nu a fost inclus pe agenda de lucru a Executivului niciun act normativ referitor la plata tratamentelor in strainatate ale unor pacienti. in aceste conditii, guvernul nu avea cum sa dezbata si nici sa supuna aprobarii un asemenea act normativ”, spun reprezentantii Executivului.

Cazul concret prezentat, tot vineri, de NewsIn, face referire la sase pacienti care nu au primit fondurile necesare pentru tratamente in strainatate, in ciuda avizului favorabil dat de Ministerul Sanatatii. Printre cei sase pacienti se afla si un tanar bolnav de leucemie care necesita, urgent, transplant de celule stem.

"Noi am dat drumul tuturor cele sase cazuri pentru luna aprilie, inclusiv cel al tanarului Dragos Croitoru. Ministerul Sanatatii a aprobat dosarul lui Dragos si am dat acceptul si pentru bani. Programul de tratament in strainatate este in parteneriat cu Ministerul Muncii si este posibil ca de acolo sa vina toate problemele", au explicat reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Portrivit mamei lui Dragos, Cornelia Croitoru,tanarul ar urma sa se trateze intr-o clinica din Israel, unde operatia de transplant de celule stem costa peste 100.000 de euro. "Nu putem sa stabilim o data concreta a transplantului, pentru ca nu avem inca o confirmare ca vom primi banii necesari. Doamna Niculescu Madalina, de la Ministerul Sanatatii, care s-a ocupat de dosarul fiului meu mi-a confirmat abia in aceasta dimineata (vineri - n.r.) ca refuzul vine de la Ministerul Muncii, dar spune ca nu stie motivul refuzului", a precizat, pentru NewsIn, Cornelia Croitoru.

Reprezentantii Ministerului Muncii au precizat ca dosarele nu au fost aprobate din cauza lipsei de fonduri.

Potrivit Ministerului Sanatatii, dosarele din Programul pentru tratamente in strainatate, trebuie aprobate si de Ministerul Muncii, iar in final, Executivul da unda verde pentru alocarea fondurilor, prin hotarare de guvern.

in prezent, Dragos Croitoru, in varsta de 19 ani, este internat la Spitalul Coltea din Bucuresti. El a fost diagnosticat in noiembrie 2008 cu leucemie acuta mieloblastica, rezistenta la chimioterapie, si necesita transplant de celule stem.

Dupa ce NewsIn a facut public cazul celor sase pacienti, Ministerul Sanatatii a anuntat ca va reanaliza, saptamana viitoare, dosarele bolnavilor in cauza. "S-a decis reanalizarea dosarelor pentru a gasi o solutie pentru aceste cazuri. Daca va fi nevoie, in masura posibilitatilor, Ministerul Sanatatii va finanta integral costurile tratamentelor acestor pacienti", au precizat reprezentantii Ministerului Sanatatii.

"Din bugetul Sanatatii si din Fondul de solidaritate sociala noi alocam, in fiecare an, sume importante de bani si, pana in acest moment, cred ca mai bine de 30 de persoane au plecat deja in strainatate, iar peste 90% sunt copii", a precizat ministrul Sanatatii, Ion Bazac, dupa sedinta de guvern din 25 februarie.

Sursa NewsIn
 • LUMINITA
 • Avatarul lui LUMINITA
 • Deconectat
 • Elite Member
 • Posts: 200
 • Thank you received: 5
 • Karma: 6
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Tratamente in strainatate #7371

Noi reguli privind tratamentul in afara tarii

Cetatenii romani care vor avea nevoie de tratamente in tarile Uniunii Europene, tratamente care nu pot fi facute in timp util in spitalele din Romania, vor avea mai multe formalitati de indeplinit pentru a li se aproba dosarele. Astfel, formularul E 112, va fi mai greu de realizat deoarece noile reguli impuse printr-un ordin al CNAS, stabileste ca raportul medical pentru formularul E 112 va putea fi intocmit numai de medici din spitale universitare sau judetene, care au contract cu sistemul de asigurari, in comparatie de sistemul de pana acum care prevedea ca rapoartele puteau fi facute si de alti furnizori de servicii in relatie cu asigurarile.

Aceasta decizie a fost luat dupa ce in urma a mai multor controale s-a constatat ca au fost facute operatii in strainatate desi se puteau face si in Romania. "Nu a fost vorba de abuzuri in utilizarea formularului E 112, ci de niste scapari. Din cate stiu, impotriva celor care au recomandat gresit nu s-au inceput proceduri de sanctionare. Casele judetene vor emite in continuare formulare, dar vor fi mai stricte", a declarat presedintele CNAS, Irinel Popescu. In 2007 a fost aprobate 125 de dosare iar in anul 2008, prin formularul E 112 au fost aprobate 525 de dosare, valoarea totala a tratamentelor costand aproximativ 300.000 de euro. (Viviana Carstea)

Revista: PresaOnline.com
 • zurly
 • Avatarul lui zurly
 • Deconectat
 • Elite Member
 • good boy
 • Posts: 232
 • Thank you received: 20
 • Karma: 4
Realitatea e ruina unui vis
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Tratamente in strainatate #10775

Ministerul Sănătăţii a triplat bugetul pentru programe de tratament în străinătate

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a luat decizia de a tripla bugetul pentru programul de tratamente în străinătate. „Sunt pacienţi, cazuri grave, care nu se pot trata în ţara noastră, dar care se pot recupera pentru societate şi este normal să se acorde importanţa cuvenită acestui program”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Sursa Cuget Liber
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Tratamente in strainatate #10779

daniel a scris:
Ministerul Sănătăţii a triplat bugetul pentru programe de tratament în străinătate

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a luat decizia de a tripla bugetul pentru programul de tratamente în străinătate. „Sunt pacienţi, cazuri grave, care nu se pot trata în ţara noastră, dar care se pot recupera pentru societate şi este normal să se acorde importanţa cuvenită acestui program”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Sursa Cuget Liber
TVM cronic e inca enigma pe plan mondial.
Cati dintre voi v-ati vindecat China ,Germania, Franta etc.?
 • adi chicago
 • Avatarul lui adi chicago
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Dum spiro ,spero
 • Posts: 2545
 • Thank you received: 64
 • Karma: 17
never give up hope
Ultima editare: by adi chicago.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Tratamente in strainatate #11397

daniel a scris:
Ministerul Sănătăţii a triplat bugetul pentru programe de tratament în străinătate
Este vorba de ce sume se alocau in timpul guvernarii Tariceanu ... vezi video

Ministerul Sanatatii a ascuns formularul E112, acesta ar trebui sa fie folosit de catre pacientii care merg in strainatate


adi hicago a scris:
TVM cronic e inca enigma pe plan mondial.
Cati dintre voi v-ati vindecat China ,Germania, Franta etc.?
Chestia nasoala este ca TVM-istii nu sunt inclusi in programul Min. Sanatatii pentru tratamente in strainatate, respectiv implant cu celule stem, tocmai pentru scepticismul care exista in privinta recuperarii. Sunt foarte putine cazuri care au rezultate pozitive... eu stiu unul, o fata de 15 ani... o sa-i pun povestea curand in portal, care maine pleaca a doua oara in China, sta 100 zile si plateste 11.000 $ inclusiv implantul. S-au adaptat chinezii in reduceri masive de pret vad :dry: asa... si tipa de 10 ani sta in carut, insa din primavara, dupa ce a facut implant acolo, merge fratilor acum... mai greu dar merge singura. A, sa specific... are fractura incompleta la T12

Leucemiile, diabetul si alte boli degenerative au sanse de vindecare prin tratammentul cu celule stem. Cercetarile continua... si noi imbatranim asteptand solutii care vor veni, cand... Dumnezeu stie, oricum tot stem cell ramane ca tratament principal in medicina regenerativa.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Tratamente in strainatate #11399

Totul depinde de tipul de celule folosite ...Sa dea bunul Dumnezeu sa gaseasca oamenii de stiinta o data si cat mai curand leacul si pentru noi cei cu TVM Cronic Complet.O sa va tin si eu la curent in legatura cu toate noutatile in domeniu.Sa fim tari, optimisti si sa nu cedam in fata bolii si a greutatilor de zi cu zi.
 • adi chicago
 • Avatarul lui adi chicago
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Dum spiro ,spero
 • Posts: 2545
 • Thank you received: 64
 • Karma: 17
never give up hope
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Tratamente in strainatate #12382

Criteriile de solutionare a cererilor pentru tratamente medicale in strainatate, publicate in Monitorul Oficial

Cererile de finantare din partea bolnavilor care au nevoie de tratament in strainatate vor fi solutionate pe baza unor criterii printre care riscul vital estimat, beneficiul tratamentului si costul acestuia, potrivit unui ordin al Ministerului Sanatatii, publicat luni in Monitorul Oficial, anunta NewsIn.

Solicitarile de trimitere a bolnavilor pentru tratament medical in strainatate se aproba, ca urmare a analizarii acestora, de catre o comisie constituita la nivelul Ministerului Sanatatii. Comisia, a carui componenta nominala trebuie aprobata de ministrul de resort, il va avea ca presedinte pe secretarul de stat care coordoneaza activitatea Directiei generale de sanatate publica si va fi formata din doi reprezentanti ai aceleiasi directii, un reprezentant al Directiei generale buget si credite externe si un reprezentant al Directiei legislative si asistenta juridica.

In cazul, foarte probabil, de altfel, in care cererile de finantare depasesc fondurile alocate lunar in acest scop, solicitarile vor fi aprobate in baza urmatoarelor criterii de prioritate: riscul vital estimat in lipsa tratamentului, beneficiul tratamentului estimat pentru bolnav, beneficiul tratamentului estimat pentru societate (din punct de vedere al reintegrarii sociale si reinsertiei profesionale) si varsta pacientului.

Dupa stabilirea punctajului pentru fiecare bolnav, in baza criteriilor mentionate, punctajul total final al fiecarui solicitant va rezulta luandu-se in calcul urmatoarele criterii suplimentare: costul estimat al tratamentului solicitat si perioada de timp care a trecut de la data inregistrarii cererii la Directia generala de sanatate publica.

Pentru anul 2009, fondurile Ministerului Sanatatii pentru tratamente in strainatate se ridica la aproximativ 23 de milioane de lei.

Sursa: Ziua
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Tratamente in strainatate #12858

Asociatia Salveaza Vieti: Ministerul Sanatatii ingreuneaza accesul bolnavilor la tratament in strainatate

Un ordin emis de Ministerul Sanatatii (MS), prin ministrul interimar Adriean Videanu, pune in dificultate accesul persoanelor grav bolnave la tratamente in strainatate, sustine asociatia "Salveaza Vieti". In aceste conditii, asociatia a demarat procedura de contestare a ordinului, care stabileste noi criterii de analiza a solicitarilor si ingreuneaza astfel accesul bolnavilor la tratament in spitale din afara Romaniei.

Asociatia "Salveaza Vieti" intentioneaza sa actioneze in judecata Ministerul Sanatatii pentru modificarea ordinului privind metodologia de trimitere a unor categorii de bolnavi pentru tratament in strainatate. Asociatia a demarat deja procedura de contestare a unui ordin al Ministerului Sanatatii din 27 octombrie prin care se modifica ordinul 50/2004 care stabileste metodologia de trimitere a unor categorii de bolnavi pentru tratament in strainatate, informeaza NewsIn.

Ordinul emis de Videanu este ilegal si discriminatoriu

Noul ordin emis de Ministerul Sanatatii, prin ministrul interimar Adriean Videanu, este ilegal si discriminatoriu, spune asociatia, pentru ca au fost stabilite noi reguli de analiza a solicitarilor de trimitere la tratament in strainatate atunci cand solicitarile de finantare a tratamentelor depasesc fondurile stabilite lunar cu aceasta destinatie. Astfel, fiecare persoana este calificata la un anumit punctaj, fiindu-i determinat in cadrul acestei proceduri punctajul total in raport de care este solutionata cererea pacientului. Printre noile criterii se numara beneficiul tratamentului estimat pentru societate in sensul capacitatii de reintegrare sociala si reinsertie profesionala a individului, varsta pacientului, costul estimat al tratamentului solicitat si perioada de timp care a trecut de la data inregistrarii solicitarii la nivelul Directiei generale de sanatate publica, asistenta medicala si programe.

"Asadar sunt incalcate art. 22, art 16, art 34 din Constitutia Romaniei, precum si Legea 324/2006. 'Salveaza Vieti' a inaintat vineri, 13 noiembrie 2009 o plangere prealabila catre Ministerul Sanatatii, in atentia ministrului Adriean Videanu. Un obiectiv major al asociatiei este acela de modificare si transparentizare a legislatiei in domeniul medical", se arata in comunicatul asociatiei, potrivit NewsIn.

Daca ai depasit 60 de ani, Ministerul Sanatatii nu mai are nevoie de tine

Potrivit presedintelui asociatiei, Carmen Uscatu, "in urma acestor modificari pot aparea situatii in care un pacient cu risc maxim de moarte castiga un punctaj mai mare cu cat dosarului sau i se intarzie aprobarea. Interpretare: daca esti pe moarte, dar daca totusi te dovedesti rezistent, Ministerul Sanatatii te premiaza: 20 de puncte - daca ai depasit 60 de ani si ai cotizat suficient la Asigurarile de stat, Ministerul Sanatatii nu mai are nevoie de tine si te sanctioneaza: ai 0 puncte. Aplicand principiile managementului "carrots and sticks", Ministerul Sanatatii pedepseste pacientii ce sufera de afectiuni ce necesita tratamente costisitoare. Asadar ar fi bine ca pacientul sa se imbolnaveasca de o afectiune ce se trateaza ieftin; daca totusi pacientul decide sa se imbolnaveasca de o boala al carei tratament e costisitor o face pe riscul sau si primeste 0 puncte".

Potrivit reprezentantilor asociatiei, modificarea ordinului, "de altfel necesara, pentru ca acest Ordin nu trimite pacienti la tratament, ci direct in sicriu, a fost facuta in graba, pentru ca functionarii acestui minister sa isi justifice actiunile incoerente".

"In luna august 2009, pacientul Catalin Gradinaru a dat in judecata Ministerul Sanatatii, cu sprijinul asociatiei Salveaza Vieti, pentru ca astepta de doi ani obtinerea sumei necesare unui transplant de ficat in strainatate. Dupa aceasta actiune in instanta, pacientului i-au fost alocate fonduri pentru transplant. Tot dupa aceasta actiune in instanta, a aparut si modificarea 'pe genunchi' a Ordinului 50. Aceste modificari nu sunt insa in favoarea oamenilor bolnavi ci ii discrimineaza profund", spune Oana Gheorghiu, vicepresedinte al Asociatiei "Salveaza Vieti".

Sursa Ziua
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .