Clonare umana pentru celule stem

Clonare umana pentru celule stemO companie californiana a anuntat ca a folosit tehnologia clonarii pentru a crea cinci embrioni umani, cu scopul de a produce celule stem identice din punct de vedere genetic cu ale pacientilor, transmite Reuters.

Compania Stemagen Corp. din La Jolla, California afirma ca a obtinut cinci embrioni umani folosind celule cutanate de la doi barbati adulti care lucreaza la centrul de fertilizare in vitro al companiei. Compania a efectuat nenumarate teste pentru a verifica daca embrionii sunt clonele perfecte ale donatorilor, embrionii fiind distrusi in acest proces.

Britanicii au dat 'verde' cercetarilor cu embrioni umani

stemcellresearchProgresul in medicina depaseste, uneori la propriu, bariera omenescului. Ceea ce, cu ani in urma, nu putea fi considerat nici macar un gand nebunesc, astazi devine realitate.

Potrivit BBC, Guvernul britanic a dat unda verde experimentelelor cu embrioni animalo-umani, ce vor fi folositi pentru a extrage celule stem, esentiali in gasirea leacurilor pentru maladii grave, cum ar fi Alzheimer. 'Intentia noastra nu este sa cream un hibrid om-bovin bizar, vrem sa folosim aceste celule pentru a intelege mai bine cum sa facem celulele stem umane mai bune', sustin cercetatorii. Initial interzisa de Executivul londonez, tehnica a fost acceptata, cu conditia ca hibridul sa fie 99.9% uman si 0.1% animal.

Celule stem prelevate la Barlad

Celule stem prelevate la BarladMedicii Spitalului de Urgenta 'Elena Beldiman' din Barlad au prelevat, in premiera in judetul Vaslui, celule stem din cordonul ombilical al unui nou-nascut. Operatia a fost facuta la solicitarea mamei, care a luat din timpul sarcinii legatura cu specialisti de la o clinica din Cluj, singura din tara care face asemenea proceduri. 'Mama mi-a spus de la inceputul trimestrului trei al sarcinii ca doreste acestlucru si am colaborat cu specialistii clinicii din Cluj in vederea punerii in practica a operatiei.

Australia - licenta pentru clonare

clonare-umana

Guvernul australian a dat prima licenta care permite oamenilor de stiinta sa creeze clone ale embrionilor umani, prin intermediul caruia se pot obtine celule stem embrionare.

Compania de fertilizare in-vitro Sydney IVF a obtinut aceasta licenta si are acces la 7.200 de embrioni umani pentru cercetare. Daca aceasta companie va avea succes, ar fi prima data, la nivel mondial, cand in cercetarile din domeniu ar fi raportate beneficii, conform declaratiilor reprezentantilor National Health and Medical Research Council (NHMRC) din Australia.

Infarctul tratat cu celule din maduva

Infarctul tratat cu celule din maduva

Medicii britanici au reusit sa trateze, in premiera, doi pacienti care au suferit un infarct, injectandu-le in inima celule susa extrase din maduva lor osoasa de la sold. Operatiile chirurgicale au fost efectuate in primele cinci ore de la producerea infarctului, la Chest and Heart Hospital din Londra. Medicii au extras celule susa din maduva osoasa de la sold, le-au izolat si le-au injectat in muschiul cardiac. Specialistii s-au folosit si de angioplastie, o tehnica de deschidere cu ajutorul unui balon a arterelor pacientilor care au suferit un infarct.

Transplanturi de celule stem hematopoietice

Transplanturi de celule stem hematopoieticePana in prezent, Centrul de Hematologie si Transplant Medular de la Institutul Clinic Fundeni a realizat peste 100 de transplanturi de celule stem hematopoietice, atat la copii, cat si la adulti.

Cu prilejul realizarii celui de-al 100 lea transplant, Prof. dr. Dan Colita, seful Centrului de Hematologie si Transplant Medular, a declarat ca preocuparile in acest domeniu au existat inca din anii '80, cand au avut loc doua transplanturi, insa cercetarile nu au continuat din cauza lipsei de tehnica si materiale.

Celulele embrionare interzise in Europa

Celulele embrionare interzise in EuropaCelulele susa destinate cercetarilor stiintifice nu vor fi brevetate in Europa daca au fost obtinute prin distrugerea embrionilor umani, a anuntat, vineri, Oficiul European de Brevete (OE.

Camera de apel a OEB a respins, joi, recursul unui institut american de cercetare, Wisconsin Alumni Research Foundatioin (WARF), care a cerut, inca din 1995, sa i se acorde un brevet european care sa-i protejeze metoda de stocare pe termen lung a celulelor susa prelevate din embrioni umani. Aceasta metoda este brevetata in Statele Unite.

Soareci fertili din celule ale pielii

Soareci fertili din celule ale pieliiDoua colective separate de cercetatori din China au anuntat ca au reusit sa obtina soareci din celule ale pielii, pe care le-au reprogramat genetic, transformandu-le in celule stem embrionare.

Oamenii de stiinta de la Institutul de Genetic Medicala al Universitatii Jioa Tong din Shanghai au anuntat ca au obtinut soareci viabili si fertili pornind de la celule dermice pluripotente, reprogramate genetic pentru a se comporta precum celulele stem embrionare.

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .