Institutul Guttmann - Spital de Neuroreabilitare din Barcelona

Cami de Can Ruti

08916 Badalona Barcelona, Spania

Tel: +34.93.4977700 ;

Fax: +34.93.4977707

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Site: www.guttmann.com

 

Institutul Guttmann - Spital de Neuroreabilitare - Barcelona

Guttmann este un dominant spital pentru tratament medical, chirurgie si reabilitare totala a pacientilor cu traumatisme vertebro-medulare, probleme aparute in urma leziunilor creierului si a altor dizabilitati neurologice.

Inaugurat in Barcelona in 1995, a fost primul spital din Spania pentru pacienti cu traumatisme vertebro-medulare si leziuni cerebrale.

O echipa de aproximativ 400 de practicanti si un record de 12.500 de pacienti fac institutul sa fie unul dintre cele mai avansate si populare spitale din aceast categorie.

Misiunea lor in general este dezvoltarea educatiei, cercetarea in aria neurologica si reabilitarea ca tehnologie aplicata persoanelor care vor independenta.

Misiunea noastra, valorile si viziunea

Ca spital cu specializare la nivel inalt, Institutul Guttmann are misiunea sa ofere cele mai bune interventii chirurgicale, tratament medical si recuperare de pana acum. Tratamentul trebuie sa fie intens, continuu, personalizat si la cel mai inalt posibil nivel al excelentei umane, tehnica si stiintifica.

Fiecare pacient admis in centru este preluat de o echipa formata numai pentru el. Echipa din care fac parte medicul de reabilitare, o asistenta, un fizioterapeut, un asistent social ,un psiholog sau un neuropsiholog, in functie de caz (pentru pacienti cu TVM sau cu leziuni cerebrale). Membrii acestei echipe vor fi responsabili de tot procesul de ingrijire.

Aceasta echipa se va intalni dupa ce pacientul a fost internat pentru 3 saptamani si intr-o conferinta dezbat fiecare caz in parte, luand in considerare ce s-a recuperat in concordanta cu dizabilitatea si severitatea acesteia. Medicul este responsabil sa raporteze concluzia conferintei, fie pacientului fie familiei sale. Acesta va comunica deasemenea si ce imbunatatiri s-au observat de echipa (care pot corespunde sau nu cu asteptarile pacientului si ale familiei).

Cam cu doua saptamani inainte de externare, echipa de recuperare se intalneste din nou pentru a stabili ce realizari exista, ce probleme au aparut si ce rezolvari au acestea, in cazul in care sunt. Rezultatul intalnirii trebuie sa fie metoda ce va adopta pacientul pentru recuperare si data externarii.

{googleads}Aceasta metoda de lucru este specifica Institutului Guttmann, ajutand la adunarea de date despre pacient. Ajuta deasemenea la coordonarea eficienta a efortului echipei de reabilitare.

Organizare

Departamentul medical este compus din doctori specializati in medicina fizica si de recuperare. Sunt insa sprijiniti de medici din alte domenii - medicina interna, neurologie, traumatologie, urologie. Toti sunt experti in tratarea patologiilor cu care institutul are de a face.

Misiunea departamentului medical e impartita in trei parti:

1. Unitatea TVM, unde pacienti cu leziuni medulare complete sau partiale (cauzate de o trauma, motiv medical sau probleme congenitale cum este spina bifida) sunt tratati. Tot aici sant tratati si pacienti cu patologii non-medulare, adica dizabilitate fizica severa.

2. Unitatea leziunilor cerebrale trateaza pacienti cu probleme functionale (fizice, cognitive sau comportamentale), de la leziuni cerebrale, traume cerebrale, tumoare, sau boli vasculare si neurodegenerative. Aceasta unitate trateaza si adulti cu paralizii infantile cerebrale.

3. Unitatea de recuperare pentru copii ingrijeste copii de peste 14 ani cu dizabilitati neurologice severe.

Programe functionale

01. Chirurgie pentru bratele tetraplegicilor - tehnici chirurgicale ce ajuta la imbunatatirea functiilor bratelor pacientilor tetraplegici.

02. Chirurgie pentru spasticitate/neuro-ortopedie: spasticitatea duce la cateva complicatii (scurtarea articulatiilor, dislocatii de sold) ce nu raspund la medicamentatia obisnuita. Oricum, chirurgia practicata de expertii centrului are rezultate bune.

03. Implantare de pompa cu baclofen - o tehnica folosita de institut din 1987 in tratarea spasticitatii severe.

04. Administrarea toxinei botulinice pentru tratarea spasticitatii - tratament intramuscular cu toxina botulinica pentru imbunatatirea functiilor, usurarea ingrijirii zilnice a pacientului, tratament pentru dureri.

05. Terapie intensiva pentru recuperarea mersului - antrenament intensiv fizic si functional, folosind sisteme electro mecanice de suspendare partiala a greutatii corpului. Institutul are sisteme tehnologice inovative, cum sunt Gait-Training sau Lokomat, cele mai moderne din lume. Ele intaresc muschii in jurul leziunii, antreneaza pacientii sa stea in picioare si-i invata din nou sa mearga. Aceste tehnici sunt folosite pentru pacientii cu TVM, leziuni cerebrale sau alte dizabilitati neurologice.

06. Tratament pentru vezica neurogena.

07. Folosirea tehnicilor neurostimulatorii pentru incontinenta urinara.

08. Stimulare electrica a functiilor.

09. Sindromul 'Postpolio'.

10. Tratament si studiu al disfagiei.

11. Evaluare functionala si tratament pentru tranzit intestinal lent.

12. Medicina pentru dureri cronice neuropatice.

13. Ingrijire speciala a escarelor.

14. Ingrijire pentru dizabilitatea sexuala.

15. Reproductie asistata.

16. Ingrijire ginecologica pentru femei cu probleme neurologice

17. Reabilitarea celor mai importante functii (memorie, vorbire, perceptie, atentie).

18. Evaluare si tratare a patologiilor comunicative.

19. Stimulare magnetica transcraniana.

20. Consiliere si tratament psihologic.

21. Independenta personala si control in mediul inconjurator.

22. Evaluare specializata a recuperarii.

Criterii de admitere:

Pacientii care vor sa fie tratati in institut sau familiile lor trebuie sa ia legatura cu biroul de admitere, pentru a furniza actele necesare.

Contactati la:

INSTITUTUL GUTTMANN - BIROUL DE ADMITERE

CAMI DE CAN RUTI,S/N
08916 BADALONA
BARCELONA,SPAIN
tel +34934977700
fax +34934977704
mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
Sursa: Guttmann

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Comentarii 

Postat la
%b %14, %2011
Postat de
PENE GEANINA
programare
As dori o programare pentru fetita mea de 5 ani diagnosticata cu tetrapareza spastica post meningita. Ma intereseaza pretul tratamentului, in ce consta si cat dureaza? Am vrea sa incercam si lokomat.
O zi buna!
Geanina Pene
0727806297
Postat la
%b %14, %2011
Postat de
daniel
buna
Citeste povestea lui Mihai de aici: https://www.prostemcell.ro/detalii-pacienti/mihai-gaita.html
Postat la
%b %14, %2011
Postat de
VASILE
Buna ziua
BUNA ZIUA.BARBAT,42 DE ANI,A SI DORI O PROGRAMARE PENTRU CHIRURGIE BRATELE TETRAPLEGIC,CU RUPTURI CERVICAL C5,C6,C7,TVM,IN URMA CU 3 ANI.PRETUL,DACA VA ROG.MULTUMESC.
Postat la
%b %14, %2011
Postat de
daniel
re
@vasile ai adresa de contact la sfarsitul articolului... scrie-le direct pentru detalii
Postat la
%b %14, %2011
Postat de
peter maria
Buna
buna .am un baiat de 16 ani diagnosticat cu amiotrofie spinala werding hoffman tip2 si as dori sa stiu daca se poate face ceva pentru el in acest institut.va multumesc
Postat la
%b %14, %2011
Postat de
daniel
reply
Citez pe peter maria:
buna .am un baiat de 16 ani diagnosticat cu amiotrofie spinala werding hoffman tip2 si as dori sa stiu daca se poate face ceva pentru el in acest institut.va multumesc

Scrie-le lor direct, ai adresa de contact mai sus ;))

Mai multe informatii cu si despre amiotrofie spinala aici:

https://www.prostemcell.ro/35-boli-si-afectiuni/262-amiotrofia-spinala.html
Postat la
%b %14, %2011
Postat de
stoican mihaela
intrebare
Buna ziua sunt mamica unui copil de 9 ani cu tetrapareza spastica nedeplasabil, in luna decembrie i se va face o interventie chirurgicala in chisinau, prin metoda ULZIBAT, este o metoda foarte buna pt toate persoanele spastice, metoda care elimina durerea spastica si elibereaza muschiul patogen, astfel se fenteaza acele operatiile clasice de alungire de tendon.
Intrebarea mea este cum se procedeaza pentru o recuperare la clinica din barcelona, pentru ca la noi in Bucuresti recuperarea intensa si in functie de pacient lipseste.
Va rog cine imi poate da o informatie sa ma ajute, daca tot facem aceasta interventie macar sa intre intr-un program complex de recuperare, pt a se vedea progrese.
Postat la
%b %14, %2011
Postat de
anonim
buna ziua
am un baietel de un an si patru luni,a fost operat la spitalul marie curie din bucuresti de doctoru stoica sergiu de lipomeningocel lombosacrat tip 3 iar in urma interventiei asa descoperit ca a ramas cu vezica neurogena datimi si mie un sfat ca sa-l pot face bine
Postat la
%b %14, %2011
Postat de
anonim
tot eu
sunt nevoit sa-l sondez odata la cinci ore altfel face blocaj renal ,sunt disperat nu stiu ce sa mai fac si unde sa merg cu el pt al trata de aceasta deficienta
Postat la
%b %14, %2011
Postat de
mirela varga
sindrom rett si talus valg grav
sunt mama la o fetita de 7ani jumate cu sindrom rett.probleme cu picoarele are talus valg grav isi tine picioarele strambe nici nu o pot incalta nu umbla deloc nici nu se sprijina in picioare si o dar picoarele nu ma lasa nici sa i le ating.am vrut sa o operam la picoare in timisoara dar nu vor sa o opereze medici.spunetim i cum se ajunge la cliica din barcelona ce criteri trebuie sa indeplinesti pentru a fi ales.si daca stie cineva cam cat cost aceste tratamente.noi avem tarheta medicala de spania.si rezidenta ne iasa in martie anu viitor avem actele bagate.momentam suntem in romania ca nu avem loc de munca in spania si nu putem trai ca mai avem tei fete in grija.
Postat la
%b %14, %2011
Postat de
ANONIM
buna
ce diagnostic are persoana pe care trebuie sa o sondezi o data la 5 ore?
Banuiesc ca este tetraplegic sau are leziune joasa, adica T10-T11-T12 si face glob vezical.
Ne putem povesti aici pentru mai multe idei...poate.
Numai bine!
Postat la
%b %14, %2011
Postat de
daniel
raspuns
Citez pe ANONIM:
ce diagnostic are persoana pe care trebuie sa o sondezi o data la 5 ore?
Banuiesc ca este tetraplegic sau are leziune joasa, adica T10-T11-T12 si face glob vezical.
Ne putem povesti aici pentru mai multe idei...poate.
Numai bine!

Cel mai indicat pentru astfel de comentarii este forumul... in topicul acesta: https://www.prostemcell.ro/31-complicatii-accidente/218-managementul-urinar.html
Postat la
%b %27, %2011
Postat de
Anonim
Buna
am folosit gait training in germania,aprox 4 lu ni,de 5 ori pe saptamana,plus alte terapii si am avut noroc. acum,dupa 2 ani jumate ,merg cu rolator destul de bine,am inceput sa merg cu bastoane dar cu ajutor,intre paralele e ok......e bine....am avut c7 incomplet
Postat la
%b %01, %2011
Postat de
birzoi nadejda
va rog sa luati in considerare acest mesaj
buna va spun numele e birzoi nadejda am intrat pe acest site si am citit tot ce scrie si am prins curaj sa sper si va dau acest mesaj ca am o fata care are 22 de ani si sta la pat ca are paralizie cerebrala infantila Tetrapareza Spastica si cu mare speranta va dau acest mail si cu rugamintea din toata inima sa imi dati un raspuns cat de repede posibil daca se poate sa vin cu fata la acesta clinica sa ii faceti investigati ca sa imi spuneti cum si ce fel o puteti ajuta poate cu acest implant cu celule stem o va putea ajuta sa fie macar mai bine sa poata si ea sa stea intrun carut macar daca nu se poate mai mult voi astepta raspunsul dumneavoastra si sper sal primesc cat de curand si de asemenea sper sa imi luati in considerare acest mail pentru ca sunt o mama care isi iubeste mult copilul si ma doare sa o vad asa
va multumesc enorm ca ati citit mail si va astept cu un raspuns id de mes gabrielpsiholog
Postat la
%b %25, %2011
Postat de
Birleanu Catalin
programare
Buna ziua! Am suferit pe 30.06.2010 la Zurich o operatie de cavernom de trunchi cerebral. Revenind in tara am continuat recuperarea de restabilirea echilibrului. In acest moment merg singur dar imi mai pierd echilibru. As dori o programare de circa 30 de zile9in functie de costuri) pentru a imi inbunatati mersul. Puteti sa-mi spuneti care sunt costurile si care sunt serviciile oferite? Va multumesc
Postat la
%b %25, %2011
Postat de
daniel
Raspuns
Ia legatura cu clinica direct, noi nu putem face acest lucru pentru tine... in jur de 11.000 Euro te va costa 30 zile de recuperare, exclus transportul.

Daca nu reusesti, lasa un mesaj aici sa vedem ce si cum...

Toate cele de folos!
Postat la
%b %21, %2012
Postat de
enea
rugaminte
am un copil cu parapareza spastica va rog ajutati-ma cu informatii despre centre de tratament existente.multu mesc
Postat la
%b %23, %2012
Postat de
daniel
Rasp
Aici se gasesc astfel de clinici: https://www.prostemcell.ro/resurse-web/centre-de-transplant-celule-stem/

Pentru copilul dvs recomand recuperare la Truskavets
https://www.prostemcell.ro/detalii-centre-si-institutii/truskavets.html
Postat la
%b %18, %2012
Postat de
morosan raluca
tratarea spinei bifide
buna ziua,as dori sa fac o progamare pentru sotul meu fiind diagnosticat cu spina bifida si as dori sa stiu cat costa tratamentul si ce sanse are sa se vindece.va multumesc.
Postat la
%b %30, %2012
Postat de
valy
cavernom
sotul meu are cavernom in trunchi cerebral as vrea sa vb cu cineva care sa operat de cavernom. as vrea sa vorbesc cu barleanu catalin... cum se simte?
Postat la
%b %23, %2012
Postat de
Ojog Nicoleta
pret orientativ pentru tratare pacient paraplegic
Buna ziua, As dori si eu sa stiu cam cat ar costa internarea unui pacient paraplegic deci a sarit in piscina pe 6aug.2012 ; si a suferit o fractura la c5-c6 apoi a fost operat la spitalul de neurochirurgie din iasi si stabilizat prin grefon osos cu placute si suruburi de titan ; cam ce pret ar avea sa spunem o cura pt recuperarea lui deci o perioada minima de timp s-ar ridica la ce costuri.
Va multumesc,
Cu stima,
Nicoleta Ojog
Postat la
%b %23, %2012
Postat de
daniel
Rasp
Pachetul include 30 zile de cazare/internar e cu program de recuperare adecvat. Pretul este de 11.000 EURO fara transport dus/intors.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .