Sponsorizeaza. Ajutorul tau face diferenta!

Fie ca le spunem sponsori, oameni de suflet, inimi caritabile sau persoane cu frica de Dumnezeu si dragoste de semeni, toti cei care ne dau o mana de ajutor, care ne daruiesc cate ceva, ne sunt prieteni. Haideti sa facem ceea ce putem face pentru semenii nostri care traiesc in suferinta si cu putin de la fiecare, putem aduce o raza de lumina si liniste in sufletul oamenilor cu nevoi speciale si probleme de sanatate.

Directioneaza! Ajuta!

PENTRU SRL-URI:
Cheltuielile cu sponsorizarea se scad din IMPOZITUL PE PROFIT, in limita a 20% din acesta, dar nu mai mult de 7,5‰ (la mie) din cifra de afaceri. Diferenta de 80% din impozitul datorat se va vira catre bugetul de stat, la termenele prevazute de codul fiscal. Sponsorizarile se pot deduce trimestrial (de exemplu, sponsorizarile efectuate pana la 30 martie pot fi deduse, in limitele precizate mai sus, din impozitul de plata la 25 aprilie) sau anual (sponsorizarile efectuate in cursul unui an fiscal vor fi deduse, in limitele legale, din impozitul de plata la 25 ianuarie al anului urmator).

PENTRU PFA-URI:
Pot face cheltuieli cu sponsorizarea, deductibile in limita a 5% din venitul net, stabilit ca diferenta intre venit brut si cheltuieli deductibile, altele decat cheltuielile cu sponsorizarea.

PENTRU SOCIETATILE COMERCIALE CARE SUNT PLATITOARE DE IMPOZIT PE VENIT:
Microintreprinderile care efectueaza sponsorizari, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, care la data incheierii contractului sunt inscrise in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale potrivit art. 25 alin. (4^1), scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microintreprinderilor pana la nivelul valorii reprezentand 20% din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat pentru trimestrul in care au inregistrat cheltuielile respective. Diferenta de 80% din impozitul datorat se va vira catre bugetul de stat, la termenele prevazute de codul fiscal. Pentru impozitul pe venit, sponsorizarile se pot deduce doar trimestrial (de exemplu, sponsorizarile efectuate pana la 30 martie pot fi deduse, in limitele precizate mai sus, din impozitul de plata la 25 aprilie).

!!! Asociatia PRO STEM CELL figureaza in Registrul Entitatilor si Unitatilor de Cult de la data 24.04.2019, lucru ce poate fi verificat pe baza CUI-ului 22150335 la acest link

Ce trebuie sa faceti?

Procedura pentru redirectionarea celor 20% din impozitul pe venit este simpla. Nu trebuie decat sa fie semnat un CONTRACT de SPONSORIZARE, in doua exemplare, ce ulterior trebuie inregistrat in contabilitate in anul pentru care se face plata impozitului (anul anterior momentului platii efective a impozitului). Daca suma donata depaseste aceste limite, companiile ce platesc impozit pe profit pot reporta diferenta si continua sa o deduca timp de 7 ani consecutivi. In cazul firmelor ce platesc impozit pe venit (microintreprinderile), diferenta este, de asemenea, reportabila si deductibila timp de 28 de trimestre consecutive.

Exemplu calcul sponsorizare, in cazul unui platitor de impozit pe profit, respectiv in cazul unui platitor de impozit pe veniturile microintreprinderilor

Contribuabilii care efectueaza sponsorizari au obligatia de a depune Declaratia informativa privind beneficiarii sponsorizarilor (Formularul 107), aferenta anului in care au inregistrat cheltuielile respective. Detalii AICI

Suntem recunoscatori tuturor sponsorilor nostri, care vor fi inclusi in raportul anual de activitate al Asociatiei PRO STEM CELL. Donatiile oferite de sponsori vor fi utilizate in exclusivitate in scopul pentru care au fost efectuate, in concordanta cu activitatea specifica a ProStemCell.

Cum va mai puteti implica?

Fiti partener - Implicarea companiilor in parteneriate alaturi de noi a permis identificarea si solutionarea permanenta a nevoilor persoanelor cu dizabilitati din organizatie. Le multumim sponsorilor si partenerilor nostri si suntem determinati sa construim parteneriate de succes cu alte companii. Contactati-ne!

Cause Related Marketing (CRM) - este "activitatea comerciala prin care o companie si un ONG formeaza un parteneriat pentru a promova un brand, produs sau serviciu in beneficiul ambelor parti". CRM poate avea multe forme, dar in esenta "o companie se angajeaza sa faca o contributie catre o anumita cauza, prin vanzarea unui produs". Campaniile de CRM pot ajuta la construirea brandului si reputatiei companiei, la cresterea motivatiei personalului, precum si la fidelizarea clientilor existenti si atragerea de noi clienti.

Redirectionarea a 20% din impozitul pe profit datorat statului - Aceasta forma de contributie nu implica nici un fel de cost pentru compania dvs fiind suficient un contract de redirectionare a impozitului pe venit incheiat cu organizatia noastra.

Donatii de produse sau servicii - Oferind produse sau servicii nu numai ca ajuta oamenii si comunitatile nevoiase, dar ajuta si afacerea dumneavoastra prin oportunitati de PR, vizibilitate a actiunilor de CSR si intareste relatia cu angajatii dumneavoastra.

Implicarea angajatilor

Directionarea a 3,5% din impozitul anual pe venit al angajatului - Compania poate recomanda si sustine Asociatia PRO STEM CELL in fata angajatilor ajutandu-i pe acestia sa ia o decizie informata atunci cand aleg cauza pe care o vor sustine. Aceasta forma de contributie nu implica nici un fel de cost pentru angajat, fiind suficienta completarea formularului 230 anual sau retinea la sursa a unui procent de 3,5% lunar din impozitul pe venit datorat statului.

Match giving este o donatie facuta in comun de catre angajati si angajatori; angajatii fac donatii individuale, fie un procent din salariul lor, fie o suma variabila, iar compania dubleaza suma. Acest lucru motiveaza personalul si construieste spiritul de echipa, unind angajatii companiei in sustinerea unei cauze nobile, efortul lor fiind dublat de catre companie.

Organizarea unor evenimente interne de catre angajati cu rol de strangere de fonduri pentru sprijinirea unei cauze sociale.

Voluntariat - implicarea angajatilor in proiectele ProStemCell garanteaza nu numai un impact asupra vietii persoanelor cu nevoi speciale, dar si asupra vietii voluntarilor insisi.

  • Puteti descarca acum un model al CONTRACTULUI de SPONSORIZARE 
  • Nu va costa nimic, dar pe noi toti ne ajuta enorm!
  • Va multumim pentru generozitate si va rugam sa primiti in dar gandurile noastre bune!

Pentru mai multe informatii si detalii privind contractele de sponsorizare si donatiile, nu ezitati sa ne scrieti.

Implicati-va si fiti alaturi de noi. Numai impreuna putem reusi!

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .