Grantul japonez PHRD pentru romanii cu dizabilitati

grant-PHRDGuvernul Japoniei va aloca, in urmatorii trei ani, 1,8 miliarde de dolari pentru o protectie mai eficienta a persoanelor cu dizabilitati din Romania, prin imbunatatirea sistemului de evaluare si o mai buna informare cu privire la aceste persoane, scrie Business Forum.

Grantul japonez PHRD de asistenta tehnica si dezvoltare in vederea sprijinirii persoanelor cu handicap, in valoare de 1,8 milioane dolari, oferit de Guvernul Japoniei, a fost lansat joi. Proiectul finantat din grant are ca obiectiv realizarea unei protectii mai eficiente a persoanelor cu dizabilitati, prin imbunatatirea sistemului de evaluare si o mai buna informare cu privire la aceste persoane, in scopul elaborarii de politici publice, potrivit Ministerului Muncii.

Conferinta Nationala a Pacientilor - Editia a II-a

Conferinta Nationala a PacientilorSanatatea Media Group, companie recunoscuta ca fiind organizatoarea primului eveniment dedicat informarii si imbunatatirii conditiei pacientului roman, cu ocazia Zilei Europene a Pacientilor, 13 martie 2010, cand a avut loc si prima editie a evenimentului Conferinta Nationala a Pacientilor, organizeaza in parteneriat cu Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor si Alianta pentru Sanatate din Romania, cea de-a doua editie a Conferintei Nationale a Pacientilor, care va avea loc in perioada 14-16 iunie 2012, la Casa Universitarilor din Bucuresti.

Asistentul personal al persoanei cu handicap

Asistentul-personal-al-persoanei-cu-handicapPotrivit legislatiei asistentul personal al persoanei cu handicap, denumit in continuare "asistent personal", este persoana care supravegheaza, acorda asistenta si ingrijire copilului sau adultului cu handicap grav, pe baza programului individual de recuperare, readaptare si reintegrare sociala a persoanei cu handicap, elaborat de comisiile de expertiza medicala a persoanelor cu handicap pentru adulti si, respectiv, de comisiile de expertiza medicala a copilului cu handicap.

Controverse pe Legea Antreprenorului Social

Controverse pe Legea Antreprenorului SocialPrintr-un proiect de lege senatorul PSD Iulian Iancu propune o definitie "originala" a antreprenorului social care contrar oricaror practici si reglementari europene include statul si companiile multinationale.

In toata Uniunea Europeana principalii actori ai antreprenoriatului social sunt organizatiile neguvernamentale, asociatiile, casele de ajutor reciproc si cooperativele. Senatorul PSD propune o lege aberanta prin care statul si companiile multinationale vor fi antreprenorii sociali ai Romaniei. Proiectul scoate in evidenta cunostiintele precare ale Senatorului Iancu despre sectorul economiei sociale dar si al celor care prin votul lor au validat acest proiect menit sa acorde beneficii fiscale si acces preferential la achizitii publice unor intreprinderi care nu au nicio legatura cu economia sociala sau cu cei defavorizati, confunda antreprenoriatul social cu responsabilitatea sociala a companiilor.

Persoanele cu handicap si pensionarii au transportul redus feroviar

Regio-InterRegio-IntercityPensionarii si persoanele cu handicap vor beneficia de reduceri sau de gratuitati si la noile categorii de trenuri, potrivit unei legi publicate recent in Monitorul Oficial. Noua structura de trenuri, Regio (R), InterRegio (IR) si Intercity (IC), a fost introdusa in decembrie 2011 si inlocuieste trenurile vechi.

La sfarsitul anului 2011, a fost introdusa o noua structura de trenuri, dupa cum urmeaza: trenurile personale au fost inlocuite de cele Regio (R), iar acceleratele si rapidele de cele InterRegio (IR). In aceste conditii, legea publicata recent modifica regimul de acordare a reducerilor si gratuitatilor pentru persoanele cu handicap si pentru pensionari, actualizand facilitatile cu noile categorii de trenuri introduse.

Proiect de reinsertie sociala a persoanelor cu dizabilitati

Proiect de reinsertie sociala a persoanelor cu dizabilitatiPatronatul Medicinei Integrative (PMI) desfasoara un proiect european amplu in vederea cresterii sanselor de reinsertie sociala a persoanelor cu dizabilitati.

"Pentru a realiza acest obiectiv axat in mod direct pe cresterea gradului de ocupare a acestei categorii sociale defavorizate, PMI a deschis trei centre teritoriale, la Bucuresti, Brasov si Constanta, unde persoanele cu dizabilitati primesc suport total in vederea reintegrarii pe piata muncii", a declarat, Liviu Mandler, presedintele Patronatului Medicinei Integrative.

Noua lege a sana­tatii va intra in vigoare

Noua lege a sana­tatii va intra in vigoare in 2012Noua lege a sana­tatii va intra in vigoare in 2012. Pana atunci toate datoriile din sanatate vor fi platite, astfel incat pe piata sa li se faca loc asiguratorilor privati. Principalele prevederi ale legii tin de introducerea asigurarilor complementare si a caselor private de sanatate, modificarea listei de compensate si gratuite, infiintarea unor spitale-fundatie. Cei care vor dori mai mult decat un control medical de rutina vor trebui sa se asigure suplimentar, contra unei sume de minimum 10-15 euro pe luna. Ce ne asteapta mai exact de la anul?

Dobanda creditului conform art.27 din Legea 448 se plateste integral

Dobanda creditului conform art.27 din L.448 se plateste integralDrept castigat in instanta - plata integrala a dobanzii creditului bancar obtinut in conformitate cu dispozitiile art. 27 din Legea 448/2006

Ma numesc Ana Bobirnac, sunt din Craiova si am un baietel, Bogdan, care a fost diagnosticat cu Distrofie Musculara Progresiva Duchenne, handicap grav. Are 13 ani si jumatate si de 2,5 ani este imobilizat in carucior.

Conform art. 27 din Legea 448/2006  privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap am demarat procedura de a accesa un credit pentru adaptarea locuintei, credit a carui dobanda se suporta din bugetul de stat.

Studiu la nivel mondial asupra dizabilitatii

Stephen Hawking studiu OMS asupra dizabilitatiiPeste un miliard de persoane din toata lumea traiesc cu o forma sau alta de dizabilitate, atrage atentia un studiu efectuat de Organizatia Mondiala a Sanatatii si Banca Mondiala, potrivit npr.org.

Pentru o mai buna intelegere a dimensiunii acestei probleme, cele doua institutii subliniaza frecventa dizabilitatilor: una din fiecare sapte persoane din lume sau 15 la suta din populatia totala a globului. Printre acestea, aproape una din cinci persoane, intre 110 si 190 de milioane de indivizi, prezinta dificultati functionale foarte mari ori sufera de un handicap "sever".